En Güncel CodeBlocks Sürümünü İndir (CodeBlocks 13.12)

Yazar:




2014 yılına girermemizle beraber CodeBlocks  yeni sürümü olan 13.12'yi yayınladı. İlk göze çarpan değişiklik ise, programın açılış kısmındaki görsel oldu.

CodeBlocks 13.12 güncel sürüm, son versiyon indir.
(Tüm işletim sistemlerine ait versiyonları bu linkte bulabilirsiniz.)

 *Windows kullananlara, indirme sayfasından "codeblocks-13.12mingw-setup.exe" sürümünü indirmelerini tavsiye ederim.

Kurulumunun nasıl olacağından daha önce şuradaki yazımda bahsetmiştim. Eğer eski sürümü kullanıyorsanız onu kaldırmanıza gerek yok. Kurulum sırasında bilgisayar size eski sürüm ile değiştirilsin mi diye otomatik olarak soracaktır zaten. Evet yapıp devam ettikten sonra  son sürüm CodeBlocks'u rahatlıkla kullanabilirsiniz.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
CodeBlocks 12.11 (12.11 sürümü bir önceki sürümdür. En güncel sürüm 13.12 sürümüdür.)

Özellikle C++ programlama dili ile ilgilenenlerin DevC++ ile beraber en çok tercih ettiği derleyicilerden bir tanesi olan CodeBlocks programı 10.5 versiyonundan sonra 12.11 versiyonunu 28 Kasım 2012'de kullanıcılarına sunmuş. Dikkat ederseniz, "sunmuş" diyorum çünkü güncellemeden yeni haberim oldu. Programı geliştirenler de zaten kullanıcılara güncelleme uyarısı yollamamışlar. Bu sebeple benim gibi durumdan haberdar olmayan bir çok kişi vardır diye düşünüyorum.

Yeni güncellemenin eskisinden farkı, ilk bakışta görsel olarak göze çarpmaktadır zaten. Kod yazılan kısımda renkler eskiye göre daha canlı, bunu sizde kolaylıkla farkedeceksiniz zaten. Kodlar daha da büyük gözükmekte ama onu Ctrl- ile ayarlayabiliyorsunuz zaten. Eskisine göre görsel olarak daha hoş olduğunu söyleyebilirim ilk izlenimlerimle ilgili. 10.5 versiyonuna kıyasla bu versiyon bazı iyileştirmelerle birlikte kullanım olarak sanki eskiye göre biraz daha hızlı işlediğini de farkettim ben. Pek fazla kurcalamadım ama şimdilik farkettiğim yenilikler bunlar.

Derleyicinin kendi resmi web sitesinde yeni sürüm ile ilgili olarak daha istikrarlı, zengin, yeni özelliklerin olduğunu ve geliştirilmiş düzeltmelerin olduğunu söyleyerek özetlemişler durumu.Siz de yeni versionu kullanarak düşüncelerinizi aşağı kısma yorum olarak belirtebilirsiniz..

Sağlıklı programlar, iyi çalışmalar dilerim hepinize. Kolay gelsin. :)

4 yorum:

  1. Çok güzel bir çalışma.:D

    YanıtlaSil
  2. Yorumun için teşekkürler "Adsız" arkadaşım.

    YanıtlaSil
  3. Ali ,ben codeblocks 12.11 versiyonunu indirdim fakat her çalıştırdığım programda hata veriyor ve virüs taramasını gösteriyor.bana yardımcı olurmusun.şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullandığın virüs programının hassaslığından kaynaklanıyor. Onu, kullandığın virüs programının ayarlarından düzeltebilirsin.

      Sil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim