TTNET Berbat İnternet !

Yazar:





TTNet yalın, TTNET Limitsiz, TTnet lokumdan sonra bende var olan ama bilinmeyen bir paket türünü tanıtmak istiyorum. Adı : TTNET Berbat İnternet ! Hem bu berbat internet 2 paketin birleşiminden oluşuyor.

TTNET Berbat İnternet = TTNet Kopan İnternet + TTnet Yavaş İnternet

Yıl 2012 ve halen bağlantı kopmaları yaşıyoruz. Merkeze biraz uzaksanız; yavaş internet kullanmaya mahkumsunuz.. Bu nedir arkadaşım. 30 dakika internete bağlı kalıyoruz ondan sonra 30 dakika kopan internetin gelmesiyle uğraş. Hadi internet geldi diyelim. Bu sefer de bağlantı yavaş oluyor.

Henüz 1 megabiti geçtiğini görmedim. 1 megabit olunca şükretmeye başladık. Sözde 50 GB kadar 8 MB'miş.. Peh! 1 MB gördüğümüz zamanlar da bile kısa süreli kullanıyoruz. İnternet gidip geliyor ve hız yine düşüyor. Hız testi hep 512 KBit'te takılıyor. Etrafımdaki akrabalar ve komşularda da kullandıkları internet 3 MB çıkıyormuş ama onlarda da yine kısa süreli oluyormuş.

TTNet yetkileleriniz arıyoruz.. Tek yaptıkları şey hata kaydı oluşturmak. Sonuç? Bişey çözülemiyor.

Arayınca da hep aynı şeyler. Önce direk bağlantı kurun ve bekleyin.
-Yapıyoruz.

Kapat aç.
-Yapıyoruz.

Modem güç kablosunu çek.
-Tamam

Sonuç? Bir anlık geliyor. Adam telefonu kapatınca bağlantı yine gidiyor..

Yav zaten bu dediklerinizi ben sizi aramadan önce yüzlerce defa yapıyorum. Bu da yetmiyor sorun modem de mi diye acaba deyip başka modemlerle deniyorum. Benim modemi başka yerlerde deniyorum. Splitterı kontrol ediyorum. Sizin yaptırmanızın ne gereği var.

Şimdi de yeni bir zımbırtı çıkartmışlar. TTNET pratik çözüm. Onun da yaptığı tek şey IP adresi yenilemek. Bazen işe yarasa da faydasız. Çünkü bağlantı yine kopuyor.

TTNET'i aramalarımız sonucu değerli müşteri hizmetlerimiz sorunu çözemedikleri zaman eve yetkili bir arkadaş yolluyorlar. Adamın da bişeyden anladığı yok. Eve geliyor kablolara bakıp gidiyor. Yine arıyoruz. Sorun çözülmedi diyoruz. Suçu modeme falan atıp kapatıyorlar. Amcamlarda da aynısı oldu. Yeni modem aldı ama yinede aynı sorunları yaşamaya devam etti.

Sorun ne o yetkililerde ne de müşteri hizmetlerinde. Adamlar ellerinden geleni yapıyorlar. Sorun Telekom'dan kaynaklı. Adamların alt yapı hizmetleri yetersiz. Sözde 8megabit diye dayadıkları paketi hiçbir zaman 8 megabit olarak kullanamıyoruz. Neymiş efendim sizin orda alt yapı yok. O hızda bir interneti kullanamazsınız hatlar kaldırmazmış. Size 2 megabit hızında yollacağız interneti. Yolla ya nasıl yollarsan yolla da bizim sorun halen devam ediyor TTNET! Onu ne yapacaz? Kopmalara devam.. İnternet yavaşlığına devam!

19 haziran sabahtan akşama kadar internet yoktu. 20 haziran yani bugün sabah açtım yine yok. TTNET Pratik Çözüm'ü çalıştırdım. İnternet geldi. 10 dk. sonra yine koptu ve zaten gelen internette çok ağırdı.

Adamlar boş yere reklam yapacaklarına bir de çalışsalar çok iyi olacak. İşleri güçleri reklam ama hizmet berbat! Hız? - Berbat !

TTNET'teki bu hıza alışamıyoruz TÜRKİYE !

Yukarıdaki yazıyı dün yazmıştım. İnternet bağlantısı kesikkten bu yazıyı metin belgesine yazmıştım ve bugün :

Saat 11.15 gibi TTNET'i yine aradım.. Teknik destek için 2'yi tuşladım. DSL ışığı yanıp sönüyorsa 3'ü tuşlayın dediler onu da yaptım. Hata kaydı oluşturulmuştu dendi ve kapattım. 30 saniye içerisinde internet geldi ama hız her zaman ki gibi berbat! HızTesti yaptırdım. TTNET'in sitesinden.. İndirme ve download maksimum maksimum 512K'ya kadar çıktı yani 1megabitin yarısı..:/

TTNET'e o kadar yüklendim ama diğer internet şirketlerinde de aynı sorun var mı onu da bilemiycem. Yan komşu Smile ADSL kullanmaya başladılar 1 hafta önce ve sorun olmadığını söylediler. Onlarda TTNET'i bırakıp Smile'a geçtiler ama bence hepsi aynı alt yapıya sahip olduğu için pek bişey farketmez. Çünkü yine bizim oturduğumuz çevrede TTNET kullanıp sorun yaşamayanlar da var. Diğerlerinin TTNET'ten daha iyi olabileceğini sanmıyorum. Bazen çözemeselerde müşteriye karşı ilgililer bence..

Son olarak şunu söylemek istiyorum. Buraya yazdıklarım TTNET'i genel anlamda kötülemek için değildi.. Beni başıma gelen bu olayın sinir ile birleşmesiyle dışa vurumu olabilir.. :) Çünkü daha öncede başıma gelmişti ve 1 hafta internet kullanamadım. Dün yine aynı sorun oldu ve gün boyu internet yoktu. Ülkemizde internetin durumu bu. Herkes bu sorunları yaşamıyor tabiki. Bende bu sorunu yaşayan birkaç bin insandan biriyim. Yapacak bişey yok.


EKLEME : 23 Haziran 2012
TTNET yetkilileri sonunda hatayı tesbit edebilmişler ve bugün gelip internet sorununu hallettiler. Kabloları komple değiştirip yeni kabloların takılmasıyla internet sorunu çözüldü fakat hız olarak eskiye göre iyi olsa da 1MB geçmemesi kötü. Hızlanması durumunda kopmalar olacağını söylediler. Türk Telekom yetkilileri bu sene sonuna kadar fiber optik kablo çalışmalarını bitirdikten sonra hız sorununun da ortadan kalkacağını söylediler. Haydi hayırlısı bakalım.

23 yorum:

  1. 8Mbit olan bağlantım 2 hafta boyunca 1-2Mbit arasında seyretti. Şimdi normal.

    YanıtlaSil
  2. Teknik sorunlar olabiliyor bazen.

    YanıtlaSil
  3. TTnet kadar rezil bir internet var mıdır acaba Dünya'da? Sınırsız adı altında 8 mbit internete 60 lira veriyoruz üstüne birde akk koyuyorlar.

    YanıtlaSil
  4. Hem en pahalı internet, hem de en yavaş internet'i kullanıyoruz. 8 Mbit denilen internet 1-2 MBit arasında değişiyor.

    YanıtlaSil
  5. Haklısınız. Ülkemizde internet kullanımı ve buna karşılık ödenen para ile alınan hizmet; diğer ülkere göre çok daha alt seviylerde. Bunun da alt yapıdan kaynaklanan bir sorun olduğunu düşünüyorum. Çünkü ülkemizdeki her internet sağlayıcısı şirketitte bu tip sorunlar var.

    YanıtlaSil
  6. Ttnet evet berbat. Ama superonline ondanda berbat buna emin olabilirsin. Kablolu fln muhabbetine hiç girmeyeceğim. Ceptende internette normal adam işi değil. Zengin olacaksın anca öyle...
    Yani ttnet kötünün iyisi. İnan bana... En azından orada bir muhattabın var ( bi halttan anlamıyor olsada ) Superonline ile çalışmaya başla demek istedikleri mi anlayacaksın dostum...

    YanıtlaSil
  7. Evet kesinlikle size katılıyorum. Biz burda berbat falan yazarak sadece yetkililerin dikkatini çekmeye çalışıyoruz. Evet berbat ama hizmet açısından yardımcı olmaya çabalıyorlar en azındın ve "TTNET kötünün iyisi." sözünüze de sonuna kadar katılıyorum. Berbat ama TTNET'ten iyiside yok malesef.

    YanıtlaSil
  8. İnternetin tek bir elde olmasının sorununu yaşıyoruz.TTNET e rakip bir oluşum çıkana kadar yaşamaya devame edeceğiz büyük ihtimalle.Söylediklerinize katılıyorum.

    YanıtlaSil
  9. En güzel dileklerimi her video izleme ve dosya indirme anında iletiyorum ttnet'e :D

    YanıtlaSil
  10. İtirazlar üzerine sonunda AKK yi kaldırdılar bu biraz rahatlattı.

    YanıtlaSil
  11. Aynı fiyat üzerinde Superonline'ın Fiber interneti var. Bence Superonline'ı aramanızı tavsiye ederim eğer bulunduğunuz bölge fiber destekliyorsa 1 saniye bile beklememelisiniz bence geçmek için.

    YanıtlaSil
  12. Bende 2 sene bu çileyi çektikten sonra uydunete geçtim rahatım şimdi :D

    YanıtlaSil
  13. Özet Geçeceğim; hız testi: http://www.speedtest.net/result/2166664671.png

    kopma: yok
    yavaşlama: yok

    YanıtlaSil
  14. Dünyada'ki en pahalı interneti ve en kötü hizmeti alan ülke olarak bu konuda ne kadar şikayetçi olsak az sanırım. Superonline'ın sunduğu Fiber Optik bağlantı hizmeti oldukça iyi ama heryerde bu hizmeti almak mümkün değil, yaygınlaşmasını umuyorum bir an önce.

    YanıtlaSil
  15. @Film Özetleri
    Kesinlikle haklısınız. Doğru düzgün bir rakip çıkana kadar, bunlar bize kafalarına göre hizmet vermeye devam edecekler.

    @Mehmet
    Herkes gibi. :) :)

    @Smhcnyldz
    Evet. Ben sınırsız kullanıyorum ama kotalı kullanıcılar adına sevindirici bir haber bu.

    @ozgr11
    Haklısın Özgür ama, senin de dediğin gibi her bölge fiber desteklemiyor. Bu konuda TTNET ve TTelekom yetkililerinin çalışmaları varmış ama.

    @ExpLasion
    Bizim burada desteklemiyor malesef. :)

    @Hop3r
    Klasik TTNET işte. Kopma yok, yavaşlama yok ama; internet hızı : "berbat". :)

    @Murat Tekmen
    Benim de dediğim gibi. Bu Fiber Optik kablo konusu ile ilgili TTNET ve TTelekom yetkililerinin çalışmaları varmış. Ben de bir an önce yaygınlaşmasını umuyorum. Bizim burada halen bakır kablo sistemi var. Sözde bu yıl sonu Fiber Optiğe geçileceği söyleniyordu. Halen beklemediyiz işte..

    YanıtlaSil
  16. sözleşme bitsin
    SUPERONLİNE'ye gececem bu ne yaa

    YanıtlaSil
  17. Merhaba Adsız, sorunun alt yapı ile ilgili ise TTNET olup olmaması farketmeyecektir. Yani Superonline kullansan bile sorunun devam edecektir. O yüzden ilk önce sorununun sebebini araştır ondan sonra başka hizmet kullan. Çünkü TTNET şuanda ülkemizde kötünün iyisi durumunda.

    YanıtlaSil
  18. Kardesım zaten senın yazdıkların bızım de yasadıgımız sorunlar yanı herhangı bır cozum yok sadece bu yazdıklarından aklımıza gelen sey superonlıne ye falan gecmek ve en ıyısıde o !!!!

    YanıtlaSil
  19. Merhaba Adsız arkadaşım. Her ikisi de Turk Telekom alt yapısını kullanıyor. Aslında dolaylı olarak baktığın zaman Superonline zaten TTNET alt yapısını kullanıyor. Yani alt yapı değişmedikçe sorunların devam edecektir. O yüzden değişen bir şey olmayacaktır diye düşünüyorum ama madem ısrarlısın. Sen Superonline'a geç. Uzunca bir süre kullandıktan sonra gerçekleri kendi gözlerinle görebilirsin. Ben sadece bir öneride bulundum. Geçip geçmemek sana kalmış bir şey tabi. Ben ona karışamam. Şuanda ülkemizde, Avrupa ülkelerine oranla iyi internet hizmeti verilmiyor bana göre. Hepsi kötü aslında ama bana göre kötünün iyisi olarak TTNET diğerlerinden daha iyidir diyorum ben. En azından teknik destek olarak daha iyi hizmet veriyorlar bana göre. Adamlarda ısrarcı oldun mu eve kadar gelip, gerekirse tüm kablolarını yeniliyorlar. Ben de çok şikayetçiydim ama sorun TTNET kaynaklı değil, bizim kablolardan kaynaklıymış. (Yazıda bahsettiğim sorun.) Adamlar kabloları hiçbir ücret talep etmeden yenilediler ve sorunu hallettiler. Çok uğraştırsalar da..

    YanıtlaSil
  20. TTNET Yalın netlimitsiz 8 mbps'e kadar paketine aboneyim hızım 11 mbps geliyor ne kadar ilginç :D

    YanıtlaSil
  21. Süperonline'den telefon geldi sizi süperonline'e geçirelim diye hayatımın en büyük hatasını yaptım evet dedim 3 ay ne rezillikler cektim anlatamam.Bağlamadıkları ve kullanmadığım internet aboneliği için toplamda 300 tl fatura.Aradığında yetkili bulamamak.istanbuldaki paravan jade iletişim bursa efege iletişim arasında mekik dokumak rezillik diz boyu en son modemlerini gönderdim.Hiç açılmamış ve bir saniye bile kullanılmamış modemin parası 150 tl istediler.Sinir oldum Türkcell hattımıda kapattım.Ttnetteyim ama memnunmusun diyeceksin hayır 32 mb ve üzeri int hizmeti alıyorum ama sözde dün int hızım ttnet internet hız testi sonucunu Son Ölçüm Sonucu
    İndirme Hızı 7016 kbps
    (877 KBsec transfer rate)
    Gönderme Hızı 673 kbps (84.1 KBsec transfer rate)
    Gecikme 13 ms

    Rezillik diz boyu her hangi bir film izlemeye kalktığım an bu hız dibe vuruyor.Lanet olsun verdiğim paralara.

    YanıtlaSil
  22. Hırsızlık bahanesi süper: Bill Gates'ten daha mı zenginmişiz... Yakalanan hırsızlar da hakime öyle desin, hakim kesin hak verir, "çal tabii be yaa" der.

    YanıtlaSil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim