Şifrelerinizin Güvenlik Seviyesini Test Edin!

Yazar:



İnternetin gelişip yayılmasıyla beraber sosyal medya platformları başta olmak üzere çok çeşitli alanlarda hizmet veren siteler de çoğaldı. Özellikle de kişisel bilgilerimizin yer aldığı ve bir anlamda internet üzerindeki "kişisel kimliğimiz" haline gelen, kişisel sosyal medya hesaplarımızın güvenliği bizler için çok önemlidir. Peki sosyal medya hesaplarınızın parolası ne kadar güçlü? Bunu hiç düşündünüz mü?

Diğer web platformlarından daha da önemli olan sosyal medya üzerindeki hesaplarımız için en zor tahmin edilecek şifreler belirlemeye çalışıyoruz fakat bazen, kırılması zor gibi görünen şifreler çeşitli deneme - yanılma şifre denemesi yapan programlar ile kırılabiliyor.


Microsoft sitesi, sanal alemde üye olduğumuz platformlar üzerinde belirlediğimiz şifrelerin ne kadar güçlü olduğunu test etmemizi sağlayacak türden ufak bir "parola denetleyici" uygulaması yapmış.

Buraya tıklayarak parolanızı test edebilirsiniz.

Bu uygulama sayesinde hem nasıl güçlü şifre oluşturabileceğinizi öğrenebilirsiniz, hem de mevcut şifrenizin ne kadar güçlü olduğunu test ederek, belirlemiş olduğunuz şifrenin güvenlik seviyesini görebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim