Skype, Symbian Kullanıcılarına Sunduğu Uygulama Desteğini Çekti

Yazar:



Nokia, her ne kadar Asha model telefonlarında Symbian işletim sistemini halen kullanmaya devam etse de büyük firmaların uygulamaları tarafından artık ciddiye alınmayan bir işletim sistemi olarak darbe yemeye devam ediyor. Bir zamanların en gözde işletim sistemi olan Symbian'a bir darbe de Skype'tan geldi.

Uzun süredir hem Skype'ın sitesinde hem de Ovi mağazasında yer alan Skype uygulaması bir süredir ortalıklarda görünmüyordu. Son olarak, telefonuna Skype kuran Symbian kullanıcıları ise artık uygulama yüklü olsa bile açılmadığını söylüyorlar.

Hali hazırda zaten tüm Symbian'larda çalışan bir Skype var iken, Skype'ın bir anda gerek Ovi Store'dan gerekse de kendi sitelerinden uygulamayı kaldırıp ayrıca, telefonunda zaten çok önceden Skype kuranların artık uygulamayı açamamalarıyla Skype'ın ne yapmaya çalıştığını anlamak güç doğrusu. Uygulamarı tüm platformlardan bir anda çekmeleri yerine, var olan kitlenin kullanmaya devam etmesi fakat, artık güncelleme yollamaması gibi bir seçenecekleri varken, halen azımsanmayak kadar çok büyük bir kitleyi hiçe sayan Skype'ın zorunluluktan böyle bir yolu tercih ettiği düşünülüyor.

Zira çok yakın bir zamanda masaüstü Skype uygulamasına bile büyük çapta bir güncelleme gelmişti ve Skype'ını son sürüme güncellemeyenler ciddi sorunlarla karşı karşıya kalmışlardı. Tüm platformlarında bu büyük güncellemeyi gerçekleştirdikleri sırada Symbian'ın yeni Skype'a ayak uyduramaması da söz konusu olabilir. Skype şirketi de bu sorunu çözebilmek adına, daha farklı sorunlara ve güvenlik açıklarına sebep olmamak adına, Symbian'daki uygulamalarını yeni Skype'a göre yenilemek yerine tamamen desteği çekme durumunda kalmış olabilirler. Çünkü, yazılım işi ciddi bir ekip işi gerektiren, maliyetli bir iştir. Symbian harici platformlara kaymaların her geçen gün arttığını düşünen Skype ise, birkaç sene sonra belkide kullanım oranı neredeyse hiçe yaklaşacak olan Symbian ile ilişkisini, yol yakınken kesmek durumunda kalmış olması da öne sürülen tahminler arasında.

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

İstatistikler

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim