Outdated Browser Detected Hatası ve Çözüm Yöntemi

Yazar:



"Outdated Browser Detected" kelime anlamı olarak, modası geçmiş tarayıcı anlamına gelmektedir. Explorer adı altında oluşturdukları sahte sayfa ile insanlar kandırarak, tarayıcılarını güncellemeleri istenmektedir. "Outdated Browser Detected" hatasına, tarayıcı güncellemesi adı altında size exe dosyası indirmeye çalışan bir virüs sebep olmaktadır.

İşin ilginç yanı ise, bu virüs bilgisayarınıza değil, direkt olarak ağınıza bulaşmaktadır ve oradan da ağdaki tüm bilgisayarların tarayıcılarını ele geçirerek, Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer başta olmak üzere bilgisayarınızdaki tüm tarayıcılara "Outdated Browser Detected" adı altında exe dosya indirmeye çalışmaktadır.

Örnek ekran görüntüsü : 

Bu Hatadan Neden Kurtulamıyorum?
Virüs, modeme sızan bir virüs olduğu için istediğiniz kadar bilgisayarınızı temizleyin, virüs taramaları yaptırın veya programlar indirin, yinede bu hatadan kurtulamazsınız. Siz bu yöntemler ile virüsten kurtulamaya çalışsanız bile, modem aracılığıyla yeniden bilgisayarınıza dolayısıyla da tarayıcılarınıza sızacaktır.

Çözüm Yöntemi
Bu hatadan kurtulmanın en temel yöntemi ise modeminizi komple, fabrika ayarlarına yeniden dönecek şekilde resetlemek ve yeniden kurulum yapmaktır. Ayrıca modeminizi resetledikten sonra da virüsün modemin içine tekrardan sızmasını engellemek için, modem arayüz şifrenizi ve kullanıcı adınızı değiştirmenizi öneririm. Modeminizi temizledikten sonra ağa bağlanan tüm bilgisayarınızı da virüs taramasından geçirmenizi daha sonrasında ise ComboFix ve AdwCleaner programlarıyla temizlemenizi tavsiye ederim.

Dedikerimi uygulamanız durumunda bu sorundan kurtulacağınızdan emin olabilirsiniz. 24 saat boyunca uykusuz kalmama sebep olan bu lanet virüsün başka çözüm yolu yoktur arkadaşlar. Şahsen deneyip uyguladığım yöntemlerdir burada yazdıklarım. Konuyla ilgili sormak istedikleriniz var ise, aşağıdaki yorum formuna yazabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim