İnternet Bağlantınız Sürekli Kopuyorsa

Yazar:





Bağlantınızda sürekli kopmalar oluyorsa  internet sağlayıcınızı aramadan önce sorunun sizden kaynaklı olup olmadığını anlamanız gerekiyor. Sorun sizde ise bunu tesbit etmeniz gerek.Bu sorunla uğraşa uğraşa neredeyse işin profesyoneli oldum. Yakında TTNET'te bile çalışabilirim. Çünkü adamlar her aramada aynı şeyleri yaptırıyorlar. Uzun uzun telefon başında beklemenize gerek yok. İşte buraya yazıyorum. İlk önce bağlantılarınızın yukarıdaki resimde olduğu gibi takılı olduğunundan emin olun ve şimdi maddeleri sıralayalım. Birde bende eklemeler yapacağım tabi.

1. Bilgisayarınız Virüslü Olabilir
Bazı virüs çeşitleri bağlantının kopmasına sebep olabilmekte. İlk yapmanız gereken bilgisayarınızı taratmak olmalı. Hatta taramadan sonra bir de ComboFix ile temizleyin bilgisayarınızı.


2. Splitter Kontrolü
Ana kablonun bağlandığı kutucuk. Bu kutucuk gelen bağlantıyı modem ve telefona dağıtıyor. Hem telefonu kullanmanızı hem de interneti kullanmanızı sağlıyor. Bu alet sorun yapabiliyor. Eğer bağlantınızda kopmalar oluyorsa bu alet buna sebep olmuş olabilir. Splitter'a gelen ana kabloyu çıkarın ve ana kabloyu direk olarak modeme bağlayın arada (yani arada splitter olmadan) ve bekleyin. İnternet gelmezse modemi kapatıp 10 saniye bekleyin eğer yine gelmezse sorun splitter'dan değildir.

Geriye 2 seçenek kalıyor sorun ya modemdendir yada size gelen internette sorun vardır.

3. Modeminizi Deneyin
İnternet aboneliği olan bir komşunuza gidip modeminizi deneyin. Hatta onların modemini alıp siz de kendi evinizde deneyin. Önemli olan internete bağlanmak değil. Zaten siz modeminizi başka bir bilgisayara takınca yada başka bir modemi kendi bilgisayarınıza takınca büyük ihtimalle abone kaydı yapılmadığından çalışmayacaktır. Buarada önemli olan DSL ve İnternet yada PPP ışığının yanıp yanmadığını kontrol etmektir. Burada 2 şeyi denemiş oluyorsunuz.

1.Eğer sizin modem komşunuzda çalıştıysa demek ki modeminizde sorun yok.
2.Komşunun modemini sizin evde taktığınızda kopmalar olmaya devam ediyorsa sorun size gelen internettedir.

NOT : Modem kontrolünü dikkatlice yapmanız gerekiyor ve modemleri yaklaşık 30 dakika gibi uzun bir süre bekletmeniz gerekiyor. Yanlış sonuç almamak açısından. Hatta modemde sorun olduğunu tesbit etseniz bile siz yinede müşteri hizmetlerini arayın. Bir de onlar baksınlar. Hemen öyle modemde sorun var diye gidip yeni modem almayın.

Ve artık geriye tek bir yol kalıyor o da müşteri hizmetlerini aramak olacaktır. Zaten sorunda genelde internette oluyor. Yani modemler ve splitterlar kolay kolay sorun yapmazlar.

4.Size Gelen Bağlantıda Sorun Varsa...
TTNET kullanıyorsanız TTNET Pratik çözümü indirin. Tabi o sırada sizde internet olmayacağından başka bir bilgisayardan indirebilirsiniz yada bir anlık internetin gelmesinden faydalanıp indirebilirsiniz. Program da bazı ıvır zıvır şeyler var onlara dokunmayın. Program tarayıcı açmaya çalışırsa hemen kapatın ve programı İnternet Explorer'den indirin çünkü Mozilla'ya eklenti kurmaya çalışıyor ve indirme başarısız oluyor. Sadece bağlantı testi yapın ve sorunu çözmesini bekleyin eğer çözmezse TTNET müşteri hizmetlerini 444 0 375 nolu telefondan arayın. Eğer teknik destek gerekiyorsa TTNET Pratik Çözüm programı sizi bu konuda bilgilendiriyor. Bir de hata kodu veriyor. O kodu da yetkililere verirseniz daha iyi yardımcı olabileceklerini söylüyorlar siz de öyle yapın.


Bakınız : 




İlk aradığınız zaman büyük ihtimalle 1. başlıkta yazdığımı yaptıracaklardır. Eğer splitterınızda sorun yoksa ben onu yaptım splitterda sorun yok diye belirtin.


Diğer internet hizmeti veren şirketlerin müşteri hizmetlerine ulaşabileceğiniz telefon numaraları :

  • Smile ADSL : 0212 444 33 75
  • SuperOnline : 444 222 0
  • Doping : 0 850 333 0 333
  • Biri ADSL : 0216 556 10 20
  • TurkNet ADSL : 0 850 288 80 80

52 yorum:

  1. Genellikle siplenter yanıyor. Hemen değişip bakın derim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evde 6 tane siplenter var birini taktım hep kesiliyor birini taktım 5 dk'da bir kesiliyor şuan taktığımı taktım kafasına göre kesiliyordu ve şuan yine değiştirdim şuan çalışıyor ama ilerde yine kesilecek gibi. (Çünkü ötekilerde 1-2 gün sonra o proglemlere başladılar) Aynı elektrik gibi internette mi çok gelip siplenterı yakıyor ki anlamadım (:

      Sil
    2. Uzun süreli kullanımdan dolayı zamanla bozulabiliyorlar veya tak çıkar yapmak veya daha başka kullanıma bağlı sebeplerden bozulabiliyorlar.

      Sil
  2. splitter de sorun çıkıyor fakat sorunu anlamak için ttneti aradığınızda altyapı sorunu var diyor her zaman halbuki sorun bizde oluyor çözmek bulmak zorlaşıyor fakat burada güzel anlatılmış herşey

    YanıtlaSil
  3. Genellikle siplenter yanıyor. Hemen değişip bakın derim.
    yoruma %100 katılıyorum.

    YanıtlaSil
  4. Splinter hata veriyor haklısınız. Değişik bazı nedenleri de olabilir tabi Makale için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. MOdeminize kaldıramayacağı bin internet hızı geliyor olabilir. Bu ihtimal de var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TTNETİN 16 MPS DİYİPTE 10 MPS VEDİĞİ İNTERNETİMİ KALDIRMIYOR ?

      Sil
    2. aynen usta apartmanın alt yapısıda var size 16 veririz diyorlar apartmana 10 geliyor birde kablolar benden yaşlı 20 yıllık felan :D hız oluyor 8 bende kuduruyorum burada

      Sil
  6. öncelikle internet sağlayısıcı ttnet olmayıp uydunet seçilmeli. Daha sonrasında bilgisayarınızda virüs veya keylogger olup olmadığını kontrol etmek gerekir

    YanıtlaSil
  7. Splitter gerçekten önemli ona önem vermek gerekiyor.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. Ttnet çok yavaş ama diğer faktörlerde etkili. Farklı bir şirket olsa da keşke daha hızlı bağlantı kurabilsek

    YanıtlaSil
  9. Bir ara benim bağlantılar çok kopuyordu, herşeyi denedim ama düzelmedi. En son müşteri hizmetlerini aradım bağlantıyı güncellediler artık sorun yaşamıyorum..

    YanıtlaSil
  10. Aynen öyle sürekli kopuyor bezen bir gidiyor kafayı yememe az kalıyor. Bir bakıyorum modemide hiç ışık yok. Yeniliyorum az sonra bir geliyorum sorun aynı bir düzelme yok. Bir daha yeniliyorum bu sefer bir bakıyorum herşey yolunda.

    Neden oluyor acaba ?

    YanıtlaSil
  11. genellikle sipden hata oluyor katılıyorum ama bazen yani çoğu zaman ttnetden kaynaklanıyor bazen çok yavaşlıyor anlam veremedim :)

    YanıtlaSil
  12. ilk bağlattığım yıl bağlantım hiç sabit kalmıyor du ev telefonunu açık tuttuğum sürece sabit olan bağlantı telefonu kapattığım anda gidiyordu modem bile değiştirmeme rağmen değişen bişe olmamıştıen son ttnetin teknik servisi gelip telefon direğinden eve gelen kabloyu değiştirerek sorunu halletmişti :)

    YanıtlaSil
  13. yan binamızdaki fiber giriyoken biz sadece google girebiliyoruz o kadar yavaşladı arıyoruz diyo binadandır 10 senedir binada bişi yok şimdimi oldu ilginç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yıl 2012 yorumu olsada bi yazam dedim. kardeşim ağzınla sölüyorsun '10 senedir binada bişi yok' zaten binadandır demesi o yüzden. binanın sistemi eskimiş, kopmuş olabilir.

      Sil
  14. Arkadaşlar, bilgisayar toplamak istiyorum.
    Bu konuda önerilerinizi alabilir miyim?
    3000 Tl'ye kadar yolu var.

    YanıtlaSil
  15. Değerli yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.. Her zaman söylediğim gibi işte. TTNET'e doğru düzgün bir rakip gelmeden, bize kafalarına göre bir internet sunmaya devam edecekler malesef.. Yıl 2012 olmuş ama biz ülke olarak sürekli internet kopmaları ile karşılaşıyoruz ve avrupanın diğer ülkelerine göre yavaş internet kullanmamız da cabası malesef.

    @Hakan:
    Merhaba Hakan. Laptop konusunda forum sitelerine konu açarsan, senin için daha iyi önerilerde bulunabilirler bence. Başlıca forum siteleri; DonanımHaber, SDN Forum, PCNET Forum gibi forumlardan yardım isteyebilirsin bu konuda.

    YanıtlaSil
  16. Böyle uygulamalardan uzak durun arkadaşlar. Bakın bilgisayarları takip etmek için yapıyorlar bunları. Savaş çıktığında herkesin bilgisayarını kontrol edecekler, istediklerinin bağlantıları kesecekler. Aldanmayın.. Facebook'ta adres bilgilerinizi hiç bir şeyi paylaşmayın.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bana göre senin kafa 1 milyon takip etme dediğin virüs olur böyle bir uygulama yapıp şirket adına dağıtmak onların için büyük sorun olur illaki bunun bir virüs olup olmadığını bilen vardır Allah muhafaza savaş çıktığında sen pc başında olursan helal olsun derim paranoyak olmayalım 2 düşünüp bir yazalım savaş kelimesini görünce çok güldüm fıkra yazsan bu kadar gülmezfim

      Sil
  17. Gayet farklı bir bakış açısı ile olaya yaklaşmışsın "Adsız" arkadaşım. Yorum atıp görüşlerini paylaştığın için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  18. Arkadaşlar hemen hemen benim sorunumda aynı önceden sadece telefonu açıp kapayınca kopuyordu bazende çok nadr de olsa gidip hemen geliyordu..pc nin bağlı olduğu 6lı kablo var onu kapatıp yatıyorum sabah pc yi açmak için tekrar prize taktığımda internet pc den önce açılıyordu..ama şimdi öyle değil pc açılıyor internet 5dk sonra geliyor. BİRİ ADLS kullanıyorum modemim ise air6271 kablolu kullanıyorum..Son zamanlarda bazen dakikada bazen 10 baze 1 saatte bi kopuyor.. Biri Adls ile iletişime geçtim hepsinde aynı şeyi soylediler artık kafayı yeme noktasına geldim dediğiniz gibi splinter-i değiştirdim bu seferde modemin adls ışığı hiç gelmedi ve bende eski splinteri kullanmaya devam ediyorum arkadaşlar lütfen yardım edin kafayı yicem valla.. Bana yardımcı olmak isteyenler Facebook.com/erkantekinn lütfen yardımlarınızı bekliyorum..

    YanıtlaSil
  19. Merhaba Erkan. Bende de aynı sorun vardı. Yetkililer eve kadar gelip, sorunu kendileri tesbit ettiler ve sorunun kablolardan kaynaklandığını söylediler. 1 hafta içinde de arızalı kabloları onardılar ve sorun tamamen çözüldü. Biri Adsl kullanıyorsan yetkililerin evinize gelip sorunun nereden kaynaklandığını kendilerinin tesbit etmesini iste. Ben TTNET kullanıyorum ve bunu konuda bayağı ilgilendikierini söyleyebilirim. (Her ne kadar uğraştırsalarda.)

    YanıtlaSil
  20. bende 2 tane laptop var biri benim diğeri kardeşimin şimdi ben kendi bilgisayarımda interneti kullanmaya başladığım an kardeşimin interneti sürekli kesiliyor fakat ben bilgisayarımda interneti kullanmadığım zaman kardeşimin interneti sorunsuz çalışıyor aslında bu netten mi pc den mi kaynaklanıyor bilemiyorum kardesimin pc si benim modem haric her modemde sorunsuz calısıyor denedik fakat bizim internete ben baglıysam kardesim sürekli internet kopması yasıyor ben interneti kullanmasam mesela google bile acmasam sadece masaustu dursa bile kardesim hatasız neti kullanıyor bu sorun neyyden kaynaklanıyor bir turlu cozemedim ve bu arada ethernet kablosunu da denedim tskler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin sorununuz IP çakışmasından kaynaklanıyor olabilir..

      Şu yazıdaki ayarları yapmanızı öneririm ==> http://www.blogkafem.net/2012/06/seri-bagl-modemlerde-ip-caksmas.html

      Sil
  21. Sorun Türk Telekom altyapısında. Modem ya da siplenter değil. Ben yalın internet kulanıyorum ve sürekli kopuyor internet. Türk telekomun altyapısı kaldırmıyor. Santral ve diğer altyapı hizmetlerinin tamamen yenilenmesi gerekiyor. Sakın taahhüt vermeyin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin dediğiniz de bir sebep olabilir tabi ama kesin olarak bu böyledir demek de yanlış olur.

      Sil
  22. Benim de böyle bir sorunum var. Ne zaman ev telefonu çalsa internet bağlantısı çıkıyor "Sınırlı erişim" diyor bir türlü çözemedim acaba gelen telefon kablosunda bir kopukluk olduğundan olabilir mi? Sadece telefon çalınca değil durup dururken de Zyxel modemimin İnternet ışığı sönüyor yada kırmızı yanıyor ne yapabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 'Splitter'ınızda sorun olabilir. Bir de "Splitter" olmadan interneti kullanmayı deneyin kısa bir süreliğine. Eğer bir sorun ile karşılaşmazsanız bu süre içerisinde, sorununuz "Splitter"dan kaynaklanıyor demektir.

      Sil
  23. Arkadaşlar size bu mesajı yazarken bile çok zorluk çektim. 2 bilgisayarım var birinde internet kopması yaşamıyorum diğerinde sürekli çokk sık internet kopması yaşıyorum. Bilgisyarı servise götürdüm problem yok, TTnet'i aradım ordan da sorun çıkmadı. Birinde sürekli koparken nasıl diğerlerinde (hatta bi çok kişi kullanıyoruz interneti) bağlantı kopmaz. Rica ederim yardım edin :)

    YanıtlaSil
  24. Bir bilgisayarda internet kopması yaşamazken diğerinde saniyede bir nasıl net kopar? teknik servis ve TTnet'i aradım onlarda bir problem yok ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Virüs kaynaklı olabilir yada donanımsal bir sorun olabilir. Bilgisayar otomatik olarak IP alamıyordur yada başka bir bilgisayar ile IP çakışması yapıyordur.

      İlk önce;
      Combofix adında bir program var. Onunla bilgisayarınızı temizlemenizi öneririm.

      Eğer sorununuz düzelmezse şu linkteki yazımı okumanızı tavsiye ederim
      >>>> http://www.blogkafem.net/2012/06/seri-bagl-modemlerde-ip-caksmas.html

      Sil
  25. devamlı kopuyorum d smartta geçtim önce iyidi ama şimdi 10 dk da bir kopuyor pc ye formatattıdım ama yine aynı smartı aradım modemde sıkıntı yok diyor napcamı şaşırdım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kablolarla ilgili bir sıkıntınız vardır o zaman. Eve dışardan gelen kabloyu, hatta gerekirse sokaktan gelen kabloyu da değiştirmek için, yetkililerin gelmesini isteyin. Bende de aynı sorun vardı. TTNET, Turk Telekom'dan yetkililer yolladılar. Sokaktaki ana dağtıcı kutusundan bize gelen kabloyu değiştirmişlerdi ve sorun çözülmüştü.

      Sil
  26. ben splitter daki line kaablosunu yani ana kabloyu modeme taktım ve internet geldi splitter demi sorun var acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Efehan. Aynen öyle. Bu tip bir durumda sorun Splitter'dan kaynaklanıyor diyebiliriz.

      Sil
  27. bende de kopma vardı splitterı aradan kesince halloldu sorun splitterdaymış

    YanıtlaSil
  28. Öncelikle bu yazıyı yazan arkadaşa çok teşekkürler gayet sade bir biçimde açıklamış.Ancak ben bunlardan sadece 2'sini gerçekleştirebildim çünkü komşumuz yok.Benim sorunum şu,eski internetim 8mb sınırsız idi ama 16mb sınırsız yaptım ve site kapısına kadar kablo çektiler,site kapısından splittera kadar eski kablo,splitterdan modeme kadarda eski kablo,modem şu ttnetin bedava verdiği huaweilerden,splinter yeni taktım,sorunun ani hız arttırmasından kablonun kaldırmadığını düşünüyorum ama siteden splittera olan kablo mu splitterdan modeme olan kablo mu bilmiyorum,internet 1 gün kesilip gidiyor sonra arıyorum hız fazla diyorlar 3mb yaptık diyorlar kullanabiliyorum 1-2 ay daha sonra bir gün yine kesilip gelmeye başlıyor.Ne yapacağımı bilmiyorum gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun için internet sağlayıcınızı arayın ve size sorunu halledebilmeleri için görevli göndermelerini söyleyin. Görevlilerin yerinde inceleme yapmasıyla ancak çözülebilir bu sorun ve eğer ki sorun kablolardan kaynaklı ise onları değiştirmeleri gerekiyor. Kendi ellerindeki cihaz ile sorunun tesbitini çok rahat bir şekilde yapabiliyorlar zaten.

      Sil
  29. Merhaba. Benim modemim Airteis rt 206. Sürekli kopma yaşıyorum. Onceden Esenyurtta oturuyordum aynı modem ile internete girdiğimde hiçbir sorun hiçbir kopma yaşamadım ama büyükçekmeceye taşınınca burada kazi yapilmamis telefon internet kablosu cekilmemisti. Aylarca gelip kazı yapmalarini bekledim. Sonunda kazıyı yaptılar. Esenyurttan büyükçekmeceye nakil yaptırdık. Ancak kopma sorunları yaşamaya başladım. Kaç defa aradıysam modeminizi degistireceksiniz dediler. Sonra ben tam modemimi değiştirmek için adım atacakken birde baktım hiçbir şekilde kopma yaşanmıyor, bu böyle bir ay boyunca hiçbir kopma yaşamadan devam etti ve bende sorunumun modemden değilde ttnetin kendisinden olduğunu düşündüm ama 2 gün önce yine aynı sorunla karşılaştım ve arıza kaydı verdim eve geldiler ben size modeminizi değiştirin demedim mi dediler, olayı anlattım. Esenyurtta hiç bir problem yokken burda niye modem değişiyorm dedim, çünkü burada Fiber kurduk modemin buna uygun değil dedi. Bende dedim madem modemde sorun var 1 ay nasil sorunsuz internet kullanabildim ben dedim. Olabilir kullanmis olabilirsin sen ona bakma ama degistirmedigin surece kopma yasayabilirsin dediler. Bana cok mantiksiz geldi sizce bu olabilir mi? Ben modemden anlayan biri değilim. Siz daha iyi bilirsiniz acaba benim modemim fiber alt yapıyı desteklemiyor mu bana yardımcı olur musunuz. Lütfen yardım edin. Modem degistirmek için durumum suan iyi değil ve üniversite sınavına netten derslerle hazırlanıyorum. Lütfen bana yardım edin. E mailimi vereyim bana hemen dönüş yapın. nur.srkya@hotmail.com

    YanıtlaSil
  30. 16 mbps parası ödüyorum kullandığım 6 mbps köyde oturuyorum şikayetvar.com yazdım daha önce 4mbps idi 6 mbps çıkardılar bazen kesiliyor evimde ki kablolar modem pc herşey normal virüssüz virüs olmaması gerek işim gereği en bilindik markalar ile korunup güncelleniyor ne yapsam eski hatları değiştirirler dilekçe imza ne yapmalıyım ah keşke düzgün bir rakip olsa hemen geçicem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sorun büyük ihtimalle sizin çevredeki internet alt yapısından kaynaklanıyordur. Çevrenizdeki internet alt yapısı yeteri kadar güçlü değilse belli bir hız limitinden sonra bağlantınızda sürekli kopmalar olur. O yüzden en mantıklısı internet alt yapınızın desteklediği hızda kullanmaktır interneti.

      İşte saçmalıkda burada zaten. Çoğu insan hızlı olsun diye şirketlere fazladan paket parası ödüyor ama internet alt yapısının zayıf olması yüzünden pakette belirtilen hızda kullanamıyor internetini.

      Sil
  31. BEYLER BENİM NET TTNET HER 5-10 DK YA Bİ NETİM KESİLİYOR NEDEN OLABİLİR OYUNDA İKEN KESİLİNCE SİNİR OLUYORUM NE YAPABİLİRİM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuda belirttiğim adımları tek tek denemeni tavsiye ederim.

      Sil
  32. Merhabalar benim bilgisayarımda internet kafasına göre kopuyor. Bilgisayarıma reset attıktan sonra internet geri geliyoe her internet kesilince resey atmak şart denedim ve saatlercr internet gelmedi interneti 2 kisi kullanıyoruz onlarda sorun yaşanmıyor benim bilgisayarımda sorun yasanıyor sadece yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Modemin, senin bilgisayarına IP atayamıyor olabilir yada direkt olarak senin bilgisayarın herhangi bir şekilde IP yada DNS alamıyor olabilir. DNS'leri önce sabit, sonra otomatik yapmayı dene. Sorunun hangi durumda çözülüp çözülmediğine bak. Ayrıca farklı modemlerde de bunu dene. Sorun senin bilgisayarından kaynaklıysa sabit IP atamayı dene. Sorun çözülmezse, bilgisayarının güvenlik duvarını kapat yada virüs programını devre dışı bırak, ondan sonra bağlanmayı dene. Bağlantı sorunlarına bazen virüs programı yada bilgisayarın güvenlik duvarı sebep olabiliyor. Sorunun devam ederse, bilgisayarını güzelce bir temizle. Bilgisayarına bulaşan bir virüs, bu soruna sebep oluyor da olabilir.

      Sil
  33. Ben böyle konularla hiç alakam yok . Şimdi ben bi CS oyuncusuyum. İnternetin gidip gelmesinden artık gına geldi. Vodafone un modemini kullanıyorum. Ev telefonu yok yani Splitter a da gerek yok. Antivirüs yükledi (Secure 360) onla temizleyecem inşallah düzelir düzelmediğinde size baş vururum arkadaşlar yardım edin lütfen ;(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz yorum atmadığına göre virüs taraması sonucu sorununu çözdün diye umuyorum. :)

      Sil
  34. oncelikle 15 seferdir ariza kaydi birakiyorum odedigimiz paranin karsiligini alamiyoruz ve ustune 2 saat ariza kaydi icin bekletiliyoruz bu kodumun internetini tost makinasindanmi dagitiylrlar anlamis degilim ttnet calisanlari ve yetkililerine aldiklari parayi zerre helal etmiyorum

    YanıtlaSil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim