Facebook Zaman Tüneli (Timeline)

Yazar:



 
Facebook'un yepyeni uygulamalarından biri de Facebook zaman tünelidir. Facebook'ta artık herkesin yavaş yavaş bu temaya geçiyor olması dikkatinizi çekmiştir.

Eski temaya göre daha fonksyonel oluşu çok hoşuma gitti. Ayrıca yıllar önce yada aylar önce yaptığınız paylaşımlarınıza ulaşabilme özelliği de bir tür zamana yolculuk olması sebebiyle, zaman tüneli adını almıştır.

Şuanda kesin olarak net bir tarih olmamasıyla beraber yeni Facebook profilinize alışmanız açısından Facebook yetkilileri şuan isteğe bağlı olarak bu temayı kullanıma sunmuş. İsterseniz sadece kendinize gözükmesini sağlayabilirsiniz isterseniz de yayınla butonu ile tüm arkadaşlarınızın profilinizi artık yeni şekliyle görmesini sağlayabilirsiniz.. Eğer siz kendi isteğiniz ile bu temaya şimdi geçmez iseniz zaten daha sonra siz isteseniz de istemeseniz de Facebook yetkilileri sizin profilinizi bu hale getirecek. Yani bir zamandan sonra bu temayı kullanmak zorunlu hale gelecek.


Facebook Timeline Profiline Nasıl Geçiş Yapabilirim?
Şu linke https://www.facebook.com/about/timeline tıklayarak hem zaman tüneli temeası hakkında ayrıntılı olarak bilgiler edinebilirsiniz hem de "Zaman Tüneline Geç" butonuna tıklayarak profilinizin şeklini değiştirebilirsiniz.

"Zaman Tüneline Geç" butonuna tıkladıktan sonra yeni temanızı sizden başka kimse görmeyecektir.Yeni zaman tüneli temanızı daha iyi keşfetmek adına "Tura Katıl" butonuna tıklayarak yeni gelecek olan sistem hakkında uygulamalı olarak bilgilenebilirsiniz. Bu aşamada yeni temanızı sizden başka kimse görmeyecektir. Temanız üzerinde istediğiniz gibi değişiklik yapabilirsiniz ayarlarınızı kendinize göre belirleyebilirsiniz.

"Tura Katıl" butonunun hemen yan tarafında bulunan "Şimdi Yayınla" botununa tıklayarak ise, artık temanızın herkese görünür bir hale gelmesini sağlayabilirsiniz.


Eski Facebook Temasına Nasıl Geri Dönüş Yapabilirim?
Yeni Facebook temasını beğenmeyenler yada alışamayanalar, eski temaya geçiş yollarını aramaktadırlar. Şuanda bunu yapmak mümkün fakat belli bir tarihten sonra eski temaya dönüş mümkün olmayacaktır.

Şuanda eski temaya nasıl geçebilirim diyorsanız;

 www.developers.facebook.com/apps adresine giriş yapıyorsunuz. Açılan sayfada kullanmakta olduğunuz uygulamarın yer aldığı bir liste yer alacak. Bu listeyi sayfanın sol tarafındaki bölümden görebilirsiniz. Burada Facebook Zaman Tüneli ( Time Line ) uygulamasını bulun sağ üstte yer alan “Uygulamayı Düzenle” butonuna basın. Alt kısımda “Uygulamayı Sil” seçeneği mevcut.

Facebook zaman tüneli uygulamasını silme kaldırma
Buraya da bastıktan sonra oluşturtuğunuz söz konusu uygulama silinir ve kısa bir süre sonra profilinizi eski hale getirmiş olursunuz. Yan menüde “no apps found” ( hiç bir uygulama bulunamadı) yazıyor ise uygulama profilinizde yok ya da silinmiş demektir.

Fakat tekrar belirtmek istiyorum ki, Şuanda bunu yapmak mümkün fakat 25aralıktan sonra tekrar eski temaya dönüş mümkün olmayacaktır.

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

İstatistikler

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim