iPhone 6 Ne Zaman Çıkacak? Özellikleri Neler Olacak?

Yazar:



Apple'ın bu yılki Evrensel Gelişticiler Konferası'nda (WWDC) iOS 8'in tanıtılması ile beraber acaba iPhone 6 bu sene çıkacak mı soruları ortalıkta dolanır oldu. Henüz iPhone 5C ve 5S modelleri yeni iken insanlar da bir beklenti içine girmiş durumda ve "iPhone 6 ne zaman çıkacak, çıkacak mı? Eğer çıkacaksa iPhone 5 serisini almak yerine onun çıkmasını mı beklesem?" kararsızlığı içine girdiler bile.

Birkaç forumda buna rastladığımdan bu konuyu açma gereği duydum. Ben bu konuyu kendime göre ele almak istiyorum. Apple şirketi bu sene iPhone 6'yı ne zaman piyasaya sürer?

Bildiğiniz üzere Apple, diğer telefon şirketlerinden farklı olarak telefon üretme konusunda seri üretim yerine uzun soluklu cihazlar üretmeyi tercih eden bir şirkettir. Son zamanlarda yıllara göre ürettikleri telefonları şöyle bir incelediğimiz zaman;


2013 yılı hariç olmak üzere her yıl sadece 1 yeni telefon ürettiklerini açıkça görmekteyiz. iOS 8'in tanıtılması haricinde yukarıdaki tablo da iPhone 6'nın çıkabileceği yönündeki iddaamızı güçlendiriyor diyebiliriz.

Ne Zaman Çıkar?

Tabloya göre ve iOS 8'in de tanıtılması ile beraber bu senenin yani 2014'ün sonbahar aylarında Apple'ın iPhone 6'yı çıkarabileceği şeklinde bir yorum yapabiliriz. Tabloyu da incelerseniz eğer 2011'den bu yana iPhone ürünleri hep eylül sonları ve bir de ekimin başında tanıtılmış. Tabi bu sadece bir tahmin.

Benim bir diğer tahminim ise iPhone 6 cihazının 2015 yılının yaz aylarına girerken yani haziran gibi yada 2015'in sonbahar aylarında tanıtılması yönünde. Bu tahmini sadece tabloya bakarak yapmıyorum tabi. Bu tahmini şu sebeple yaptım; Apple şirketi ilk defa aynı anda  5C ve 5S adında  2 modeli bir yıl içinde tanıttı. Üstelik de iPhone 5S modeli tamamen ileriye yönelik üretilmiş bir telefon. Yani adamlar öyle bir cihaz ürettiler ki insanın aklına direkt olarak "bu adamlar 5S'ten sonra artık 2 sene telefon üretmezler" şeklinde düşünceler gelebiliyor. Bu sebeple yeni bir cihazın tanıtımı 2015'e kalırsa hiç şaşmam tabi ama çok düşük bir ihtimal gibi duruyor. Bu sebeple benim görüşüme göre iPhone 6 cihazı %95 ihtimal ile 2014'ün Eylül yada Ekim ayında tanıtılır.

iPhone 6 Nasıl Olur? iPhone 5S'e Ek Olarak Neler Olur?

Bence çok bir fark olmaz aralarında. Peki neden olmaz onu da anlatayım. Şirketin prensibi gereği adamlar her yeni modellerine ufak tefek eklemeler yapıyorlar yada sadece tasarımda oynamalar yapıyorlar. Az önce de dediğim gibi adamlar zaten 5S ile tamamen ileriye yönelik bir telefon ürettiler ve neredeyse olması gereken her şey ve daha fazlası cihazda zaten mevcut. Donanım olarak %95 olarak birbirlerine çok benzeyeceklerini düşünüyorum.

Ek olarak iPhone 6 cihazında fazladan olmasını beklediğim özellikler şunlar olabilir;
  • Apple şirketi şuana kadar geniş ekranlı bir telefon hiç üretmedi. İlk geniş ekranlı telefon iPhone 6 olabilir. Bu tahminime çok güveniyorum. %99 ihtimalle geniş ekranlı Note cihazları tarzında bir telefon olacak iPhone 6 cihazı.
  • Şuana kadar kamerada 8MP sınırını aşmayan şirket, bu yeni cihazla bunu aşabilirler.
  • 1GB RAM sınırını aşmayan şirket, bu sefer RAM'i arttırabilir.
  • Pili önceki modellere göre daha güçlü olabilir. 5S cihazında Li-Po 1560 mAh olan pil gücü, 6'da daha fazla olabilir.
  • Yeni iPhone, yeni sensörler ile karşımıza çıkabilir. Örneğin yükseklik, sıcaklık, hava ölçüm vs. gibi.
Ek olarak burada sayamadığım süpriz özellikler de gelebilir fakat; %95 iPhone 5S ile bir çok özelliği birebir aynı olacaktır diye düşünüyorum. Ufak tefek farklar dışında. Örneğin daha geniş ekranlı bir telefon olması gibi.

Değişmemesini beklediğim özellikler ise, yukarıda saydığım dışındaki tüm özellikleri aynı olur. Bir kaç tanesinden bahsedecek olursam;
  • Yukarıda saymadığım diğer tüm özellikler aynı olur diye düşünüyorum.
  • İşlemcisi yine A7 işlemci olur. Burada bir değişiklik olmaz ve yine 64-bit mimariye sahip bir telefon olur aynen 5S gibi.
  • Touch ID özelliği yine olur.
  • Çift flaş özelliği yeni cihazda da olur.
  • Kamera özelliklerinde bir değişme olmaz. Olsa olsa 8MP arttırılır onun dışında teknik anlamda her şey aynı olur.
  • Kasa olarak daha geniş olabilir dedim yeni gelecek model için ama; kasanın yapıldığı malzeme yine aynı kalır ve renk seçenekleri yine benzer olur.


iPhone 6 beklenmeli mi? Yoksa iPhone 5S mi alınmalı?

Yukarıda biraz fazla şey saydım sanki ek olarak ama; bunlar ufak tefek değişiklikler olarak kendini gösterecektir. Yeni gelecek olan cihazın 5S'ten performans olarak çok çok farklı olacağını düşünmüyorum. Göze çarpan tek özellik biraz daha ince ve daha geniş ekran olması olacaktır. Samsung'un Note telefonları yada Nokia'nın Lumia 1520  telefonu gibi geniş ekranlı telefon seçeneklerine sıcak bakıyorsanız iPhone 6'yı beklemenizi öneririm. Bu tarz telefonları çok kaba buluyor iseniz, 6'yı beklemeden direkt olarak 5S alın derim. Her ne olursa olsun ben Apple'ın en son modelini kullanmak isterim derseniz ki eğer, o zaman 2014'ün sonbaharını bekleyin. Seçim sizin.

iPhone 6'nın Tahmin Edilen Tasarımı

Cihazın  görünümünün yaklaşık olarak nasıl olacağı konusunda görseller internet üzerinde yayınlamaya başladı bile. Daha önce iPhone 5C'nin nasıl olacağını birebir tahmin eden Sonny Dickson, iPhone 6'nın şu şekilde olmasını bekliyor.




Diğer, güvenilir web sitelerinin sunduğu görseller :


2 yorum:

  1. Iphone 5S'ten fazlasıyla memnunum ve 6'nın pek bir fark yaratacağını düşünmüyorum. Aldığımda fiyatı 2.149 Liraydı ancak şu an daha da düşmüş ve 6'nın piyasaya en az 2.400 liradan giriş yapacağını düşünüyorum. Tüm bunlar düşünüldüğünde, 5S alınması çok mantıklı gibi geliyor bana ;) Ayrıca 1 yıl daha bekleyip, 6S'te alabilirsiniz; şahsen 6s çıktığında benimde tercihim o olacak kiii ''Fenerbahçeli'' olmam da bunda bayağı bir etkili olacaktır.. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5S kullandığını bilmiyordum. Hayırlı olsun dostum. :) Sony Xperia ve Samsung Note'tan sonra iPhone 5S'e geçiş yapan biri olarak, 3 marka ile ilgili görüşlerini almak isterim.

      iPhone 6'nın, iPhone 5S'ten farklı olarak, geniş ekran ve sensör farkları dışında çok büyük değişiklikler beklemiyorum bende. iPhone 6 isimden ve geniş ekranından dolayı kimileribe daha çekici gelebilir ama senin de dediğin gibi 6'nın bir üst modelini isteyen olursa daha sonraki seneleri bekleyerek 6S'i alabilir. :)

      Sil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim