Ekran Koruyucu Film (Jelatin) Kabarcıksız Nasıl Takılır?

Yazar:



Belli bir ücret ödedikten sonra dokunmatiğini korumak istediğimiz cihazlarımız için aldığımız ekran filmlerini birçoğumuz kabarcık bırakması sebebiyle takmak istemeyiz. Bu sebeplerden dolayıdır ki belkide bir çoğunuz asıl değeri 2-3 TL değerinde olan jelatinlere gidip telefoncularda 10 TL ödemek zorunda kalmış olabilirsiniz. Durumun farkında olanlar ise, çoktan kendi jelatinlerini aldılar bile.


Konu jelatin fiyatlarından açılmışken şunu belirtmemde fayda var ki telefonculara tek jelatine 10 TL vereceğinize aynı paraya Gittigidiyor sitesinden 5-6 tane jelatini ücretsiz kargo ile getirtebilmeniz mümkün. Bunun farkında değilseniz henüz, aklınızın bir köşesinde bulunsun derim ben. İlk defa satın alıp, takma işlemi yapacaksanız birden fazla satın almanızı tavsiye ederim. İlkini takamama durumuna karşılık bir önlem olarak.

Kabarcık Bırakmadan Ekran Filmi (Jelatin) Nasıl Takılır?

Jelatininizi satın aldınız ve sıra bunu takmaya geldi. Hazırladığım videyou dikkatli bir şekilde izleyip uyguladığınız takdirde sonuca ulaşabileceğinizi düşünüyorum. Tabii ki burada dikkat de önemli.



1) Jelatini kutusundan çıkarır çıkarmaz ilk önce düzgün bir şekilde yerleştirin. Maksat jelatini düzgün bir şekilde oturtabilmek.

2) Düzgün bir şekilde ayarlama işlemini yaptıktan sonra kaymayı engellemek için kenarlardan bantlama işlemini yapıyoruz.

3) Ekranı fiber bez ile iyice temizliyoruz. Kabarcık kalmaması için çok iyi temizlemek gerek. Tek bir tiftik parçası bile kabarcık yapabilir. Bu yüzden tiftikleri bant ile temizliyoruz.

4) Jelatini yapıştırırken bu arada alttaki koruyucuyu çıkarıyoruz. Çünkü jelatin ortadadır ve jelatinlerin altında ve üstünde jelatini koruyan saydam plastikler vardır. Jelatini yapıştırırken alt kısımda kalanı çıkarıyoruz.

5) Yapıştırma işleminden sonra, jelatinin üzerindeki ikinci koruyucuyu çıkarmadan önce herhangi sert bir kart ile ufak - tefek kabarcıkların üzerinden geçin.

6) Daha sonra ikinci plastiği kaldırın. Ama dikkatli olun. Jelatin çıkmasın. Kalan kabarcıkları da elinizle gidermeye çalışın. İkinci koruyucuyu çıkardıktan sonra kart ile çok fazla üzerinden geçmeyin, parlak jelatin kullanıyorsanız çizilir.

Konuyla ilgili bahsedeceklerim bukadar. Konu ile ilgili yorumlarınız ve sorularınız için aşağıdaki yorum formunu kullanabilirisiniz.

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim