Google'ın 'Sürükle Bırak İle Görsel Arama' Özelliğini Biliyor Muydunuz?

Yazar:




Bilenleriniz vardır belki fakat çoğumuzun bilmediği bir özelliktir bu. Benim ise uzun zamandır bildiğim fakat yazması şimdiye kısmet olan bir yazıdır aslında bu.

Google gün geçtikçe kendini geliştirmekte ve kullanıcılarına bir çok avantaj ve kolaylık sağlamakta ve yaptığı her çalışma ile de internet kullanıcılarını kendine daha da çok hayran bırakmaktadır. Bu özelliklerden bir tanesi de "Sürükle Bırak Arama" özelliğidir.

Bilgisayarınızda ki bir görselin ne olduğunu bilimiyorsunuz diyelim veya ne olduğunu biliyorsunuz fakat internette benzerlerinin olup olmadığını görmek istiyorsanız yada o görsel ile ilgili bilgi edinmek istiyorsanız, görseli Google'ın arama çubuğuna sürükleyip bırakmanız yeterli olacaktır.

Görseli sürükleyip, Google'ın arama kutucuğuna bırakacağınız zaman "Görsel Buraya Bırakın" şeklinde ufak bir alan açılıyor zaten. O kısma resminizi bıraktığınız zaman, Google o görselle ilgili olan arama sonuçlarını size sunacaktır.

***Bu şekilde bir arama yapmak için Google Görsel arama üzerinden yani images.google.com adresinden görsel arama yapmanız gerekmektedir.

Bunun için sizlere örnek bir video çekimi yaptım. Videoyu yüksek çözünürlülükte izlemek için tam ekran yapmanız gerekmektedir.



Google'ın bu konuda henüz yüzde yüzlük bir başarı elde edemediğini, masanın üzerinde duran bir elma fotoğrafını sürükle bırak ile aratınca (renk benzerliğindne olsa gerek) yatak odası takımı veya kelime benzerliğinden "Elmander" gibi alakasız sonuçlar da çıktığı oluyor arada bir. :) Google'ın, sürükle bırak tekniği ile arama yapma özelliği üzerinde daha verimli sonuçlar elde edebilmek açısından biraz daha çalışması gerekiyor sanırım. Ama, fotoğraf kalitesi ve fotoğraftaki renk kalitesini de göz önüne alacak olursak %5-6 denebilecek kadar ufak tefek hataların olması gayet normaldir diyebiliriz.

1 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim