BLoG Kafem 4 Yaşında!

Yazar:





3 Ocak 2012 itibariyle BLoG Kafem artık 4. yılına girmiştir. Sağolsun kardeşim çok güzel süslemişler pastayı. Daha kendi başına yapamıyor o ayrı bir mesele. :) Fotoğrafı kendim çektim biraz amatörce oldu sanırım ama ne yapalım idare edeceğiz artık.

Bu yazımda geçen bu 4 yıllık süreçte olmasa bile 1-2 yıl içinde olan blogumdaki değişmelerden ve içeriklerden bahsetmek istiyorum. Daha önceki kutlama yazılarında değinmemiştim ama bu sefer öyle bişey yapmak geldi içimden. Elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım.

1-2 Yıl İçinde BLoG Kafem

Blog yazmayı seviyorum. Başlarda sadece bilgisayar ile ilgili ve bilgisayarda karşılaştığım sorunları bir günlük haline getirmek maksatlı yazılar yazıyordum. Eğer daha sonra karşılaşırsam aynı sorun ile elimin altında hazır bir çözüm yolu olsun maksat. Ayrıca aynı sorunla karşılaşan başka arkadaşlar olursa onlar için de faydalı olur düşüncesiyle yazıyordum sadece. Çünkü internet artık yavaş yavaş bilgi çöplüğü haline gelmekte. Herkes sitesinin içeriği artsın diye ordan burdan aldıkları bilgilerin doğru olup olmadığını sorgulamadan sitesine ekliyor. Google aramalarında ilk bir kaç sonuçta genelde hep aynı içerikler karşınıza çıkıyor. Bu böyle olmazdı birileri bunu değiştirmeliydi ve bence günümüzde de bu tür blogcuların artması beni sevindiriyor. Bu işlerde herşey hit ve para olmamalı diye düşünüyorum.

İçerikler
İlgi alanlarım değiştikçe doğal olarak bloga yazdığım yazıların içeriklerinde de değişmeler oluyor. Mesela ilk günlerde hep bilgisayar üzerine yazılar varken son zamanlarda daha çok internet üzerine özellikle de günümüzde ençok konuşulan sosyal paylaşım sitesi facebook üzerine yazılar yazıyorum. Edindiğim bilgileri burada paylaşıyorum. Böylece aynı sorunlarla karşılaşan başka arkadaşlar olursa onlar da bilgileniyorlar. Hatta sorunu olan arkadaşlar benimle iletişim kurdukları zaman çözümünü bloguma ekliyorum. Tabi sadece bir sorunu çözmeye yönelik yazılar da yazmıyorum. Çeşitli konular hakkında bilgim yettiğince de bilgiler eklemeye çalışıyorum.


4 yıllık bir bloga göre şunu itiraf etmeliyim ki, sitede şuana kadar henüz 319 yazı olması oldukça az bir rakam olabilir. Fakat bunun sebebini 2 şeye bağlıyorum. 1.si çoğu zaman blogumla ilgilenememekten kaynaklı. Bir diğer sebebi ise bloguma her aklıma gelen şeyleri de yazmıyorum.Çünkü, gerçekten faydalı olabilecek şeyler paylaşıp, internette alternatif bir kaynak sitesi olsun istiyorum. Bu sebeple blogu her telden bir blog sitesi sloganıyla duyuruyorum. Sınır olmaksınız her alanda bilgilenmek ve bilgilendirmek..


Kategoriler
Blogumdaki kategoriler kesinlikle blogun tek bir alana ait bir blog sitesi izlenimi vermesin.Ençok ilgi gören şeyleri çeşitli şekillerde kategorilendiriyorum, menülere ekliyorum yada etiket biçiminde gösteriyorum. Buradaki amacım ise, ençok ilgi gören bilgilerin gerçekten kişilerin faydalandığı bilgiler olması ve siteye girdikleri zaman bu bilgilere kolaylıkla ulaşabilmesidir.

blogkafem.NeT Hakkında
Geçen 4 yıl içinde bir de sitenin blogkafem.NeT adlı domaininden bahsetmek istiyorum. Bunun da 3 sebebi var. 1. sebebi blogkafem.blogspot.com ismi çok uzun olduğu için kolay akılda tutulamıyordu. Herkes siteye Google'dan girmek zorunda kalıyordu. Akılda kolay kalabilir bir isim olması maksatlı ve söylendiği zaman daha hoş olması maksadıyla blogkafem.NeT ismini satın aldım. Diğer bir sebebi ise korsanlara karşı mücadele etmek! Çünkü BLoG Kafem geride kalan yıllar içinde gücüne güç katarak ilerlerken diğer yandan da çeşitli isimler ve web siteleri altında korsan olarak ismimizi kullananlar oldu. Bunu engellemek için siteyi daha akılda kalır bir isim yaratmak, aşinalık uyandurmak ve orjinallerinden farkını belli etmek amacıyla orjinal bir isim gerekiyordu artık.

3. ve en önemli sebebi ise Blogger'e erişimin engellenmesi sorunudur. Bir zamanlar *blogspot.com uzantılı siteler tüm Türk IP adreslerine engellenmiş iken sadece bir domaini olan blog sahipleri bloglarına erişebiliyorlardı. Site uzun zamandır *blogspot.com uzantısıyla tanındıktan sonra bu saatten sonra alsam da fayda etmez derken bu yasak olayı "olum Ali, artık bir domain alma zamanın geldi lan" dedirtti bana. Şuanda internet ortamında *blogspot.com ismi daha çok popüler olsa da yinede blogkafem.NeT ismini de yavaş yavaş yaymak istiyorum. blogkafem.NeT ismi tam olarak yayılmadan da *blogspot.com uzantısını tam anlamıyla bırakmak istemiyorum. Özellikle Alexa ve Google tarafında blogkafem.blogspot.com adlı domain daha çok değerli olarak gözükmekte. Size sorsam direk blogkafem.NeT'i kullanın dersiniz ama Google ve Alexa'ya sorsam *blogspot.com uzantısını kullan der. Düşünsenize *blogspot.com uzantısıyla site Alexa sıralamasında 4bin küsür bir yerlerdeyken blogkafem.NeT ismi ise Türkiye sıralamasında ilk 1 milyona bile girememiş durumda ayrıca blogkafem.NeT'in Google index'inin olmayışı siteyi oldukça değersiz olarak göstermekte. Yani anlayacağınız olaya bir webmaster olarak bakınca şimdilik *blogspot.com uzantısıyla kullanmak daha mantıklı olacaktır.


Teşekkürler..
Elimden geldiğince 4yıllık sürecinde tamamında olmasa da son 1-2 yıl içindeki blogumdaki değişmeleri siz takipçilerime anlatmaya çalıştım.Nekadar başarılı oldum bilemiyorum. Bunu yine en iyi siz takipçilerimiz bilirsiniz. Yazıma son vermeden önce BLoG Kafem'i takip eden herkese en içten şekilde teşekkürlerimi sunuyorum. İyi varsınız. Siz olmasaydınız biz de olmazdık. Tekrardan çok çok teşekkür ediyorum hepinize ve bu yazımı da burada bitiriyorum. Sonraki yazılarımda görüşmek üzere. Kendinize iyi bakın ve takipte kalın. ;)

Nice yıllara BLoG Kafem :)

5 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. [3 Ocak 2012 19:46][Düzenlendi] Hayırlı uğurlu olsun hocam. Sık kullanılanlarımdasın :) ama blogkafem.blogspot.com olarak :D ben böyle buldum bu siteyi böyle devam :) başarılarının ve sitenin devamını dilerim.

      Sil
  2. iyiki warsın blogcafemmmm :)

    YanıtlaSil
  3. Başarılarınızın devamını dilerim :)

    YanıtlaSil
  4. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar. :)

    YanıtlaSil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim