Okullarda Serbest Okul Kıyafeti İster misiniz?

Yazar:





Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin okullarda serbest kıyafet isteyip istemediklerini görmek ve ona göre de okullarda bir kıyafet değişikliğine gitmek için, kendi web siteleri olan www.meb.gov.tr adresinde bir anket hazırlamış.Anket sonucuna bakılarak da kıyafette şimdiki sisteme devam mı edilecek, yoksa artık okullarda serbest kıyafet uygulaması mı olacak bu anket sonucuna göre belirlenecek.

Ankete sanırım isteyen herkes TC Kimlik numarası ile, aynı kimlik numarasından bir defaya mahsus olmak üzere, oyunu kullanabiliyor.Eğer hala oy kullanmadıysanız buradan oy kullanma sayfasına ulaşabilirsiniz.Unutmadan da belirteyim..Anket, 30 Nisan 2010 Cuma günü sona erecektir bu sebeple elinizi çabuk tutup oy verecekseniz bu tarihten önce vermelisiniz.

Kendi düşüncemi katacak olursaaaaammmm... (:

Bence çok gereksiz bir anket.Çünkü disiplinin olmadığı yerde eğitimde ne kadar gerçekleşebilir ki?Artık herkes okula sırf artistlik için gidecek dersleri takan da olmaz heralde.Aşk yuvası olur okullar.Bütün bunların yanında fakir bir öğrencilerin durumu ne olacak.Bu şekilde bari okullarda giydikleri bir kıyafetleri oluyor.Bu uygulama bunlar gibi bir sürü sorunu da beraberinde getirecektir bence.Okul kıyafeti bir resmiyet ve bir ciddiyet katar öğrenci de ona göre öğrenci olduğun hatırlar hiç olmazsa.Bu sebeple oy verecek olanlar sadece tek taraflı değil, biraz daha geniş düşünerek oy vermeliler bence.

Kısacası..Bana sorarsanız serbest kıyafet gibi birşey olmasın, aynı sistem devam etsin.Ben de kimseyi etkilemiş olmayayım..Herkes istediği gibi oy vermekte serbest sonuçta..Bunlar da benim kendi fikrimdi sadece. (:

Ayrıca.....Benden duymuş olmayın ama söylentilere göre, başbakan Recep Tayyip Erdoğan okullara türbanı getirebilmek için böyle bir düzenleme istemiş denmekte sağda solda.Bu da ne kadar doğru ben de bilmiyorum.

18 yorum:

  1. Bence çok iyi olur. Ama çok da serbest olmamalı. Yine genel ama biraz daha rahat bir kıyafet olmalı

    YanıtlaSil
  2. Serbest okul kiyafeti örnek üniversitelerde var. Ve üniversitelerin ciddiyetini ve eğitimini bilmeyen yok galiba. Biraz benzetmeye yapabiliriz böyle :p

    YanıtlaSil
  3. Doğru diyorsun da üniversitedeki öğrenciler daha olgun ve aklı başında insanlar.Ama ilkokul özellikle de lise daha tam çocukluktan çıkılmadığı ve daha çok öğrencilerde özentinin olduğu yıllar.Televizyonda her gördüklerini gerçek hayatta da uygulamaya çalışıyorlar.

    YanıtlaSil
  4. bence olmamalı. kendimiz açısından bakınca belki iyi ama durumu iyi olmayan insanlar her gün aynı şeyi giyecek alay konusu olacak yüzsüz zengin zübbeleri tarafından.o yüzden hiç bir şekilde katılmıyorum serbest kıyafete. ayrıca üniversiteyle karşılaştırma yapmanız doğru değil. onlardada olursa iyice saçmalık olur artık. okul çağındanki herkes kurallara uymak zorundadır.bu temel görevdir.

    YanıtlaSil
  5. bence olmamalı çünkü o zmn bi ciddiyet kalmaz okulda

    YanıtlaSil
  6. bizim zamanımızıda yoktu böyle şeyler ama verdim oyumu ;)

    YanıtlaSil
  7. olmasın fakirler-zenginler arası uçurum hiç düşündünüzmü?...

    YanıtlaSil
  8. okullarda ünüformalı hallerimize bile sorun çıkartıyorlar serbest kıyafeti düşünemem bile..

    YanıtlaSil
  9. bence olmasın okullarda düzen bozulur...

    YanıtlaSil
  10. şahsen ben istemem alabilen war alamayan var kıyafetleri

    YanıtlaSil
  11. geniş düşünün millet.(zengin_fakir)kendimiz tasarlayalım en iyisi yaa.yinr gömlek fln olsun ama biz kendi zevkimize göre tasarlayalım(:

    YanıtlaSil
  12. Arkadaşlar son aldığım bir bilgiye göre kii.. Ne kadar doğru bilmiyorum.Serbest kıyafet düzenlemesi olsa bile bazı kısıtlamalar olacakmış mesela en başta kot pantolon giyme yasağı olacakmış deniyor...

    Peki bu meb ne yaptığını sanıyor çocuk mu kandırıyor? Sanırım evet çocukları kandırmaya çalışıyorlar bu tür oyunlarla Allah bilir içlerinden ne gibi planlar geçiyordur.Durup durduk yere böyle birşeyi ankete açmaları saçma bişey zaten.

    YanıtlaSil
  13. Site adresi neydi hocam ? İnşallah kalkarda kurtuluruz şu beladan.

    YanıtlaSil
  14. Yazıda vardı ama.. buyrun buradan oy kullanabilirsiniz.

    http://basvurular.meb.gov.tr/anket/tek/kullanicigiris.aspx

    YanıtlaSil
  15. bence olmasın çünkü hergün ne giyeyim diye düşüneceksin,birde olanı var olmayanı var yani.

    YanıtlaSil
  16. bence kesinlikle serbest kıyafet olmamalı giyecek kıyafeti olanı var olmayanı hadi bunu bırak okulda disiplin olmaz defileye mi çıkıyorsun okula mı gidiyorsun belli olmaz

    YanıtlaSil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim