4-4-2 İyidir Fatih Hoca !

Yazar:




Fatih Terim hiç kuşkusuz en iyi Türk teknik direktör olarak bilinmekte ve yaptığı başarılarla da bunu ıspatladı. Galatasaray'da teknik direktörlük yapmasına da hiç şüphesiz çoğu Galatasaraylı sevinmiştir ve hazırlık maçlarındaki iyi oyunla da bu sene Galatasaray'da iyi bişeyler olacak diyordu Orduspor maçına kadar ama neyse ki Samsunspor galibiyeti geldi. Ama Galatasaray Orduspor karşısında gerçekten de kötü bir oyun sergilmişti bana göre.

Orduspor karşısında öyle bir oyun anlayışıyla çıktı ki Fatih Hoca, ondan hiç böyle bir sistem kurmasını beklemezdim. Galatasaray gibi hücum oyun anlayışıylaa oynayan bir takımı 4-5-1 sistemiyle saha sürmüştü. Zaten kadrodaki oyuncularda iyi hucum oyuncularıyken bu defansif taktiğiyle hucum yapması zaten çok zordu. Hâliyle de takım genel olarak ortada kalıyordu. Yani ne doğru düzgün savunma vardı nede doğru düzgün atak vardı. Takım ortasahada kafasına göre oynuyormuş gibi bir görüntü vardı sanki sahada. Sonuç olarak Galatasaray sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.

Samsunspor maçında da benzer sistemle takımı oyuna sürdü ve Galatasaray yine tek forvet! Buna rağmen maça iyi ve kontrollü başladılar. Melo kendi kişisel becerisiyle çok güzel bir gole imza attıysa da, Orduspor maçındaki oyun sistemine benzer bir sistemle maça devam edince, Orduspor gibi Samsunspor'da bu açığı çok iyi değerlendirerek durumu 1-1'a getirdi.

..Ve Baros Çıkıyor Sercan İle Elmande Giriyor !
Maça bir müdahale gerekiyordu ve Terim'de doğru olanı yani Galatasaray'ın hücum oyun anlayışına yakışanı yaptı ve Baros'u çıkararak ilerde çift olarak Elmander + Sercan'ı oyuna sürünce, Galatasaray'ın o kaliteli hücum oyuncularına artık defans dayanmaz oldu. :) Sercan'ın çok iyi verdiği topuk pasında Elmander kaleyi çok iyi görerek durumu 2-1 getirdi.

Umarım ki Fatih hoca bu maçtan sonra çift forvet anlayışını bu takıma oturtur. Çünkü gerçekten de hucum da Galatasaray'ın çok etkili silahları var ve bunları da en iyi şekilde kullanabilmek için, 4-4-2 veya 4-3-3 tarzı hucum sistemlerini takıma oturtması gerekir. Ayrıca unutmamak gerekir ki en iyi defans, hücumdur! Galatasaray'ın bundan sonraki maçı olan Karabükspor maçını sabırsızlıkla bekliyorum. Fatih hocanın o maç için sahaya süreceği takımı ve oyun sistemin çok merak ediyorum. Eğer 4-4-2'yi bu takıma oturtursa bu takım çok iyi yerlere gelebilir diye düşünüyorum.


Elmander'in durumu 3-1 getiren penaltısı ise çok tartışılmış sosyal paylaşım ortamlarında özellikle ezeli rakip taraftarlarıyla Galatasaray taraftarları arasında. Bence orada Elmander son derecec profesyonelce bir penaltı kazandırdı takımına ve bu biliyorsunuz ki bu tip şeyler futbolda var.Futbolda bunların örneğine çokça rastlamak mümkündür ki zaten bunlar futbolun içinde olan şeyler. Bence bunu bu kadar tartışmaya gerek yok.

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim