Nokia Telefonlarda Youtube Videosu Açma Sorunu ve Çözüm Yöntemi

Yazar:



Nokia'nın Symbian versiyonu cep telefonuna sahipseniz eğer, Youtube üzerinden video izlemeye çalışırken bu sorunla muhtemelen karşılaşmışsınızdır. Telefonunuz sorunsuz bir şekilde internete girebilirken, internet üzerinden video açmada bir sorun yaşıyorsanız eğer bunun başlıca sebeplerinden biri, Nokia'nın Symbian işletim sistemli telefonlarında kullanılan Real Player Uygulaması'ndan kaynaklanmaktadır.

İnternete bağlandınız ve video izlemek için YouTube girdiniz. Tam bir video izlemek üzere videonun üzerine tıkladınız fakat; "Bağlanamıyor" hatası ile karşılaşırsanız eğer, tekrar tekrar bağlanmayı denemek yerine Real Player ayarlarından o an aktif olan bağlantıyı seçmenizi tavsiye ederim.

Sürekli olarak kullandığınız wifi ağı üzerinden sorunsuz bir şekilde telefonunuzdan video izlerken, farklı bir ağ üzerinden internete bağlanıp video izleyeceğiniz zaman ortaya çıkan bu sorunun temel mantığı Real Player ayarlarındaki "Varsayılan Erişim Noktası"nı seçimini telefonun otomatik olarak yapamamasından kaynaklanmaktadır. Sadece wifi değil, veri paketiniz için de aynı durum söz konusu olabilir. Bu sebeple farklı ağlara bağlanıp internet üzerinden video izleyecekseniz eğer, sorunsuz bir şekilde videoları açabilmek için manuel olarak kendiniz bu ayarı mutlaka yapmanız gerekmektedir.

Real Player'in ayarlarında bulunan "Şebeke" adı altındaki "Varsayılan Erişim Noktası" için o an ki aktif internet seçimini nasıl yapacağınıza dair, 6 adım içeren bir görsel hazırladım. Görselde her aşamayı adım adım ekleyip numaralandırdım. Adımları takip ederek, aktif olan internet ağınızı Real Player'da rahatlıkla ayarlayabilirsiniz.


1) Ayarlar veya bazı telefonlarda Araçlar kısmında bulunan Real Player uygulamasını açın.
2) Uygulamayı açtıktan sonra sol alt köşeden "Seçenekler" yazılı kısma tıklayın.
3) Buradan "Ayarlar"a girin.
4) "Akış"a tıklayın.
5) "Şebeke"ye tıklayın.
6) "Varsayılan Erişim Noktası"na tıklayın ve o anki aktif ağı seçin

Telefonunuzdan internete sorunsuz bir şekilde bağlanabilirken, Youtube üzerinden video izleme sorunu iler karşı karşıya kalıyorsanız eğer, bilin ki Real Player'daki "Varsayılan Erişim Noktası" kısmından kaynaklanıyordur. Bir ağı kullandıktan sonra, farklı ağlar kullanacağınız zaman, video izleyebilmek için bu ayarı mutlaka yapmalısınız. Çünkü yazının ortalarında da dediğim gibi Real Player uygulaması o an aktif olarak kullandığınız interneti otomatik olarak ayarlayamıyor. Bu sebeple bu ayarı kendiniz manuel olarak, elle yapmanız gerekmektedir.

35 yorum:

  1. nokıa 500 telefonum var fakat youtubede ve izlesene.com gibi her yerdeki videoları açmıyor lütfen yardım. telefon sybıan deil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belirttiğiniz telefonun işletim sisteminin Symbian olması gerekiyor. Çünkü o şekilde piyasaya sürüldü. Şayet öyle değilse cihazınız orjinal değildir. Bu sebeple aksaklıklar yaşamanız doğaldır. Bunun için yapılabilecek çok bir şey yok.

      Sil
  2. ustam eyvallah sağolasın güzel anlattında benim telefonda önceden gayet iyi video izleniyordu ama sonradan ne olduysa açmıyor artık 6 ay falan kullanmadım onunla bir alakası yok formatmı atsam acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onunla bir ilgisi yoktur ama konuda belirttiğim gibi telefon, mevcut kullandığın ağa değil de daha önceden girdiğin bir ağa bağlanmaya çalışıyordur. Hangi ağ üzerinden internete bağlanmak istiyorsan telefonunun içindeki ayarlardan o ağı seçmen lazım. Ayrıca sana önerim, telefonunun videoları açıp açmadığını tek bir video sitesi değil de birden çok video sitesinde test et. Çünkü Nokia Symbian telefonlar artık tarih oldular. Teknolojinin ilerlemesiyle beraber Nokia Symbian telefonlar artık, çoğu web sitesi veya video oynatıcıyı destekleyemeyebiliyorlar. Bu sebeple telefonun videoları açıp açmadığını farklı farklı video sitelerinde denemelisin. Eğer videolar kimi video oynatma sitesinde sorunsuz olarak açılıp kiminde açılmıyorsa, telefon o videosunu açamadığı sitelerin, video oynatma formatlarını desteklemiyor demektir.

      Sil
  3. benim de youtuba girince video gözüküyo tıklayınca açmıyo oyle kalıyo ama kilit var yukarda ondan mı açmıyo acaba

    YanıtlaSil
  4. merhabalar benim telefonum nokia 603 bende önce hiç sorunsuz youtube den video izleyebiliyordum fakat benimki videoyu açmiyor wifeden kaynaklandıgını sanmıyorum çünkü önceden de aynı wife den giriyordum yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  5. telefonumda real player yok

    YanıtlaSil
  6. ben dedikklerini yaptım olmadı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normaldir. Çünkü geçmiş zamanların Nokia Symbian telefonları, günümüzdeki çoğu video teknolojisini desteklemiyor.

      Sil
  7. benim de telefon 603 wifi den bağlanınca izleniyor mobil veriden olmuyor neden acaba yardımcı olurmusunuz lütfen 2 gb paket boşa gidiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telefonu sıfırlayıp mobil internet ayarlarını tekrar yapınca düzeliyor. Daha önceden denemştim ve böyle çözmüştüm. Ama telefonu fabrika ayarlarına sıfırlamadan önce telefonunuzdaki her şeyi mutlaka yedekleyin. Çünkü bu formatlama (sıfırlama) işleminden sonra her şey silinecek.

      Sil
  8. kardeşim benim telefonum 700 yardım edebilirmisin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerekli anlatımlar zaten konuda yazıyor. Onun dışında size nasıl yardımcı olabilirim?

      Sil
    2. nokia 700 de realplayer uygulaması yok

      Sil
    3. Videoyu wifi üzerinden mi yoksa hattındaki paketten mi izlemeye çalıştın?

      Sil
    4. wifi üzerinden bağlanıyorum realplayer yok 700 de

      Sil
  9. benim nıkıa c6 you tube ye giryo ama video açmıyo ayrıca telimde real player uygulaması yada seçeneği yoj

    YanıtlaSil
  10. Wifi üzerinden izlemeye çalıştım ama video başlatma tuşuna basıyorum ama tepki vermiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlemek istediğin video'nun formatını telefon deskteklemiyor olabilir. Çünbkü artık bir çok platform ve şirket, Nokia'nın Symbian telefonlarına olan desteğini kesti. O yüzden de günümüzde bu tarz sorunlarla karşı karşıya gelmeniz son derece normaldir.

      Sil
  11. Benim telefonum nokia asha 201 ben youtube sitesinden video izlemek istediğimde ingilizce bir yazı çıkıyor.bu sorunu nasıl düzeltebilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karşına çıkan yazının tamamını buradan benimle paylaşabilir misin? Ancak bu şekilde sana daha iyi yardımcı olabilirim.

      Sil
  12. Ali abi bendeki telefon su an Nokia E6-00.Ben internetden dizi falan izliye biliyorum.Fakat Youtube uzerinden videolari izleyemiyorum.Ve senin aciklama kismindaki ayarlamalarda ise Real Player uygulamasi yok onu nasil bula bilirim acaba???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu adresten telefonuna Real Player uygulamasını indirip kurabilirsin : http://realplayer-for-mobile-devices.en.softonic.com/symbian/download#downloading

      Linke tıkladıktan sonra indirme başlamazsa "Click here" yazan yere tıkla.

      Sil
  13. n70'de nasıl yapıldığını yazarmısınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuda anlattığım gibi olmuyorsa, telefonunuza Real Player uygulamasını yüklemeniz gerekmektedir. Real Player uygulamasını indirdikten sonra konuda anlattığım aşamaları uygulayıp YouTube videolarını açabilirsiniz.

      Sil
  14. Opera mobili indirin youtube sorununuz kalmasın istediğiniz filmi müziği izleyin nokia c6.01 çalışıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeş benim telefonumda aynı Nokia c6-01 ve uygulama çalıştı çok sağol artık internetimi harcayabilirsiniz sağol :)

      Sil
  15. Telefonun üst köşesinde kilit işareti geliyor ve youtub videosunu açamıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Opera mobili indir kardeşim mağazadan youtube bütün video kulüp dilimler aciliyor

      Sil
  16. Merhaba, youtube videosu açmak istiyorum ama ekranda kilit simgesi oluşuyor. Hiçbir şekilde youtube'dan video izleyemiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlediğin video ile ilgili bir sorun olabilir. Telefonuna Opera Mini kurarak videoları açmayı denemeni öneririm.

      Sil
  17. salam menim telofonum nokia 5130 bu telofonda youtube giriyorum ama video acdikdan sonra cevab yoxtur tekrar sinayin geliyor ne etmeliyim

    YanıtlaSil
  18. salam benim telofonum nokia 5130 youtube giriyorum ama videolar acilmiyo cevab yoktur tekrar sinayin yaziliyo ne etmeliyim

    YanıtlaSil
  19. Merhaba Nokia 700 satın almayı düşünüyorum bu dedeğiniz adımlar kesinlikle işe yarar mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, ben bu konuyu 2014 yılında yazmıştım dolayısıyla aradan o kadar çok zaman geçtikten sonra halen bu yöntemin çalışıp çalışmadığı konusunda net bir şey söyleyemem ne yazık ki fakat; önceki yorumlarda bir arkadaş Nokia 700'de olmadığını yazmıştı.

      Sil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim