Blogger Şablon Düzenleme Sorunu ve Çözüm Yöntemi

Yazar:



Blogger şablonuna her girişte farklı farklı hata kodlarıyla karşılaşıp, bir türlü kodları açamamaktan dolayı bir kaç aylık bir sıkıntı yaşamıştım önceleri. Daha sonra çözüm yöntemini bulup, sorunu halletmiştim ama bu sorunun çözümünü blogda paylaşmamış olduğumu farkettim. Halbuki karşılaştığım sorunları çözüme kavuşturduğum zamanlarda ilk yaptığım işlerden biri bloga yazmak olurdu.

Bu sorun, blogger yeni şablon düzenleyiciye geçtikten sonra ortaya çıkmıştı. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar var ise, onlara önerim "Şablon" kısmına girer girmez, sayfa hata kodu sayfasına yönelmeden veya beyaz ekran hatasıyla karşılaşmadan, tarayıcı üzerinden sayfanın yüklenmesini seri bir şekilde durdurmaları gerekmektedir ama bunu çok seri bir şekilde yapmalısınız. Eğer sayfayı hata kodu sayfasına yönelmesini durduramadıysanız yeniden şablon kısmına dönüp aynı işlemleri tekrarlayın. Ne zaman ki sayfayı şablon kısmında durdurabilirseniz işte o zaman "HTML'yi Düzenle" butonuna rahatça tıklayabilirsiniz.



..Ve artık kodların içindesiniz. Şimdi ise tek yapmanız gereken şey CTRL + F yaparak,

<script language='JavaScript' type='text/javascript'> if (top.location != self.location) top.location = self.location; </script>

kodunu bulmak olacaktır.  Bu kodu şablonunuzun kodları içinde bulup sildikten sonra sorununuz çözülecektir ve artık şablona girişlerinizdde herhangi bir hata ile karşılaşmayacaksınız.

Eğer kodu bulmakta sorun çekiyorsanız, bunun sebebi kodlar arası boşluklardan kaynaklanıyor olabilir. Kodu bulamadıysanız eğer, kodu tamamen aratmak yerine kodun içinden ufak parçalar alarak CTRL+F ile açtığınız arama kutusuna yazıp öyle aratın.

Örneğin ilk başta aratırken sadece
<script language="JavaScript" type="text/javascript">

kısmını alarak aratabilirsiniz kodu yada;
if (top.location != self.location)

şeklinde bir parçasını aratarak bulmaya çalışabilirsiniz. Böylede bulamazsanız bu kodun arasındaki boşlukları kapayarak bulmayı da deneyebilirsiniz. Yani şöyle ki:
if(top.location!=self.location)

gibi.... Kolay gelsin. :)

18 yorum:

  1. Dostum bizim siteye de bir el at yav, İnternet Explorer'da site nedense ya hiç açılmıyor yada sağ sütunsuz açılıyor. Mozilla'da sol üst köşedeki logomuz yok maalesef; Allah'a şükür bi Google Chrome'de site tam çalışıyor, o da yakında bozulur kim bilir :)) Bu arada yazı yazmaya başlıyorum hatta başladım da, efsane geri dönüyor kardooo! ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki hallederim dostum. Bu hafta içinde o sorunlarla ilgilenip halletmeye çalışıcam. :) Hoşgeldin. Yeniden dönmene sevindim. :)

      Sil
    2. Yazılar benden, sitenin tasarımı-güncellemeleri senden dostum; anlaştığımız gibi tekrar başlıyoruz, tabi senin içinde uygunsa ;) Blog yazmayı özlemişim yahu..! :D

      Sil
  2. Ali abi çok faydalı bir konu olmuş, teşekkür ederim.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli yorumun için de ben teşekkür ederim İlkay. :)

      Sil
  3. Sorunum halloldu teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Hay Allah razı olsun, dünden beri bu sorunla baş etmeye çalışırken yazınız derdime ilaç oldu:)

    YanıtlaSil
  5. Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Sizlere yardımcı olabildiğime sevindim.

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize kaleminize sağlık sorunlarımız bitmiyor ama sayenizde çözdüm...

    YanıtlaSil
  7. Hay Allah razı olsun kardeş ya. Sorunumu çözdün çok sağolasın be!

    YanıtlaSil
  8. selamlar ben bloguma devamını oku butonu eklemiştim resimli olanlardan fakat şuan ne o kodu bulabiliyorum nede kaldırabiliyorum.. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar.. Size yardımcı olabilmem için bahsettiğiniz websitenizin linkini iletişim sayfası üzerinden bana iletebilir misiniz acaba? Ayrıca size geri dönüş yapabilmem için aktif olarak kullandığınız mail adresinizi de yazmayı unutmayın. Sitenin en altındaki "iletişim" kategorisinden iletişim sayfama ulaşabilirsiniz.

      Sil
  9. hocam bende aynı sorunda muzdaripin 2 aydır domaine taşıdıktan sonra şablon düzenlemeye gelince donuyo yani orayı dediğiniz taktikle geçtim yani htlm kodunun içine girdim ama üsteki kodlar sitedem yok bloggerda yani zahmet olmazsa yardımcı olursanız sevinirim sitem :steroidansiklopedisi.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belirtilen kodlar arasında ufak bir boşluk olsa bile o kodu bulman sıkıntı olabilir. Örneğin bulmak istediğin koddaki yalnızca self.location ifadesini de aratabilirsin. Ama dikkat etmen gereken şey bundan birden fazla olabilir. Bu ifadeyi CTRL+F ile aratırken ifadenin tamamını da inceleyip benim yazıda belirttiğim kod ifadesi ile aynı mı değil mi diye incelemelisin.

      Sil
  10. Benim blogger bir sitem var. author ilgili kodları silerken hata oldu. Etiketlerin bazıları çift çıkıyor, bazısında da harf eksiği oluştu, yardımcı olurmusunuz. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size daha iyi yardımcı olabilmem için konu ile ilgili detayları ve site linkini bana mail olarak veya Blogkafem sosyal medya hesapları üzerinden atar mısınız?

      Sil
  11. Merhaba, blogger sitemde tema html düzenle kısmında yaptığım değişiklikler kaydolmuyor bu yüzden de hiç bir düzenleme yapamıyorum bunun sebebi ne olabilir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaydet yaptıktan sonra herhangi bir hata alıp almadığınızı kontrol edin. Eğer hata alıyorsanız buradan benimle paylaşın. Öte yandan, eğer Windows kullanıcıs iseniz, CTRL+F5 yaparak sayfayı yenileyin. MAC kullanıyorsanız eğer, CMD+Shift+R yaparak sayfanızı yenileyiz.

      Sil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim