Tarayıcıların Çeviri Eklentileri İle Kolay ve Hızlı Çeviriler Yapın

Yazar:



İnternetin, dünyaya açılan bir kapı olduğunu varsayarsak sanal alemde de hiç şüphesiz ki yine en çok kullanılan dillerden biri İngilizce'dir. Gerek türkçe içerkli sitelerde gezinirken, gerekse de yabancı sitelerde araştırmalarımıza çözüm ararken her defasında önce Google Translate sitesini açıp, ardından da çeviri yapacağımız kısmı oraya yapıştırmak uzun vadede zaman kaybı olabilir.

Çeviri eklentisi olarak denediğim birkaç farklı eklenti sonrasında karar verdiğim ve uzun zamandır da kullandığım Fast Translation adlı bir çeviri eklentisinin en sevdiğim yanlarından biri ise, sadece sağ tık yaparak kelimelerin, bazen ise komple bir cümlenin komple çevirisini yapabiliyorsunuz.

Google Chrome'da bildiğim kadarıyla yabancı bir siteye giriş yapıldığında tarayıcı, site dilini otomatik olarak Türkçe'ye çeviriyor fakat ve bu durumu pek sağlıklı bulmuyorum. Çünkü, sayfayı komple olarak çevirdiği için, sanki bir komple makaleyi Google Çeviri'ye yapıştırmış gibi sağlıksız çeviriler yapıyor. Bu durumda da çoğu zaman, yaptığımız çeviri saçma sapan ve anlamsız olabiliyor. Bu sebeple, yabancı bir siteye girildiği zaman, cümle cümle çeviri yapılmasından yanayım. Bu şekilde daha doğru sonuçlar alabilirsiniz. Zaman kaybını en aza indirmek için ise, bir Mozilla Firefox eklentisi olan Fast Translation eklentisine benzer eklentiler kullanabilirsiniz.

Çeviri Eklentileri İle Dilinizi Geliştrebilirsiniz

Herhangi bir dilin öğrenimi konusunda kendinizi geliştirmek istiyorsanız eğer, yabancı sitelere girdiğiniz zaman içeriğin çevirisini kendiniz yapmanızı tavsiye ederim. Bu tarz eklentileri de kendiniz için bir yardımcı araç olarak kullanabilirsiniz. Bu sayede sadece bilmediğiniz kelimelerin çevirisini yaparak, hem yeni kelimeler öğrenmiş olursunuz hem de kendinizi çeviri konusunda kendinizi geliştirmiş olursunuz. Özellikle de gramer konusunda iyi, fakat kelime dağarcığı konusunda sıkıntısı olanlar için son derece yararlı olabilecek bir eklentidir. Özellikle günümüzde, İngilizce öğreniminin son derece önemli olduğunu düşünürsek, bu yöntemi aklınızın bir kenarında bulundurmanızı tavsiye ederim.

Bu tarz eklentilerden çok fazla var. İstediğiniz birini Mozilla Firefox'un eklentiler kısmından arayıp indirebilirsiniz. Yazının başlarında da dediğim gibi ben birkaç denemeden sonra Fast Translation eklentisini pratiklik açısından daha çok sevdiğim için size bu eklentiyi öneriyorum. Eğer Mozilla Firefox kullanıcısı iseniz;

Fast Translation, Mozilla Firefox Eklentisi'ni kurmak için buraya tıklayabilirsinz.

Fast Translation Eklentisi Nasıl Kullanılır?

Eklentinin kullanımı son derece basit. Aşağıdaki görselleri incelediğiniz takdirde, eklentinin kullanımı hakkında bilgi sahibi olabilirisiz.
 
1) İlk önce çeviri yapacağınız kelimeyi, kelime gurubunu yada cümleyi seçin.
2) Eğer eklentiyi tarayıcınıza kurduysanız, seçtiğiniz kelimeye sağ tıklayıp "Translate" yapın.

Sonrasında da aşağıdaki gibi bir ekranda, çeviri yaptığınız kelimenin Türkçe karşılığı karşınıza gelecektir.


Firefox kullanıcısı olduğum için, "Çeviri Eklentisi" konusuna daha çok Firefox tarayıcısı üzerinden değindim. Örneğin Google Chrome tarayıcısı için de bu tarzda bir çok uzantı mevcut. Amacım bu konu ile, hem ingilizce çeviri konusunda sizlere farklı bir bakış açısı kazandırmak hem de gezindiğiniz sitelerde karşınıza çıkacak olan yabancı kelimeleri nasıl hızlı bir şekilde çevirebileceğiniz konusunda sizleri aydınlatmaktı. Umarım faydası olur. Bir başka yazıda görüşmek üzere. Konu ile ilgili yorumlarınızı aşağıdaki yorum form yazabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim