Blogkafem Tema Değişikliği

Yazar:




Yeni bir logo ve yeni bir tema ile yaza güzel bir geçiş yapaym dedim ve Blogkafem'e 4 yıldır hizmet eden Desk Mess temasını bugün itibariyle bırakmış bulunuyorum. Eski tema siteye hem amatör bir görüntü veriyordu ve artık 4 yıllık bir blog için daha profesyonel veya profesyonele yakın ve yüklenirken kasmayacak şekilde bir tema arayışına girdim. 4 yıl içinde üzerinde çok oynama yapmaktan yanlış bişey mi yaptım bilmiyorum ama son zamanlarda eski tema hem çok kasıyordu hem bazı şeyler yönünden yetersiz kalıyordu. Bazı gadgetleri eklerken sorun çıkarmaya falan da başladı. İnternet Explorer 8'de açılırken site yarım yamalak açılıyordu vb. gibi sorunlardan bu temanın artık suyu ısındı dedim. Tabi eski temadan biraz da sıkılmıştım.

Her ne kadar sıkılsam da 4 yıllık bir temayı birden bırakıp başka tema eklemek kolay olmadı. Madem değişecek bu tema, o zaman değiştirdiğime değecek iyi bişey olmalı diye düşündüm. Yaklaşık bir aydır bloga tema arıyordum. btemplates'in çift kolonlu tüm temalarına baktım. Google'da aramalar yaptım birkaç blogger kullanıcı arkadaşla irtibata falan geçtim ama sonunda aklımda var olan temaya yakın olan bu temayı siteye uygun buldum hitadam.com adlı blogda. Popho adlı bu tema üzerinde de bazı oynamalar yapmış sanırım. Bayağı güzel olmuş. Kendisine teşekkür ediyorum zahmet edip blogunda bizlerle paylaştığı için.

Blog yoğunluğunun az olduğu gece saatlerinde yeni temayı eklemeyi düşünüyordum ve öyle de yaptım. Düzenlemem logo ve faviconları yenilemem vs. gibi şeylerle komple bir değişim gerekiyordu. Gece 00.30'da başlayan tema düzenleme çalışması sabah 04.45'e kadar sürdü. Sabah saat 05.00'a gelirken sitede artık ufak tefek şeyler kalmıştı. Bu sabahta onları hallettim. Ama uğraştığıma değmiş gibi gözüküyor bence. Çünkü iyi birşey ortaya çıktı. Umarım bu kadar uğraşmaya değecek şekilde uzun süre kullanabileceğim bir tema olur.

Eski temadan bir parça olarak geriye şu görüntü kaldı. Bu da hatıra olarak kalsın burada.

6 yorum:

  1. Anarchi teması güzel olmuş

    YanıtlaSil
  2. Eski temanızı bilmiyorum ama bu tema sade ve çekici.. Hayırlı olsun..

    YanıtlaSil
  3. Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Temayı editleyip, bu hale getiren arkadaşın da bunda çok büyük payı var tabi. Umarım hayırlı olur. :)

    YanıtlaSil
  4. blogspottaki sitenizin takipçisiydim. kitap cevapları vs. diğer yazılarınızı takip ediyordum. Yani sitenizin eski müdavimlerindenim :D. temaya gelince bence eski tema daha güzeldi. bu tema daha amatör gibi olmuş. en azından desk mesk ten sıkıldıysanız bile yine otarzda bir tema tercih etmenizi isterdim :D

    NOT: Bu sadece bir eleştiridir. Sitenizi kötülemek adına yazmadım. Sadece eski bir takiğçiniz olarak eleştirilerimi yöneltmek istedim.

    YanıtlaSil
  5. Düşüncenize saygı duyuyorum fakat; sizinle aynı görüşte değilim ben. Bana da eski tema çok amatör geliyordu açıkçası. Bu temanın daha canlı ve göz alıcı olduğunu düşünüyorum. Farklı fikirlere her zaman açığım. Düşüncelerinizi benimle paylaştığınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim