...Ve Nihayet iPhone 5 Çıktı ! - [Resmi Tanıtım Videosu]

Yazar:




11 ay öncesinden başlamıştı iPhone 5 hakkındaki söylentiler. iPhone 4'ün çok başarılı olması sebebiyle, iPhone 5'in çok abartılı özelliklere sahip olması bekleniyordu. İnternette en çok izlenilen video ise, bu videoydu. Sadece bununla kalmayıp, bir çok söylenti dönüyordu telefon hakkında. Hatta ve hatta fiyatı hakkında bile tartışma konusu olmuştu aylar öncesinden. Bütün bu söylentiler ve tartışmalar bugün son buldu ve nihayet Apple, iPhone 5'i tanıttı. Tanıtım 2 saat sürdü.

Resmi tanıtım videosu :


Dış görünüş olarak iPhone 4 ile benzer tasarımlara sahip olan iPhone 5 ağırlık, ekran genişliği ve kalınlık olarak ufak farklılıklara sahip. Telefon hakkındaki detaylı bilgilere buradan ve buradan ulaşabilirsiniz.

25 yorum:

  1. bakalım iphone5 de selefleri gibi satış rekorları kıracak mı..

    YanıtlaSil
  2. @reloaded
    Genel görüş, bayağı ilgi göreceği yönünde Reloaded. Bekleyip göreceğiz.

    YanıtlaSil
  3. bu telefonun ABD'de fiyatı 199 ile 300$'mış bilginize.

    YanıtlaSil
  4. @mtfk
    Verdiğin bilgi için teşekkürler mtfk. Bu vermiş olduğun fiyatlar 300TL ile 500TL arasına takabül ediyor. Bu fiyatlar, ülkemize göre çok iyi ve cazip fiyatlardır iPhone 5 gibi bir telefon için ama melasef, eklenen vergilerle birlikte biz bu telefona bu kadar ucuza sahip olamayacağız. Ülkemizdeki satış fiyatının 2.000 TL civarında olacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  5. Yine satış rekorları kırar,güzel telefon :)

    YanıtlaSil
  6. @uuu13
    Ben de öyle düşünüyorum. :) Çünkü daha çıkmasına aylar önce kala bile büyük heycan yaratmış bir telefondan bahsediyoruz. :)

    YanıtlaSil
  7. Resimlerde harika görünüyor, özellikleride bir alt modelden daha güzel ve kaliteli olduğu görünmekte, param olduğu zaman ilk fırsatta düşünürüm.

    YanıtlaSil
  8. @Adsız
    Kesinlikle katılıyorum size. Telefonun iyi olması bir yana, tasarımı bile insanı çok etkiliyor. Çünkü şık bir görüntüsü var.

    YanıtlaSil
  9. Samsung S3 le iphone 4 e fark attı. Apple karşı atak için 5 i getiriyor. Samsung'un hamlesi nasıl olacak merak ediyorum

    YanıtlaSil
  10. Beklentileri karşılamasada incelik ve hafiflik geldi bu yeterli.

    YanıtlaSil
  11. Apple bence resmen dalga geçiyor. Öncekinin üzerinde tasarım olarak az oynuyor biraz da özelliklerini artırıyor sonra sal gitsin piyasaya. İphonu bir türlü sevemedim.

    YanıtlaSil
  12. Bence beklentilerin altında kalmış.Akıllı telefon olarak samsung yakında yeni bir akıllı telefon çıkarabilir.

    YanıtlaSil
  13. @Cekingen
    Samsung zaten her zaman patlamaya hazır bir bomba gibi duruyor. :) Ne zaman bombasını patlatacağı da belli olmuyor. Ama son zamanlarda çıkardığı Galaxy serileri ile Apple'a kafa tutar oldular. Aralarındaki sürtüşmeleri zaman zaman medyada görüyoruz. Ama herşeye rağmen iPhone'u belli kemikleşmiş kitlesi ayakta tutar diye düşünüyorum ben.

    YanıtlaSil
  14. Sony Xperia Neo kullanıyorum, gayet rahatım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sony Xperia Z çok güzel bir su geçirmez modeli, kullanıcılara daha cazip hale. Aşağıdaki bağlantı cep telefonları hakkında bilgi vardır.

      Sil
  15. iPhone serisini bir türlü sevemedim gitti.Evimizde bulunmasına rağmen diğerlerine göre pek kullanışlı gelmiyor, sadece adı var..

    YanıtlaSil
  16. @tinlamazmodunda
    O telefon da çok iyi dostum. Zaten Sony'in kalitesi ortada. :)

    @Kayitsiz
    Evet kısmen de olsa haklı olabilirsiniz ama adının yanında bir diğer ekstrası; çoğu telefonda bulunmayan ilgi çekici uygulamalarının olması da iPhone'u diğelerinden ayırıyor.

    YanıtlaSil
  17. Çok önemli özellikler eklenmedi ama incelik ve hafiflikte önemli kriter.

    YanıtlaSil
  18. @Newromance
    Evet Newromance. Özellik konusunda dediklerine katılıyorum. Yeni olarak diyebileceğimiz özelliği yok. Hatta rezil bile oldular. Şuanda yeni İSO 6'da özellikle haritalar özelliğinde bayağı rezil olmuş durumda iPhone.

    YanıtlaSil
  19. Çok ilginç. Tasarımı çok sade ve çekici. Demek ilgi çekmek için ilginç ve karmaşık tasarımlara gerek yok. Bence satış rekorları kırmasının nedeni sade tasarımında saklı.

    YanıtlaSil
  20. Çok güzel ve çekici ama 0 kadar para edermi bence etmez

    YanıtlaSil
  21. hepsiburada telefonu 3.299 tl den satıyor ve amerikada telefon 300 dolar !!!!

    YanıtlaSil
  22. iPhone 5 ve iOS6 ile birlikte gelen yeni özellikler son derece etkileyici, FaceTime ile Wi-Fi bağlantısına gerek olmadan konuşmak ise bir harika! Umarım Türkiye fiyatı makul sınırlar içinde kalır.

    YanıtlaSil
  23. @Bayraktar :
    Haklısın Bayraktar. Zaten çekici olmasın en büyük sebeplerinden bir tanesi de dış tasarımıdır bana göre. Çok hoş ve dikkat çekici bir tasarımı var. Eee zaten bizim insanımız artistlik yapmaya meraklıdır bilirsin. :) O elma işaretinin orda olması bile yetiyor aslında satılması için...

    @Liceli19 :
    Bencede etmez. Çok uçuk bir fiyatla satılıyor ülkemizde. Daha az bir ücretle Samsung Galaxy ||| alarak, daha fazla özellikli bir telefona sahip olmak daha mantıklı geliyor bana.

    @Burak :
    Olacak o kadar Burak. Burası Türkiye. Bize herşey pahalı malesef. Çünkü ülkemizde aşırı derecede vergi alınıyor. Adamlar soluduğumuz havadan bile vergi alacaklar neredeyse. Elektronik bir alet ülkemize girdiği an, maliyet + vergilerle beraber fiyatı bir anda tavan yapıyor malesef.

    @Murat Tekmen :
    Bence İOS5 ile İOS6 ufak tefek farklar dışında pek de fark yok bence Murat. Hatta İOS5'teki Maps App özelliği İOS6'dan 1000 kat daha iyi. Apple, İOS6'da Maps App ile resmen rezil olmuş. 3D harita çizimleri son derece berbat. Karayollar ve köprüler eğri büğrü gösterilmiş. Eyfel kulesi ise yere yapışık şekilde gözüküyor. Resmen rezillik.

    Bakınız : http://shiftdelete.net/apple-maps-ile-rezil-oldu-40049.html

    YanıtlaSil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim