Otomatik Olarak Takdir/Teşekkür Hesaplama

Yazar:




Tatilin yaklaşmasıyla beraber öğrencilerde de karne alma heyecanının yanında bir de; acaba Takdir mi alacağım yoksa Teşekkür mü sorusu akıllarını kurcalamaya başlamıştır.Çoğu öğrenci için de eziyet gibidir.Topla, çarp, hesapla falan filan ıvır zıvır. Ondan sonra yanlışlık yaptın mı başa dön ondan sonra kafayı ye. Sonra tekrar hesapla falan filan..


Blogda bulunan "İnternet Siteleri" kategorisine bu hafta da öğrencilerin işini son derece kolaylaştıracak bir web sitesinin tanıtımını yapmak istedim. Tam da bu aralar karne zamanı iken. Kardeşimde oturmuş bilgisayar karşısına uzun uzun hesap yaparken dedim ki içimden yazık bu öğrenci milletine ya... Bende bu yollardan geçtim ama tabi bizim zamanımızda yoktu böyle kolaylıklar şimdiki gençler şanslı biraz.

Konuya gelecek olursak bu hafta tanıtmak istediğim web sitesi www.sorubak.com sitesidir. Adamlara helal olsun valla. Hiç üşenmeden öğrencileri düşünüp onlar için güzel bir sistem geliştirmişler. Kesinlikle bilgisayara indirilmesi gereken bir program değil. Tamamen online olarak yapılıyor.Kaçıncı sınıfa gidiyorsanız aşağıdaki linkten sizin için uygun olanına tıklayacaksınız ve gerekli bilgileri yazdıktan sonra "Belge Hesapla" butonuna tıklarayak hangi belgeyi alacağınızı sistem otomatik olarak yazacak. Eğer belge alamıyorsanız kaç puan ile kaçırdığınızı da yazıyor.

Eğer 6,7,8,9,10,11,12. sınıfların birinde okuyorsanız buraya tıklayın.

4 veya 5. sınıf iseniz buraya tıklayın.


Sistem nasıl işliyor derseniz, programı geliştiren arkadaşlar  gerekli tüm açıklamaları yapmışlar zaten. Doğru sonuç almak için orada belirtilen açıklamaları çok dikkatli bir şekilde okumanızı tavsiye ederim. Sistem hakkında ayrıntılı bilgi edinmeden kullanmaya başlarsanız yanlış sonuçlar elde edebilirsiniz.

Eğer 6,7,8,9,10,11,12. sınıfların birinde okuyorsanız sistemin başlıca kurallarını şu şekilde sıralayabiliriz :
  1. Küsüratlı notlarda NOKTA kullanınız.VİRGÜL kullanmayınız.
  2. Haftalık ders saatinizi mutlaka giriniz
  3. Rehberlik Dersinin ders saatini katmayınız. Örnek : Bir haftada toplam da 30 saat ders görüyorsanız "haftalık ders saati toplamı" kısmına 29 yazacaksınız. 35 ise 34 vs. Yani kısacası not almadığınız dersi, toplam ders saatine eklemiyorsunuz.
  4. Zayıf Notunuz Yoksa Belge alırsınız.En düşük notunuz 45 olmalıdır.Bu hesaplama modülü 45 ten düşük notu olmayan öğrenciler içindir.

NOT : Uygulamanın başında isim/soyisim ve okul numarası isteniyor. Uygulamayı kullanmak için o kısmı doldurmanız gerekiyor. O kısma isim ve  numara yazmanızda sakınca yoktur. Eğer yazmak istemiyorsanız da kafanızdan bir isim ve soyisim ile numara sıkabilirsiniz.. 

Bunlar dışındaki tüm ufak tefek ayrıntılar yada 4 ve 5. sınıf iseniz onların açıklaması vs. sistemin altında üstünde sağında solunda falan yazıyor.

Teşekkür veya Takdir alacak olan arkadaşları şimdiden tebrik ediyorum. Alamayan arkadaşlarda üzülmesinler. Daha çok çalışırlarsa, başka bir sefer alırlar İnşallah.

3 yorum:

  1. Merhaba, yardımınız için teşekkürler ayrıca hızlı yolda takdir teşekkür hesaplama için http://www.takdirtesekkurhesaplama.com sitesini kullanabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  2. bu siteyi beğendim teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Rica ederim "Adsız" arkadaşım.

    YanıtlaSil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim