Bilgisayarda WhatsApp olur mu?

Yazar:




Son zamanların en popüler mobil uygulamalarından biri olan WhatsApp Messenger, artık kişisel bilgisayar ve laptoplarda da kullanılabilecek.

2009 yılında Yahoo'dan ayrılarak kendi şirketlerini kuran iki girişimcinin fikri olan ücretsiz mesajlaşma uygulaması kısa zamanda müthiş bir başarı hikayesinin konusu oldu. Platformlar arası çalışma özelliğiyle dikkat çeken ve hem Android, hem iOS, hem de diğer mobil işletim sistemlerinde çalışan bu uygulama üzerinden gönderilen mesaj sayısı Ocak 2013 itibarıyla günde 7 milyara ulaştı ve dünyanın en popüler uygulamalarından biri olarak yerini iyiden iyiye sağlamlaştırdı. Bedava oyun ve uygulamaların fazlasıyla rağbet gördüğü mobil cihaz dünyasında, WhatsApp'ın en önemli artısı ise ücretsiz olarak indirilebiliyor olması.

Platform ve cihaz fark etmeksizin mesajlaşma şansını veren bu uygulamayı kişisel bilgisayarlarında da kullanmak isteyenler içinse güzel haberler var. Uygulamanın yaratıcısı olan şirket WhatsApp'ı kişisel bilgisayar platformuna taşımak konusunda isteksiz davransa da, gönüllü olarak bu işe girişen bazı yazılımcılar, hem bu işi başardılar, hem de ilgili kodları tüm dünyayla paylaşma yolunu seçtilen.

Yazılım dünyasını yakından tanıyanların bildiği gibi, WhatsApp sadece içinde SIM kart bulunan mobil cihazlar üzerinde çalışıyor ve uygulama kullanılırken, kullanıcının sadece SIM kart değil, IMEI numara bilgileri de işin içine giriyor. Dolayısıyla programın PC ortamına taşınması zorlaşıyor.

Ancak söz konusu engeli aşmaya çalışan programcıların Google Code sayfaları üzerinden yaptıkları açıklamaya göre, amaçlanan şey masaüstü bilgisayar kullanıcıları için istikrarlı bir şekilde çalışan bir WhatsApp uygulaması geliştirmek ve bu bağlamda mesajlaşma uygulamasının mobil cihazlar yanında PC'lerde de kullanılabilmesini sağlamak.

Diğer yandan, WhatsApp Messenger uygulamasını uygulamasını üreten ana şirketin bu gelişmeler karşısında nasıl bir tavır takınacağı ise henüz bilinmiyor.

2 yorum:

  1. Gerçekten güzel bir haber . Bir çok kişinin kafasına takıldığı bir noktadır bence . Firmanın tüm platformları kapsamasının zamanı bence geldi .

    YanıtlaSil
  2. @Sezer Sürücü
    Ben de size katılıyorum fakat; bilgisayar uygulamasını geliştirenler resmi WhatsApp firması değil, gönüllü olarak bu işe girişen yazılımcılar tarafından geliştirilmiş bir masaüstü uygulamasıymış. Sizin de dediğiniz gibi "Firmanın tüm platformları kapsamasının zamanı geldi." konusuna ben de katılıyorum. Bu işe WhatsApp'ın kendi yetkilileri de el atmalılar bence.

    YanıtlaSil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim