Twitter'a Başlık/Kapak Fotoğrafı Ekleme Özelliği Geldi !

Yazar:




Son bir kaç gündür gözle görülür değişiklikler yapan Twitter'ın yeni özelliklerinden bir tanesi de "Başlık" özelliği. Başlık dememin sebebi ise Tasarım kısmında bu şekilde adlandırılmasıdır. Başlık dediğimiz bu özellik aslında Facebook'taki kapak fotoğrafı özelliğinin aynısı. Twitter'da kullanıcı adınızın olduğu yani kişisel bilgilerinizi yazdığınız kısma eklenerek profilinize hoş bir görüntü katıyor.  

Twitter'a Kapak/Başlık Fotoğrafı Nasıl Eklenir?
Bu son derece basit. İlk önce sağ üst köşeden Ayarlar kısmına girin. Daha sonra ise, sol menüden Tasarım yazan yere tıklayın. Açılacak olan sayfada ise "Başlığı Değiştir" yazan kısma tıklayarak, Twitter profiliniz için istediğiniz bir fotoğrafı ekleyebilirsiniz.

Örnek olarak bir Twitter hesabı vermem gerekirse, buraya tıklayarak benim Twitter hesabıma bakabilirsiniz. Bu yeni özelliği ben çok beğendim açıkçası. Hem görüntü olarak çok hoş bir görüntü veriyor hem de bu özelliğin getirilmesiyle beraber kullanıcı profillerinde ufak tefek değişiklikler yapılmış. Twitter'ın attığı bu yenilikçi adımı başarılı buldum diyebilirim. En azından eskiye göre çok daha iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

21 yorum:

  1. twitteri bek kullanmıyorum ama genede timeline kapak resmi uygulaması güzel olmuş bunlar sosyal ağlar arasında tatlı rekabetler :)

    YanıtlaSil
  2. Oldukça başarılı bir geliştirme yapmışlar, özellikle iPad'de Twitter uygulaması bir harika olmuş ve bu yeni gelen özellik ile birlikte tadından yenmiyor diyebilirim.

    YanıtlaSil
  3. Twitter da face özentisi olma yolunda ilerliyor. Türkçeleşmesi bile bir garip gelmişti bana.

    YanıtlaSil
  4. Ben de bu yeniliği çok başarılı buldum.

    YanıtlaSil
  5. @Kesemdeki Kelimeler :
    Daha iyi bir hizmet için, rekabet şarttır aslında. :)

    @Murat Tekmen :
    Haklısın Murat. Twitter'ın yaptığı son yenelikler bir çok kullanıcısı tarafından beğeni topladı zaten. Bu yeniliklerinin devamı gelecektir diye düşünüyorum.

    @Newromance :
    Özenti mi oluyor bilemem ama, Twitter kendine yavaş yavaş çeki düzen veriyor diyebilirim. Çok eskiden beri kullanırdım. O kadar çok kullanıcısı olmasına rağmen, site sürekli ağırlaşırdı ve saçma sapan hatalar verirdi. Doğru düzgün hiçbir işlemi gerçekleştiremezdik. Şu aralar ise, yaptıkları çalışmalarla daha da iyiye gidiyorlar gibime geldi.

    @tınlamazmodunda :
    Evet, profillerin görüntüsü eskiye göre daha hoş duruyor.

    YanıtlaSil
  6. twitter facebooka özenmiş heralde facebooktaki kapak olayına benziyor :)

    YanıtlaSil
  7. @msn nickleri
    Evet haklısınız. Facebook'un kapak fotoğrafı özelliğinin bir benzerini yapmışlar diyebiliriz.

    YanıtlaSil
  8. Bunu kaldırarak eski şekilde kalmasını sağlayamaz mıyız bunun bir yolu yokmu

    YanıtlaSil
  9. @Sdr
    Merhaba Sdr, kapağı silmek tabiki de mümkün.

    Ayarlar --> Tasarım kısmına girdikten sonra, "Başlığı Değiştir" butonuna tıklayacaksın. Karşına 2 seçenecek çıkacak. "Remove" seçeneğine tıklayarak fotoğrafı kaldırabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  10. yanlıslıkla ben kaldırdım kapagı sımdıde yukleyemıyorum

    YanıtlaSil
  11. @seeees
    Merhabalar.. Konuda nasıl yapıldığıyla ilgili yazdıklarımı okuyup yeniden uygularsanız, sorununuz ortadan kalkacaktır. Büyük ihtimalle Twitter'dan kaynaklı geçici bir hata ile karşılaşmışsınızdır.

    YanıtlaSil
  12. bendede sunucu hatası diyor hep

    YanıtlaSil
  13. @Adsız
    Merhabalar sayın Adsız. "Sunucu hatası" sorunu, sistemden kaynaklı bir sorundur büyük ihtimalle. Daha sonra tekrardan denemenizi tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  14. Merhaba, yardımız ile kapak oluşturdum. Bazı kullanıcıların kapak resimlerinde ayrıca bir de mesaj var. Kapak resmine bir mesaj eklenebiliyormu twitter'ın yazdıklarından başka. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  15. Merhaba Ercüment. İlk öncek konuya olan ilgin için teşekkür ederim fakat; mesaj derken tam olarak neyi kastettiğinizi anlamadım. Biraz daha açıklayıcı olursanız, size yardımcı olabilirim. Eğer fotoğfın üzerindeki kişisel bilgilerinizi kastediyorsanız, onu zaten ayarlarınızdan istediğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz..

    YanıtlaSil
  16. twitter'da başlığı nasıl kaldırabiliriz?

    YanıtlaSil
  17. Merhabalar... Twitter'a giriş yaptıktan sonra; Ayarlar --> Tasarım kısmına girin. Açılacak olan sayfada "Arka Planı Değiştir" yazan yere tıklayın ve daha sonra "Remove" yazısına tıklayın. Ondan sonra da "Değişiklikleri Kaydet" yapın ve profilinize bakın. Kapak fotoğrafınızın kalkmış olduğunu göreceksiniz..

    YanıtlaSil
  18. güzel bir özellik ama twitter belli kişilerin eline geçmiş gibi görünüyor yanı unlulerın işine yarıyor

    YanıtlaSil
  19. @galatasaray
    Aslında bir bakıma haklı olabilirsiniz. Ünlü kişilerin çok fazla bir cirit attığı bir site haline geldi Twitter. Ayrıca ünlülerin sanalda tek boy gösterdikleri yerdir diyebiliriz.

    YanıtlaSil
  20. merahaba twitter da başlık kapak fotğrafım kesinlikle yüklenmiyor sizce ne yapmalıyım fotoğrflara basmama rağmen kendi kendisine en basa dönüyor iki gündür uğraşıyorum ama sonuç vermedi yardım edermisiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapak fotoğrafını profilin üzerinden değil de "Ayarlar --> Tasarım" kısmına girdikten sonra "Başlık" kısmına fotoğraf ekleyerek yapmayı dene.

      Sil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim