Twitter'ın Kendiliğinden Tweet Atmasını, RT ve FAV Yapmasını Engellemek

Yazar:



Buna benzer bir konuya daha farklı bir başlıkla daha önce değinmiştim zaten. Başlıklar farklı olsa da içerik olarak aynı konudan bahsedeceğim aslında. Daha önceki yazımda "Twitter'da Reklam Yollayan Uygulamaları Kaldırmak, Nasıl Kaldırılır? " konusuna değinmiştim bundan 9 ay önce fakat; bu yazımda buna biraz daha ayrıntılı değineceğim. Önceki yazımda yüzeysel olarak bahsetmiştim.

Bu arada konu başlığında ben kısaca RT ve Fav yazdım ama RT'nin "ReTweet"; FAV'ın ise "Favoriye almak" veya "Favorilere Ekle" anlamına geldiğini biliyorsunuzdur.

Twitter'ın kendiliğinden sizin adınıza tweet atmasına, retweet veya favori yapması olayına mutlaka şahit olmuşsunuzdur bir arkadaşınızın duvarında veya kendi twitter profilinizde.

Bakınız. Bu sadece bir örnek :

İşin aslına bakarsanız Twitter hiç kimsenin adına Tweet atmaz, RT veya FAV yapmaz.

Twitter profilinizde sizin adınıza tweet paylaşan, sizin adınıza retweet yapan ve sizin adınıza başkalarının tweetlerini favorilere ekleyen, kullandığınız Twitter uygulamalarıdır. Bu uygulamaların %99'u şifrenize erişmek dışında, Twitter profiliniz ile ilgili her şey hakkında söz sahibi olabiliyorlar. Hatta bazıları daha da ileri gidip twitter mesajlaşmalarınıza kadar ulaşabiliyorlar ve DM (mesaj) yoluyla başkalarına mesaj bile atabiliyorlar.

Takipçi kasma, takipçi arttırma, retweet arttırma, favori arttırma, profiline bakanları gör ... vs. adı altındaki daha bir çok uygulama twitter hesabınızı kontrolleri altına alabiliyorlar. Bu sebeplerden dolayıdır ki Twitter'da kullandığınız uygulamalara dikkat edin. Her uygulamaya güvenmeyin. Kullandığınız uygulamaları, işiniz bittikten sonra sonradan kaldırın.

Kendiliğinden Tweet Atıp, RT ve FAV Yapan Twitter Uygulamaları Nasıl Kaldırılır?

Ayarlar --> Uygulamalar kısmına girdikten sonra her uygulamanın karşısında bulunan "Erişimi Kaldır" butonuna tıklayarak uygulamaları kaldırabilirsiniz. "Erişimi kaldır" yaptıktan sonra sayfanızı yenileyin. Uygulamaların silinmiş olduklarını göreceksiniz.





13 yorum:

  1. çok işime yaradı teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Yazının faydalı olmasına sevindim. Değerli yorumunuz için ben teşekkür ederim.

      Sil
    2. Uygulamalardaki erişimi kaldırdığım halde devam ediyor rt'ler bunun çaresi nedir?

      Sil
    3. Muhtemelen 2 defa tıklıyorsundur veya uygulamayı kaldırdıktan sonra tekrar kullanmaya devam ediyorsun. Erişimi kaldır yaptıktan sonra sayafayı yenile. Uygulamanın kalkmış olduğunu görürsün ve sen tekrardan o uygulamayı kullanmadıkça kendiliğinden geri gelmez. Eğer kendiliğinden geri geldiğini düşünüyorsan Twitter şifreni ve mail adresi şifreni değiştirmeni tavsiye ederim.

      Sil
  2. Bende'de böyle oluyodu erişimi kaldır dedim ama gene tweet atmaya devam ediyodu ve uygulama gözükmüyodu 1-2 dakka sonra geri geliyodu gene kaldır diyodum neden biliyormusunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bir şey olması mümkün değil. Muhtemelen 2 defa tıklıyorsundur veya uygulamayı kaldırdıktan sonra tekrar kullanmaya devam ediyorsun. Erişimi kaldır yaptıktan sonra sayafayı yenile. Uygulamanın kalkmış olduğunu görürsün ve sen tekrardan o uygulamayı kullanmadıkça kendiliğinden geri gelmez. Eğer kendiliğinden geri geldiğini düşünüyorsan Twitter şifreni ve mail adresi şifreni değiştirmeni tavsiye ederim.

      Sil
  3. tvitter atamıyorum. Ne yapmam gerekir

    YanıtlaSil
  4. Bende başkalarının hesaplarında istem dışı takipçi olarak ekleniyordum , sildim ama tekrar farklı kişiler yüklendi. ÇÖZÜM : Eklenenleri kaç kişi olursa olsun BLOK'layın sakın SİLMEYİN, göreceksiniz 3 gün sonunda kimse eklenmemeye başlayacaktır. Saygılar

    YanıtlaSil
  5. Ya ben yaptim ama bidaha yenilermi bu sey yeniden rt olurmu

    YanıtlaSil
  6. Ben yaptim ama yeniden olurmu benden habersiz rt oluyoda acil cevap lurfem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uygulamaları kaldırdığınız sürece, Twitter hesabınızdan otomatik olarak RT yapılamaz. O sebeple, bir uygulamayı kullandıktan sonra Ayarlar -> Uygulamalar kısmından, uygulamanın erişimini kaldırın. Büyük şirketlerin uygulamaları bu tarz eylemlerde bulunmazlar ama; takipten vazgeçenleri görme, takipçi kasma, rt hilesi, fav hilesi, takipçi hilesi gibi uygulamalar sürekli olarak sizin yerinize RT ve FAV yapar, üstelik sizin adınıza Tweet bile ataiblirler. O sebeple bu tür uygulamaları kullanmayın. Kullanacaksanız bile, kullandıktan hemen sonra konuda da belirttiğim gibi Ayarlar -> Uygulamalar kısmından, o uygulamanın erişimini kaldırın.

      Sil
  7. Titrer güncellendiğinden beri ayarlarda fazladan (twitpalas) gibi uygulamalar gozukmyorm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mobilde zaten uygulamalar gözükmüyor. Twitter'ın web sürümünden bahsdiyorsan eğer, bu ya geçici bir durumdur yada uygulamanın Twitter kurallarına aykırı hareket etmesi sebebiyle, Twitter yetkilileri tarafından kaldırılmış olabilir. Tabii tamamen ihtimaller üzerine veriyorum bu bilgileri. Kesin öyledir diyemem.

      Sil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim