R10.Net Mail Sorunu

Yazar:





Benim kendi siteme ait bir mail adresi olmadığı için r10'a üye olamıyordum.Referansım vardı fakat r10 gmail,hotmail,mynet,yahoo ...vb. bedava e-posta adreslerini kabul etmediği için üye olamamıştım.Uzun çalışmalar sonucu üye olmayı başardım.Mail adresi sorunu sebebiyle r10'a üye olamayanlar için açtım bu konuyu.

Daha önce forum yönettiğim için mail adreslerinin nasıl yasaklandığını biliyordum.Kontrol paneline mail adresleri kısmında mail adresi yasakla kısmına adresleri şu şekilde yazdıkları zaman *@hotmail.com , *@gmail.com , *@mynet.com , *@yahoo.com ....vb. şekilde istedikleri adresleri yasaklayabiliyorlar.Yani forumu bilgilendiriyorlar bak bu adresleri foruma kaydetme.Forum bu şekilde adresleri görünce kendiliğinden üye kabul etmiyor.

Fakat ; bu adresler dışında forumun tanımadığı bir mail adresi ile siteye üye olursanız bir sorun kalmaz.Yeterki referansınız olsun.

Ücretsiz mail adresleri dışında sadece kendi web sitenizin domainine ait yani kendi domaininiz uzantılı bir mail adresiniz varsa üye kabul ediyorlar.Mesela @blogkafem.com şeklinde.Kendi web siteniz olsa bile bu şekilde bir adres çıkarabilmeniz için sitenize ait bir host olması gerekiyor.

Bunun dışında deminde anlattığım gibi forumun tanımadığı bir mail adresi ile r10'a üye olabilirsiniz.Kendi web sitesinin uzantısına ait mail adresi veren siteler biliyorsanız onlardan bir tane mail adresi temin edebilirsiniz.Bu şekilde mail adresi veren bir site olarak mackolik.com var.Alabilirseniz ordan alabilirsiniz.Bildiğiniz başka veren siteler varsa yada bir tanıdığınızın web sitesi varsa ve mail adresi çıkarabiliyorsa sitesine ait size çıkarabilir bir tane.Ama dikkat edin uzantısı her farklı olan mail aderesi ile üye olabileceksiniz diye birşey yok önemli olan o adresin bir mail kutusu olması çünkü msn'den mail kutusu olmayan farklı uzantıda adresler çıkarılabiliyor bu şekilde kesinlikle olmaz ikincisi ise r10 bu adresi yasaklamamış olması gerek.

Anlattığım şekilde bir mail adresi temin edebilirseniz web sitesine sahip olma gereği duymadan ve host satın almadan r10'a üye olmuş oluyorsunuz.Zaten web siteniz yoksa da o siteyle işiniz olmaz da neyse biz anlatalım dedik web sitesi olup da r10'a üye olmak isteyenler için biz çektik başkaları çekmesin :P :).

Referansınız da var ise rahatlıkla üye olabiliyorsunuz.Referans almak için üye olan bir arkdaşınızdan referans isteyebilirsiniz yada forum sitelerinde konu açarak referans isteğinde bulanabilirsiniz.R10.Net sitesinin referans sistemini koymasının ve bu şekilde mail adresi getirme zorunluluğunun sebebi ise webmaster işleri ile alakası olmayanların sitede bulunup gereksiz konular açmayı engellemek, forum huzurunu sağlamak , daha faydalı , doğru ve önemlisi de daha kaliteli bir içerik sunmak.

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim