Snapshot ile Kilit Ekranındayken Kamerayı Başlatmak

Yazar:



Çoğumuz telefonumuzun kamerasını sıklıkla kullanıyoruz ama öyle zamanlar oluyor ki ânı yakalamak adına, kameramızı açmak için çok fazla zamanımız olmayabiliyor.

iOS işletim sistemi yüklü olan iPhone cihazlarda kendiliğinden var olan, kilit ekranındayken kamerayı açma özelliği, üst modeller haricinde halen birçok Android cihazda yok. Bu ihtiyaç ise Snapshot adlı bir Android uygulaması ile gideriliyor.


Snapshot uygulaması sayesinde yapmamız gereken tek şey telefonumuzu yatay tutarak güç düğmesine basılı tutmak. Ardından kameramız açılır ve çekim için hazır hale gelir.

1. Adım : Snapshot uygulamasını Android 4.2 veya 4.2+ cihazınız için indirin.Ücretsiz sürümü oldukça iyi.Ama yapımcılara destek vermek isterseniz 0.99$ gibi cüzi bir ücretle tam sürümünüde alabilirsiniz.

2. Adım : Uygulamayı açın ve kullanmak için Enabled (etkinleştir) yapın. Status Bar Notification bildirimlerini eğer isterseniz kapatabilirsiniz. Çünkü Status Bar Notification uygulamayı sürekli arka planda, RAM hafızasında açık olarak tutmaya yarıyor. Bu durum RAM'i işgal edebilir. Son olarak Autostart Enable yapmak sizin için iyi olabilir. Böylece cihazını yeniden başlattıktan sonra uygulamayı tekrar açmanıza gerek kalmaz.

3.Adım : Cihazınızın ekranını kapatın ve yan tutarak güç düğmesine basılı tutun. Artık cihazınız hızlı bir fotoğraf çekmek için hazır.

Çeviri : Ahmet Umut Şerefoğlu
İçerik Düzenlemesi : Ali Arslan

2 yorum:

  1. Ben de sadece üst modellerde var olduğunu sandığım bu özelliğin aynısını Nokıa 700 ' ü güncelledikten sonra gördüm. Gerçekten çok işe yarayan bir şey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen. Çok pratik. Tuşlar kilitliyken, tuş açmakla zaman kaybetme olayının önüne geçmek için güzel bir yöntem.

      Sil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim