Vodafone'un Paket Dayatma Politikası

Yazar:





Vodafone kadar tarifeleri kısıtlı, "al beğenirsen kullan, beğenmezsen kullanma" tarzı paketlere sahip bir operatör daha görmedim. Gerçi toplasan 3 operatör var zaten ülkede. Bu 3'ü arasından en dayatmacı olanı da Vodafone!

Yıllardır Vodafone kullanırım, arada bir Turkcell'e geçişlerim olsa da. Diğer operatörlere bakıyorum mesela, çeşit çeşit paketler ve kampanyalar mevcut. Yani şöyle bir baktığınız zaman, diğer operatörler her kesimden insana hitap etme çabasındalar sanki ama Vodafone'da öyle bir şey yok.

Yaş 18-25 arası olduğu için, operatörlerin gençlik kuluplerine katılıyoruz hep, daha avantajlıdır diye. Vodafone'da orada da bir dayatma söz konusu. Mesela adamlar faturasız Freezonelu gençler için 30 TL'ye her yöne 500 DK, her yöne 1000 SMS ve 1GB internet paketi yapmışlar. Kardeşim genç diyoruz, öğrenci diyoruz. Parasına şöyle bir bakın mesela. O parayı her ay koyabilecek var koyamaycak olan da var. Parası değil de daha çok paket çeşitliliğinin olmaması beni ilgilendiriyor. Adam sana bu paketi al kullan diyor. Bana belki ayda her yöne 200 DK, her yöne 500 SMS, 250 MB internet yetiyor diyelim. Neden paketi biraz daha düşük paketler sunmayıp da tek paket yaparak millete onu dayatıyorsunuz ki? Bu telefonu az kullananlar için bir örnek oldu. Dedik ya, her kesime hitap etmeli diye. Telefonla çok meşgul olanlar için yada günümüzün süper gücü internetsiz yapamam diyenler için her yöne 750 DK + 2000 SMS her yöne + Sınırsız İnternet paketi de yapılabilir.

İkili paketler de hiç yok mesela Vodafone'da.. Belki adamın biri hiç internet kullanmıyordur. Konuşma ve SMS işini görüyordur ama SMS + DK paketleri yok, varsa bile 1 tanedir, o da dayatma şeklindedir. Bir başkası için de konuşma ve internet işini görüyordur ama SMS kullanmıyordur. Kimisi sadece konuşmak ister mesela. Bu tarz ikili paketler hiç yok Vodafone'un faturasız tarifelerinde. Paket çeşitliliği hiç yok demekten kastım da bu işte. Sana diyorlar ki ver 30 TL'yi kardeşim, al şu her yöne 500 DK, her yöne 1000 SMS ve 1GB interneti deyip tek bir paket sunup bunu kullanmaya mecbur ediyorlar.Yersen! İster kullan ister kullanma, başkada paket yok!!

Az önce ikili paketlerden bahsettim ama tekli paketler bile yok. Faturasız olarak SMS paketleri yalnızca 2 tane var mesela. Biri 500 SMS her yöne bir tanesi de 11000 SMS. Ya kıtlık çekeceksin yada bolluk. Bana aylık 1000 SMS yeterken neden 11000 SMS'e mecbur ettiriyorsunuz ki?

Faturalı paketilerini bilemiyorum ama faturasız paketlerinde kullanıcılarına hep bir dayatma var. Sadece Freezone paketlerinden bahsetmiyorum ama; Vodafone'nun genel olarak paket ve kampanyaları hep kısıtlı. Vodafone falan bu aralar boş bence. BKM'den falan adamları oynatıp ilgi çekmeye çalışıyorlar ama her şeyin bir kolayı yok malesef  Vodafone'da. Paket çeşitliliği sunma konusunda  diğer operatörlerden öğrenecek çok şeyleri var bence.

Vodafone'a ait Vodafone FORUM'da da bu tarz şikayetler sürekli yapılıyor kullanıcılar tarafından ama yetkililer bunu sürekli; "Gerekli yerlere bu istediğinizi bildireceğiz." denilip insanlar geçiştiriliyor gördüğüm kadarıyla. Örneğin; şikayet eden kullanıcılardan sadece birinin şikayeti için buraya bakabilirsiniz. Faturasız hat kullanıcısıysanız ve sürekli olarak paket alma ihtiyacı duyuyorsanız Vodafone'dan kaçın derim ben.

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim