Blogger'e Üst Bilgi Gadgeti Eklemek, Nasıl Eklenir?

Yazar:



Bazı blogger alt yapılı blogların yerleşim kısmında "Üst Bilgi" dediğmiz bu gadgetin olmadığı farkettim. Özellikle Blogger sistemine ait olan olmayan temaların bazılarında bu dediğim sorun var. Aslında şablon kısmında anlayanlar için pek de sorun sayılmaz fakat olması daha iyidir. Pratiklik açısından. Blog başlığını, bannerini veya açıklamasını istediğiniz gibi tek bir gadget üzerinden değiştirebiliyorsunuz. (Hazır gadgetler arasında bu gadget mevcut değil.)


Pratiklik, esneklik ve kolaylık açısından da çok hoş aslında. Blogger kullanıcılarının %90'ınından fazlası bunu bilir fakat; üstte de dediğim gibi internet üzerinden tema uyarlamaları yaparken, tema yapan kişiler bazen bu gadgeti eklemeyi unutuyorlar. Acemi bloggerlar için ise header kısmıyla uğraşmak önemli bir sorun olabiliyor.

Neyse lafı fazla uzatmadan, bu gadgetin Blogger üzerinde nasıl aktif edileceğinden bahsediyim. Aslında yapımı çok basit.

Kontrol panelinizden "Şablon"  kısmına girin. Açılacan sayfadan "HTML'yi Düzenle" butonuna tıklayın. İlk önce temanın tüm kodlarının yedeğini almanızı öneriririm. Yani tüm kodları CTRL+A ile seçip, CTRL+C ile kopyalayın ve CTRL+V ile bir metin belgesine tüm kodları kaydedin ki yaptığınız bir hatadan dolayı blogunuzun şablonunu tamamen kaybetmeyin. Yedeğe alma işlemini yaptıktan sonra geriye kalan tek şey ise alttaki kodu, şablondaki header kısmına yapıştırmaktır.

CTRL + F yaparak kendi blogunuzun başlığının ve açıklamasının olduğu kısma ait kodların başlangıç ve bitişlerine göre silerek, alttaki kodu yapıştırın. Ben kodlardan falan anlamam diyorsanız siz direkt olarak kodunu aratın ve alttaki kodu da içine ekleyin ve tamamdır. Kodu body içinde ekleyeceğiniz yere  göre yerleşimdeki kısmı da değişiklik gösterebiliyor.

Kod içinde şöyle bir şey var.



Bu kısımdaki tırnaklar içinde true yazmakta. Eğer yerleşim kısmından, "Üst Bilgi" gadgetini kaldırmak veya yerini değiştirmek isterseniz o kısmı false yapmanız gerekmetedir.

Alttaki kodu, "Mozilla Firefox" ile siteye giriş yaparak CTRL + C ile kopyalayabilirsiniz.





22 yorum:

  1. Tüm samimiyetimle söylüyorum, çok uğraştım taaki bu yazıyı okuyana kadar, çok teşekkür ederim sorunum çözüldü sayenizde, başarılar.

    YanıtlaSil
  2. @Film İzle
    Rica ederim. Samimiyetinize inanıyorum. Çünkü aynı durum benim de başıma geldi. Hiçbir site bunun nasıl yapılacağını anlatmamış şuana kadar. Ben de sizin gibi internette bulamamıştım. En iyisi kendim uğraşayım diyerekten bayağı bir zaman harcadım. Ben de sonuca ulaşır ulaşmaz da sitemde paylaştım ki aynı sorunla karşılaşan diğer Bloggerler, benim gibi vakit harcamadan, kolaylıkla çözüme ulaşsınlar istedim. Yorumunuzu esirgemeyip bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. teşekkr edrm yalnız şablon genişletmeyi bulamadım

    YanıtlaSil
  4. Bloggerin, eski şablon düzenleyicisinde "şablon genişletme" gibi bir seçenek vardı fakat; yeni düzenleme ile onu kaldırdılar. Bu sebeple şablon genişletme seçeneğine artık ihtiyaç duyulmuyor. Yukarıdaki anlattıklarımı şablon genişletme yapmadan rahatça uygulayabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  5. Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Teşekkürler bilgiler için.

    YanıtlaSil
  7. Beğenerek Takip Ediyorum ve Devamınıda bekliyorum.

    YanıtlaSil
  8. iyi bir noktaya değinmiş sin ama ben yine yapamadım. body den sonra bu kodları ekleyeceğiz değilmi

    YanıtlaSil
  9. Tam olarak konu içinde bunu açıkladım zaten. Bakınız :

    "CTRL + F yaparak kendi blogunuzun başlığının ve açıklamasının olduğu kısma ait kodların başlangıç ve bitişlerine göre silerek, alttaki kodu yapıştırın."


    Örnek verecek olursam, kodların içinde mutlaka blog başlığınız yazıyordur. Onu aratın mesela. Kodun başlangıç ve bitişlerini bulun. HTML bilginsine göre biliyorsunuz ki şeklinde açılan kodlar şeklinde kapanır. Başlangıç ve bitişlerden de kastım buydu.

    YanıtlaSil
  10. Kod kopyalama işlemi yapılmıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir önceki yorumumda kodların nasıl kopyalanacağını yazmışım.

      Sil
  11. Çok işime yaradı, çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  12. Birde site içi kopyalama açık olsaydı bizde mutlu olsaydık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mozilla Firefox tarayıcısı ile siteyi açtıktan sonra, fare ile kodu seçip daha sonrasında ise "CTRL + C" yaparak kodu kopyalayabilirsin.

      Sil
  13. Sonunda yaptım :D Çok teşekkürler bilgiler için kardeşim

    YanıtlaSil
  14. faydalı bilgiler için tşk ederim

    YanıtlaSil
  15. Paylaşım için tşk ederiz.

    YanıtlaSil
  16. Kahretsin! Kodları hem paylaşıyorsun hem kopyalamayi engelliyorsun nedir amacın*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kodu fare imleci ile seçtikten sonra klavyeden, CTRL + C tuş kombinasyonu ile seçtiğin kodu kopyalayabilirsin.

      Sil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim