El Classico'da Gülen Taraf Barcelona Oldu ... (Real Madrid : 0 - Barcelona : 2 Maç Özeti)

Yazar:





İspanya'nın dev derbisi el classico'da gülen taraf Barça oldu.Barcelona'nın ilk golünü son haftaların flaş ismi Messi attı.Yine çok klas bir gole imza atan Lionel Messi Real Madrid'i de boş geçmedi.Barcelona'nın 2. golü ise yine genç bir yetenek olan Pedro'dan geldi.Kaleciyle karşı karşıya pozisyonda çok klas bir şekilde topu köşeye göndererek kaleci Casillas'ı çaresiz bıraktı.

İşte maçın özet videosu :



Maçı değerlendirecek olursak;

Barcelona yine o bildiğimiz Barcelona'ydı.Süper paslaşmalarla rakibin başın döndüren Barcelona.Bu kadronun kalitesi ile Guardiola'nın müthiş taktik anlayışı bütünleşmiş ve insan izlerkende Barcelona'yı büyük zevk alıyor.Messi'yi de bugün bu kadar çok konuşmamızın en büyük etkeni de bence Guardiola'nın Messi'yi en iyi şekilde değerlendirebilmesidir.Dikkat ederseniz daha önce Messi daha ağırlıklı olarak ortasaha yani oyun kurucu yada asist yapan biri olarak görev alırken şimdi ise daha çok forvet ağırlıklı oynuyor ortasaha oynamasının yanında ve en ilerde de hep kendi vardı.Defansın arkasına atılan topların çoğunu Messi'yle buluşturmaya çalıştılar ve bunlardan biri de gol oldu.Messi'nin mükkemmel kontrolü ve akıllıca şutu ise golü getirdi tabi.

Real Madrid takımı ise yine aynı tas aynı hamam oyununa devam etti ve böyle giderlerse de bu sene şampiyon olmayı unutsunlar bence.Sezon başından beri hangi maçlarına baksam hep aynı hiç ilerleme yok adamlarda.Real Madrid takımında ne adam gibi bir orginazsyon ne de adam gibi bir oyun vardı yine kişisel yeteneklerle oyuncular birşeyler yapmaya çalıştılarsa da yeterli olamadılar.Bence teknik direktör Pellegrini bu kaliteli kadroyu kullanmasını bilmiyor.Zaten Şampiyonlar Ligi'nden de elenmeleri bence süpriz olmadı ve böyle devam ederlerse de, büyük maçlarda yenilmeye mahkumlar.Kadrosuna bakanlar bu takım iyi işler yapar dese de ben sezon başında izlediğim bir kaç maçından sonra bu takımın böyle hiçbir yere varamayacağını anlamıştım.Bireysel yeteneklerle ancak zayıf takımlara karşı maç kazanabilirler.Pellegrini C.Ranaldo gibi bir yıldızdan dahi faydalanmasını bilmedi sezon başından beri.Böyle genç bir yeteneği Guardiola'nın Messi değerlendirebildiği gibi değerlendirebilseydi Pellegrini; bence şuanda Messi gibi Ronaldo'yu da konuşuyor olacaktık.

3 yorum:

  1. gitti güzelim 2,40 oran :S hertürlü barcelona !

    YanıtlaSil
  2. Güzel maçtı tutsa 45 tl kazanıcaktım tutmadı:(

    YanıtlaSil
  3. Real Madrid zaten adam gibi oyun oynamıyor maçın başında bana sorsan sana direk barça derdim.Şampiyonlar Ligi'nde yanılmıyorsam Lyon'a elenmişlerdi.Ona bile şaşırmadım.Çünkü adamlarda adam gibi bir oyun yada organizasyon yok güçleri sadece küçük takımlara yetiyor o da kişisel yetenekler ile .. Kaka yada Benzema ceza alanı dışından vuruyor gol.. Gollerine dikkat ederseniz organizasyonla attıkları gol hemen hemen hiç yok.

    Oynadıkları oyundan da zevk almazsın zaten nerde barça'yı izlemek nerde madrid'in maçlarını izlemek.Çok fark var.Pellegrini bu real madrid gibi bir takımı yönetemiyor.Elindeki kadroyu değerlendiremiyor ki bence adam zoru başarıyor yani bu kadroyla ligde 2.liğe bile zor tutunuyor ve tüm kupalardan elenmişler..Kadroya bak bir de sonuca bak..Maçlarını bir iki defa takip ederseniz barça ve r.madrid'in farkı görürsünüz ve real oyun bile oynamıyormuşş dersiniz zaten.. (:

    YanıtlaSil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim