Artık "BLOGKAFEM.NET" Adıyla Devam Edeceğiz

Yazar:




Merhabalar çok değerli blogkafem takipçileri.. Eski ismin çok uzun olması ve akılda kalıcı olmaması sebebiyle 1 yıldan fazla bir süredir aslında bizde olan ama 4 yıldır blogkafem.blogspot.com ismiyle devam ederken sonunda blogkafem.net ismiyle devam etmeye karar verdim. 4 yıllık blogkafem serüvenin de blogu bu kadar geliştirmişken artık profesyonel bir adım atmanın zamanı geldi dedim ve .NET yaptım. Aslında tek etken bu değil. Beni tanıyanlar da blogkafem.NET olarak devam etmenin daha iyi olacağı görüşündeydiler..


Blogkafem.NET ismini aldığım ilk yıl, tam da benim domaini yeni aldığım zamana denk geldi ve blogger yasağı sebebiyle bir sürü özel domain sahibi kişi mağdur olmuştu. *blogspot.com uzantılı sitelerde sorun olmaması sadece özel domainli sitelerde bu sorun olması sebebiyle siteye sadece özel domain ile giriş yapılması işine sıcak bakmadım. 1 yıldan daha fazla bir süredir .NET domainini blogkafem'de ana domain olarak kullanmadım ya tekrar aynı sorun yaşanırsa diye. blogkafem.NET'i blogda ve facebook sayfasında duyurmuştum bu sebeple sadece yönlendirme olarak kullanıyordum. Yani blogkafem.net sitesine girenler blogkafem.blogspot.com adresine yöneliyorlardı. Zaten blogkafem.net'i önceden duyanlar bilirler. Bugüne kadar hep öyle devam etti ama yazının başında da dediğim gibi site büyüdükçe profesyonel adımlar atmak gerektiğini düşündüm. İlk adımı da bu şekilde attım. Diğer isim ile site çok amatörce duruyordu. Ama *blogspot.com uzantılı domain alexa'da 4binlere kadar ilerlemişti ama görüntü olarak amatörce duruyordu. Sonuç olarak blogkafem.NET ile hep beraber devam edeceğiz bundan sonra. İnşallah hayırlı olur.

2 yorum:

  1. 4 senelik bloggerım hâlâ alan adım yok furkanozden.net dışında. Blogspotu yönlendirdin tamam. Peki ya domaine birşey olursa ? Arama sonuçlarından gelen ziyaretçiler site bulunamadı hatasıyla karşılaşacaklar?

    Ama iyi bir karar vermişsin sonuçta. Yukarda yazdığım benim endişelerimden biri :) Olmaz ama, ya olursa ?

    YanıtlaSil
  2. Haklısınız bende bu gibi sebepler yüzünden özel domain alma konusunda kararsızdım.. Çünkü benim daha önce başka sitemdeki domainim domain parka düşmüştü. Onun dışında yazıda da belirttiğim gibi özel domainlere girişlerde daha önce sorun olmuştu ve bir sürü blogger kullanıcısı mağdur olmuştu. Bunun gibi çok sebep var ama ben de çok düşündüm. Risk de olsa tekrardan bu sefer bu sitmede özel bir domain kullanmayı düşündüm. Çünkü yazıda da belirttiğim gibi eski isimle çok amatörce bir site gibi duruyordu.. 1 yılı aşkın bir süredir domain elimde olması rağmen sadece yölendirme olarak kullandım.. Siteyle çok iyi yollar katetmişken profesyonel bir adım atmak istedim. Çünkü ilk zamanlardaki acemilik de yok artık. Hayalim bu blogla internette çok ses getirmek. Adından söz ettirmek. Aklımda farklı farklı projeler var siteyle ilgili. İlk adımı da öyle attım. Umarım hayırlısı olur. Ayrıca düşünceleriniz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim