NOKIA [Symbian] Telefonlarda Whatsapp'ın Liraları Yemesini Engellemek

Yazar:



Son zamanların popüler mobile mesajlaşma servisi Whatsapp'a olan ilgi her geçen artmakla beraber insanlar artık iletişimlerini bu platform üzerinden yapmayı tercih eder oldular.

Bildiğiniz üzere Whatsapp, internet bağlantısı üzerinden ücretsiz mesajlaşmayı sağlayan bir servistir. Bu sebepten dolayı Whatsapp'ı kullanabilmek için telefonunuz ile 'wifi'ye bağlanmanız gerekiyor yada operatörünüzden bir internet paketi satın almanız gerekiyor.

Whatsapp'ı internet paketi almadan sadece Wifi üzerinden kullansanız bile, internet bağlantınız koptuğu an, iletişimde kalmanızı sağlamak için Whatsapp otomatik olarak telefonunuzdaki interneti kullanmaya çalışıyor. Paketiniz olmayınca ise internet kullanımı yapıldığı için, internet kullanım ücreti olarak hattınızdaki liralar kullanılıyor.

Normalde son teknoloji cihazlarda "Hücresel Veriyi Kapat" tarzı ayarlar ile Whatsapp benzeri internet isteyen uygulamaların, internet paket olmadığı zamanlarda, hattınızdaki liralardan internet kullanım ücreti alınmasının önüne geçilebiliyor fakat; Nokia'nın eski Symbian telefonlarında bu mümkün değil. Peki Nokia'nın Symbian işletim sistemine sahip cep telefonlarında, Wifi bağlantığımız koptuğu anda Whatsapp'ın liralarımızdan yemesini nasıl engelleyebiliriz?

Aynı sorundan ben de muzdarip olduğumdan dolayı çeşitli yollar denedim ama en mantıklı çözümün operatörünüze ait "Erişim Noktaları"nı silmek olduğuna karar verdim sonunda.

Eğer normal şartlarda telefonunuzda internet, facebook, twitter vs. tarzı paketler kullanmıyorsanız, bu dediklerimi uygulamanızı öneririm :

Menü -> Ayarlar -> Bağlantı -> Erişim Noktaları

kısmına gelin.  Buradaki bağlantı listesinde hattınıza ait bağlantılar mevcut. GSM operatörünüze ait bağlantıları silin.

Örneğin; 
  • Turkcell kullanıyorsanz :  Turkcell Wap ve Turkcell Internet 'i kaldırın.
  • Vodafone kullanıyorsanız : Vodafone Live ve Vodafone Interneti kaldırın.
  • Avea kullanıyorsanız : Avea GPRSWAP ve Avea Internet'i kaldırın.

Buraya kadar anlattıklarımı uyguladıysanız eğer artık Whatsapp hattınızdaki liraları artık kullanamayacaktır.

"Hücresel verisi ayarlardan kapatılamayan" tüm telefonlarda bu yöntemi kullanabilirsiniz fakat; diğer marka telefonlarda ayarın nereden yapıldığını bilmemekteyim. Onu kendiniz kurcalayarak bulmanız gerek.

Son olarak şu kısmı mutlaka okumanızı istiyorum. Bu dediklerimi yaptıktan sonra, telefonunuzun internet ayarlarını kaldırdığınız için daha sonraları bir internet paketi alsanız bile internete giremeyebilirsiniz. Ama telaş yapmayın, bu ayarları yeniden yapmak çok basit.

Eğer sildiğiniz ayarların yeniden gelmesini istiyorsanız;
şu yazımı okuyabilirsiniz : Nokia (Symbian) Telefonlarda İnternet Ayarı Yapmak

Konuyla ilgili soru, sorun ve görüşerinizi yazı altına yorum olarak bırakabilirsiniz. Yardımcı olmaya çalışırım.

2 yorum:

  1. faydalı ve özgün bi yazı olmuş. teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli yorumunuz için ben teşekkür ederim.

      Sil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim