Resim Dosyasının Uzantısını ICO Yapmak [Online ICO Converter]

Yazar:



Uzantının .ico olmasından da anlayacağınız üzere bu tür uzantıya sahip dosyalar küçük ölçülerde bir resim dosyalarıdır. Yani "ikon"lardır. Herhangi bir programala dili ile uğraşıyorsanız veya kimi zaman websitenizin favicon kısmına bir ikon belirlemek istediğiniz zaman .ico uzantılı dosyalara ihtiyaç duyulabilmektedir.

İnternet üzerinde hemen hemen her konuda birbirinden çeşitli .ico uzantılı dosyalar bulunabilirken, kendi ikonumuzu kendimiz yapmak istediğimiz zaman veya hoşumuza giden bir resmi .ico uzantılı hale getirmek için çeşitli masaüstü uygulamaları mevcuttur. Fakat; masaüstü uygulamaları ile uğraşmak yerine bu işi "online" yapan siteler bana her zaman daha cazip gelmiştir.


İşte http://iconverticons.com/online/ sitesi de tam olarak bu görevi üstleniyor. Eğer elinizde png, jpg, jpeg, bmp vs. tarzında farklı uzantılara sahip dosyalar var ise, http://iconverticons.com/online/ ile bu bu dosyaları kolaylıkla .ico uzantılı hale getirebiliyorsunuz.

İkon dosyası haline getirmek istediğiniz resim dosyanızı sürükleyip sitedeki kare içine bıraktığınız zaman yükleme işlemi otomatik olarak başlayacaktır. Yükleme işleminden sonra ise "ico" butonuna tıklayarak, görselinizi ikon olarak bilgisayarınıza indirebiliyorsunuz.

Dediğim gibi bu işin online olması bizim için ayrı bir avantajdır. En azından program yükleme derdi ile uğraşmıyorsunuz. Ayrıca bu devirde bilgiyara kurdukları ekstra eklentiler ile bilgisayar program kurmak daha da güvenilmez bir hal almıştır. Sonuç olarak indirmeden bilemiyorsunuz. Kimi zaman büyük umutlarla indirdiğimiz programlar fos çıkabiliyor. Bu da zaman kaybı yaratabiliyor. Bu benim tercihimdir tabi. Siz nasıl yapıyorsunuz bilemiyorum ama; bu da resimleri .ico uzantılı hale getirmek için akıllarda bulunması gereken farklı bir yöntemdir.

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim