NOKIA Telefonlarda İnternet ve MMS Ayarı Yapmak, Nasıl Yapılır?

Yazar:



Genel olarak hattınızı alıp telefonunuza taktıgınız adan itibaren kullandığınız operatör ne ise, o operatörün internet, mms ayarları otomatik olarak tanımlı oluyor. Örneğin Turkcell'li iseniz, Turkcell Internet ve Turkcell Wap; Vodafone'da ise Vodafone Internet ve Vodafone Live yada Avea'da Avea Internet vs. gibi erişim noktalarını mutlaka görmüşsünüzdür.

Kimi zaman da istemeden yada format ile bir şekilde bilerek yada bilmeyerek, internet paketimiz ile internette sörf yapmamızı sağlayan bu tarz erişim noktalarını kaybedebiliyoruz.

Nokia sağolsun kullanıcılarını düşünerekten Setting Wizard adında bir şey geliştirmişler. Türkçesi Ayar Sihirbazı'dır. Nokia'nın Symbian işletim sistemine sahip akıllı telefonlarının hepsinde mutlaka vardır. İllaki gözünüze çaprmıştır menülerde dolanırken. Hatta çoğu kez; "Bu ne programı ya, gereksiz" tarzı bir şeyler de düşünmüş bile olabilirsiniz ki işte tüm işlemimizi bu 'Setting Wizard' dediğimiz şey ile saniyeler içinde yapabiliyoruz aslında. Telefonlarda uzun uzun Setting Wizard değil de genelde kısaca Sett. Wizard yazar. Aşağıdaki ekran görüntüsünden de gördüğünüz üzere...

Bakınız, adım adım....


Operatör yazan kısma giriyorsunuz.

Başlat yapıyorsunuz burada ve karşınıza aşağıdaki ekran geliyor.


Başlat yaptıktan sonra....
Hangi hangi ayarı yapmak istiyorsanız, onu seçiyorsunuz. Herhangi birini yada aynı anda 1-2 taneyi seçebilirsiniz. Hemen ardından da  Tamam diyrorsunuz. Hepsi bu kadar. Ayarları telefonunuz otomatik olarak hallediyor.

Sadece Internet ve Wap ayarını yapmak için....

Tüm ayarları yapmak için...

Sadece internet ve MMS ayarı yapma için...

Her telefonda farklı olmakla beraber benim telefonumda 'Sett. Wizard'ın yeri araçlar kısmındadır. 'Set Wizard'a girip, operatör kısmına tıkladıktan sonra; başlat yazan kısma tıklayıp istediğiniz erişim noktasını seçerek, ayarları telefonunuza anında ve ücretsiz olarak yükleyebilirsiniz

Normal şartlar altında ya müşteri hizmetlerini aramanız gerekecekti ya SMS yontemiyle ayar istemek durumunda kalacaktınız yada operatörlerin internet siteleri üzerinde bayağı bir zaman gecirmeniz gerekecekti. Sett. Wizard denen olay sayesin zaman kaybetmeden kolay bir şekilde hattınıza ait olan erişim noktalarını saniyeler içinde telefonunuza yükleyebiliyorsunuz.

2 yorum:

  1. Nokia rezilliktir. Geçen sene Androidli bir telefon aldım ve rahat ettim. Ne Mms ne de internet ayarı için uğraşmak gerekmiyor. Her ayarı hazır geliyor. Üstelik marketi sayesinde internette fellik fellik oyun ve program arama derdi de kalmıyor. Forza Android

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normalde NOKIA'da da ayarlar otomatik olarak yapılıyor ama daha sonradan silinmesi gibi durumlarda bu sorun nasıl halledilir diye merak edenler için paylaştım. Tabikide son zamanlarda Android ve iOS'un ezici bir üstünlüğü olsa da Symbian'a göre, halen Symbian kullanan binlerce kullanıcı var.

      Sil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim