CDA Uzantısını MP3’e Çevirmek, Nasıl Yapılır? [Kesin Çözüm]

Yazar:



Cda uzantısına sahip dosyalar genellikle CD’lere yüklenmiş olan müzik, ses kayıtları gibi dinlenebilir öğelerdir. Yani dosya derken, müzik dosyalarıdır. Mp3 ve .mp4 gibi. Bu .cda denen müzik dosyaları Windows Media Player’de sorunsuz çalışıyorlar fakat, cep telefonunuzda, mp3 çalar, ipod vs. gibi cihazlarda .cda formatını kullanamıyorsunuz. CD’den müziği aldım ben, hadi mp3 yapıp telefonuma yada müzik çalarıma atayım diyemiyorsunuz.

Şimdi bu yazıyı bu kısma kadar okuyan çok bilmiş arkadaşlar, “Ee.. Onda ne varki. Converter programı ile 1 dakikada ben onu istediğim formata çevirebilirim”diyebilirler ama hadi çevireyim denince çevrilmiyor işte. Ufak birşey yapmanız gerekiyor. İşte ondan sonra istediğiniz formata çevirmekte özgürsünüz.

İnternette biraz araştırma yaptım. Bu konuyu adam gibi açıklayan bir site bulamadım. Herkes converter sitesi önermiş ama CD’den direkt olarak converter programına atına, converter programı onu çeviremiyor ki. İstediğiniz kadar converter program deneyin ama olmuyor. Biraz kurcaladıktan sonra anlıyorum ki işin sırrı Windows Media Player’daymış aslında.

CD’yi bilgisayarınıza taktıktan sonra yapmanız gereken ilk iş, tüm dosyaları Windows Media Player’a atmak. Daha sonra ise, Windows Media Player içinden (Bu kısım için fotoğraf ekleyecektim ama versiyondan versiyona göre değişebiliyor. O yüzden siz WM Player’i kurcalayın biraz, kolaylıkla bulabilirsiniz.) “CD’deki dosyaları kopyala” hatta eğer seçenekler arasında mevcut ise; "Klasöre kopyala" yapın. Windows Media Player ise bunları tek tek bilgisayara kopyalamaya başlayacak. Aynen şöyle :




Peki Windows Media Player bunları nereye kopyalıyor?
Media Player bunları kendi “Müzik Kitaplığına” kopyalıyor. Bu müzik kitaplığına da ulaşmak için ise Windows 7 için izlemeniz gereken adımlar şöyle :

  • İlk önce masaüstünden "Bilgisayar" klasörüne (bazı yerlerde bilgisayarım olarak yazar) tıklıyorsunuz. Daha sonra ise açılacak olan klasörde sağ menüden “Müzik” kısmına tıkladıktan sonra, kopyaladığınız müziklerin orada olduklarını göreceksiniz.

Bakınız :


Hıh! İşte şimdi işlem tamamdır!!! Artık bu .cda uzantılı dosyları bir converter programı ile .mp3 formatına veya kafanıza göre herhangi bir formata çevirebilirsiniz.. 

Yöntem benim tarafımdan şahsen denenmiştir. Kesin bir çözüm yöntemidir.



EK BİLGİ
 Kemal ERYAŞAR adlı bir ziyaretçimiz, konuyla alakalı ekstradan çok faydalı bir bilgi paylaşmış bizlerle. Yorumunun ekran görüntüsünü alıp burada paylaşmaya değer bir yorum olarak gördüm. Üstte anlattıklarımı yaptıktan sonra bu ekran görüntüsünüdeki bilgi de size ekstradan fayda sağlayacaktır diye düşünüyorum : 


 

77 yorum:

  1. çok sağol albümümü gidip satın aldım nerodada olmuyodu kafayı yicektim. :D

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim Nazlı. Yardımcı olabildiğime sevindim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mp3ü .cda nasıl yapacaz bana cd lazım değil hafıza kartına atıp arabada dinlemek istiyorum ben.

      Sil
    2. Arabanız için MP3 uzantılı şarkıları CD'ye Nero programı ile yazdırmanız gerek. Nero programında CD'ye yazdırma işlemi yaparken yanlış hatırlamıyorsam "Audio" CD yarat seçeneğinden arabanız için CD yazabiliyorsunuz.

      Sil
  3. kardeşim eline sağlık çok işime yaradı yazdıkların tşk

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Adsız arkadaşım. İşime yaramasına sevindim.

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkür ederim dostum.

    YanıtlaSil
  6. Rica ederim Emre. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

    YanıtlaSil
  7. kardeş çok teşekkürler sayende kızımın çenesinden kurtuldum.Emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. @Adsız
    Rica ederim. Yardımcı olabildiğime sevindim.

    YanıtlaSil
  9. teşekkürler çok onemli bir detay

    YanıtlaSil
  10. Rica ederim. Kesinlikle öyle "apocalipta".

    YanıtlaSil
  11. çok teşekkürler arkadaşlar...

    YanıtlaSil
  12. Rica ederim "Adsız" arkadaşım.

    YanıtlaSil
  13. çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  14. Rica ederim. Yardımcı olabildiğime sevindim.

    YanıtlaSil
  15. Ben H. Ensari, kardeşim çok sağol varol, çok ince bir ayrıntıyı keşfetmişsin, ömrün bereketli olsun.

    YanıtlaSil
  16. Eyvallah Adsız kardeşim. Yorumun için teşekkürler. Yardımcı olabildiğime sevindim.

    YanıtlaSil
  17. Seyit Ali Erçin29 Mart 2013 22:58

    Kızımın Folklor öğretmeni bir CD vermiş, "baba bunu kopyalaman lazım" deyince "kolay kızım o iş, hallederiz" dedim kasılarak ama bilgisayarın başına oturunca yutkunmaya başladım. Ne zor işmiş bu, bu makaleniz olmasaydı yapamazdım. Kızımın gözündeki itibarımı korudum sayenizde Ali bey. Teşekkür ederim. (Seyit Ali Erçin)

    YanıtlaSil
  18. Merhabalar Seyit Ali bey. Size ve kızınıza yardımcı olmak beni çok mutlu etti. Yorumunuzu esirgemeyip, bizimle paylaştığınız için asıl ben teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  19. Kemal ERYAŞAR11 Mayıs 2013 08:26

    AÇIKLAMANIZ ÇOK AÇIK VE NET, GÜZEL OLMUŞ. BEN YALNIZCA ŞUNU DA EKLEMEK İSTİYORUM.
    WİNDOWS MEDIA PLAYER DE KOPYALAMA AYARLARINA GİRİP, ORADA DİĞER SEÇENEKLER BÖLÜMÜNE TIKLIYORUZ. MÜZİK KOPYALA BÖLÜMÜNDE İLK OLARAK MÜZİĞİ NEREYE KOPYALANACAĞINI GÖRÜYORUZ. İSTERSENİZ DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ. İKİNCİ OLARAK KOPYALAMA AYARLARININ ALTINDA BİÇİM OLARAK MP3 SEÇİP UYGULA VE TAMAM TIKLANDIKTAN SONRA SEÇENEKLER PENCERESİNİ KAPATIYORUZ. SONRA CD DEKİ DOSYALARI KOPYALA DEDİKTEN SONRA DA ARTIK CD DEKİ CDA FORMATINDAN MP3 FORMATINA DİREK OLARAK ÇEVİREREK BİLGİSAYARINIZA KOPYALIYORSUNUZ, EKRANDA AYNI YUKARDAKİ BÜYÜK RESİMDEKİ GİBİ GÖRÜNECEK.
    BU ÖZELLİK GENELDE ÇOK KİŞİ BİLMİYOR. BENDE ÇOK SONRADAN ÖĞRENDİM. BU KADAR GÜZEL BİR AÇIKLAMANIN ARKASINDAN BUNU YAZMA İHTİYACINI HİSSETTİM. HERKESE KOLAY GELSİN.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selam ali beyin bilgilendirmesinden sonra vermiş olduğunuz bilgi gerçekten faydalı oldu teşekkurler

      Sil
  20. @Kemal ERYAŞAR
    Merhabalar Kemal. Değerli yorumun ve konuyla ilgili ekstra bilgilendirmelerin için teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
  21. Eyvallah kardesim çok dua aldın haberin olsun :D

    YanıtlaSil
  22. @srdar
    Teşekkür ederim. Allah razı olsun. :D

    YanıtlaSil
  23. Harikasın. Emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  24. Harikasın. Emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Yardımcı olabildiğime sevindim.

      Sil
  25. çok teşekkür ederim hallettim....

    YanıtlaSil
  26. Teşekkürler Kardeşim işime çok yaradı

    YanıtlaSil
  27. Hakikaten çok işime yaradı... çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim Ejder. Faydalı olabildiysem ne mutlu bana. :)

      Sil
  28. Çok çok çok saol ya çok mutluyum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlu olman beni de mutlu etti Gülser. :) Yardımcı olabildiğime sevindim. :)

      Sil
  29. Nadir yorum yazarım ama cidden çok işime yaradı çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Değerli yorumun için de teşekkür ederim dostum.

      Sil
  30. Kaptan Pırays15 Ekim 2013 16:27

    ne kadar teşekkür etsem az. Dediğinizi yaptım oldu. mp3 formatına dönüştürdüm ama wma biçiminde çıktı. çok da öneöli değil ama deneyenler şaşırmasın diye yazdım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Yardımcı olabildiğime sevindim. Verdiğin bilgilendirme ve değerli yorumun için de ben teşekkür ederim Kaptan Pırays.

      Sil
  31. sen de mi Almanca öğreniyorsun? teşekkürler, Hueber CD sini paylaşımın sayesinde MP3 e çevirdim. vielen dank :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek sayılmaz aslında. Kuzenime yardımcı olurken keşfetmiştim ben bu yöntemi. Keşfetmişken de 1-2 ekran görüntüsü aldım, siteye ekleyip başkalarına yardımcı olurum diye. Ama o çalışma dosyaları bilgisayarımda halen duruyor. Müsait zamanlarımda bir göz atarım diye ama müsait zamanlar hiç olmadı malesef. :) :) Yardımcı olabildiğime sevindim. :) Bitte sehr.. (Rica ederim.) :) :)

      Sil
  32. Çok teşekkür ederim arkadaşım.Yalnız bir sorum olucak ben cd den kopyala dedim okadar yavaş kopyalıyor ki anlatamam.Yarım saatte 3 tanesini kopyaladı.Bu durum normal mi?Yoksam benim DVD room kafayı sıyırdı mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Normalde bu kadar yavaş kopyalamaması gerekiyor. Böylesine yavaş kopyalamasının birden çok sebebi olabilir.

      DVD'nin kopyalamasından kaynaklı olabileceği gibi bilgisayarınızdan da kaynaklanıyor olabilir. Demek ki bilgisayarınızın saniyede yaptığı işlem sayısı düşük. Başka bir ihtimal de siz bu işi yaparken arka plandaki başka uygulamalar işlemciyi kasıyor olabilir. Bu da bilgisayarınızın saniyedeki işlem sayısını düşürüyor olabilir. Ayrıca kopyalanan her bir içeriğin boyutunun çok fazla olması da buna sebep olabilir.

      Sil
  33. Çok Sağolun Ali arslan bey ve kemal eryaşar bey. Allah razı olsun.

    YanıtlaSil
  34. Çok sağoll abi :) çok işime yaradı telefonuma atabildim :)

    YanıtlaSil
  35. Ali kardeş güzel ve faydalı bir bilgi paylaşmışsın. Kemal kardeşimizin de yazdığı şekilde yapınca converter kullanmaya bile gerek kalmıyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  36. Yardımcı olabildiğime sevindim arkadaşlar. Değerli yorumlarınız için ben de size teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  37. Cd deki dosyaları kopyalayı bulamadım wmp videoları izledim ama videodaki wmp ler farklı ara yüzdeydi, farklı wmp versiyonlarıydı sanırım? 2 CD birden kullanmam gerekiyor(eğitim cdleri ve konsantrasyon müzik cdsi), cd çalarım yok 2 sini de bilgisayardan açmak olmuyor, bu bilgi için çok çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  38. Değerli admin, ellerine sağlık çok güzel ve çoook faydalı bir paylaşım olmuş. Çok öncelerden beri merak ediyordum. Bu tür CD'leri nasıl kopyalayacaz diye. Ayrıca Kemal Kardeşim de ayrı bir teşekkürü hak ediyor. Çünkü çok zor ve yorucu zannettiğim bir iş meğerse saniyelik bir şey miş. İkinizde emeğine sağlık. Teşekkürler....

    YanıtlaSil
  39. Ali Kardeşim senin de Kemal Kardeşiminde ellerine ve emeğine sağlık. Çok güzel bir paylaşım olmuş. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  40. Yardımcı olabilseysek ne mutlu bize arkadaşlar. Güzel ve değerli yorumlarınız için de ben teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  41. ELİNİZE VE EMEĞİNİZE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER ÇOK İŞİME YARADI VERDİĞİNİZ BİLGİ

    YanıtlaSil
  42. Allah razı olsun

    YanıtlaSil
  43. çok çok teşekkürler, nasıl yardımcı oldunuz anlatamam, emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  44. Güzel ve değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Yazının sizler için faydalı olmasına sevindim.

    YanıtlaSil
  45. teşekkürler çok faydalı oldu

    YanıtlaSil
  46. Ben internette bugüne kadar bu kadar nokta atışı ve işe yarar bir açıklama görmedim valla...eline ağzına sağlık...süpersiniz...

    YanıtlaSil
  47. Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Yardımcı olabildiğime sevindim.

    YanıtlaSil
  48. Gerçekten çok işime yaradı, convertera hiç gerek kalmadı çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  49. sayın arkadaşım gerçekten çok teşekkür ederim hem sorunumuzu çözdünüz hemde çok güzel açıklama yazdınız emeğinize sağlık allah razı olsun bilgilerinizi paylaştınız

    YanıtlaSil
  50. Yardımcı olabildiğime sevindim arkadaşlar.. Güzel yorumlarınız için ben de sizlere teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
  51. selam ali bey oğlum (oğlum diyorum çünkü ben 65 yaşında olan ve PC ile 5 yıl önce tanışan biriyim) samimiyetinize dayanarak size sormak istediğim bir soru var bu konuda bana yardımcı olursanız sevineceğim chrome tarayıcıyı pc me bir türlü kendi sitesinden indiremiyorum bana şöyle mesaj veriyor GÜVENLİK DUVARINI KULLANIYORSANIZ LÜTFEN GOOGLE UPDATE EXE DOSYASINI BEYAZ LİSTEYE EKLEYİN ben bir türlü bu listeyi bulamadım beni bilgilendirirseniz çok sevineceğim PC im Windows 7 32 bit kullanıyorum bana özel den CHROME yi açıklayıcı ve nasıl indireceğimi öğretirseniz mutlu olurum çalışmalarınızda başarılar dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar Kamil abi :) Bilgisayarınıza daha önceden Chrome kurulumuydu peki? Yoksa ilk defa mı kuracaksınız?

      Sil
  52. teşekkürler harika açıklayıcı bir bilgi olmuş..

    YanıtlaSil
  53. Emeğinizden ötürü çok teşekkür ederim.
    Başarılarınız daim olsun

    YanıtlaSil
  54. teşekkürler kardeşim emeğine sağlık başarılar.

    YanıtlaSil
  55. eyvallah bilgi icin. diger sayfalar yazını aynen calmış haberin olsn :)

    YanıtlaSil
  56. Tşkkr edrim işin rast gelsin

    YanıtlaSil
  57. Çok teşekkürler 1 saattir nasıl yükleyeceğimi arıyordum.

    YanıtlaSil
  58. Çok Teşekkürler!

    YanıtlaSil
  59. Çok teşekkürler sonunda yapabildim

    YanıtlaSil
  60. Baküden selamlar. Çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  61. Gregory Chance13 Kasım 2017 23:45

    İnanılmaz derecede sorun çözücü, bilgilendirici oldu. Çok ama Çok teşekkürler. Emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  62. Bir ton site gezdim bu çözümden görmüştüm fakat bu işte bir şey olduğu takılıyordu kafama fakat inceledim ve test ettim. Windows Media Player da kopyalama dan önce ayarları kurcaladım buradaki adam demeden önce ve kendime göre ayarlardan yaptım teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  63. Siz harikasınız ya kafayı yemek üzereydim, çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim