PHP GD : Resim Hatalı Olduğu İçin Görüntülenemiyor Sorunu ve Çözümü

Yazar:



PHP GD'de bir resim kodlarken, yazdığınız kodun doğrulundan eminseniz ve buna "Resim Hatalı Olduğu İçin Görüntülenemiyor" şeklinde bir hata alıyorsanız bunun sebebi kullandığınız editörden kaynaklanmaktadır.

Bakınız :

Notepad++ İçin Çözüm Yöntemi

Kodlarınızı Notepad++ ile yazıyorsanız, üst menüdeki "Kodlama" kısmından kodlama seçeneğini "UTF-8 ile Boom Olmadan Kodla" seçeneğini seçiniz. Bu değişiklikten sonra dosyanızı kaydetmeyi de unutmayın. Sorununuz çözülecektir.

Ayrıca eğer,  "UTF-8 ile Boom Olmadan Kodla" seçeneğinin her zaman varsayılan olarak, Notepad++ editörünü açar açmaz, kendiliğinden seçili olarak ayarlanmasını istiyorsanız, alttaki ekran görüntüsündeki ayarı uygulamanız gerekmektedir.


Üstte görmüş olduğunuz ekran görüntüsündeki ayarı uygulayabilmek için menüden Ayarlar'a tıklayıp, Tercihler kısmına girmeniz gerekmektedir. Daha sonra, karşınıza gelen pencerenin sol tarafındaki listeden "Yeni Belge" yazan kısma tıkladıktan sonra, ekran görüntüsündeki pencere karşınıza gelecektir.

Dreamweaver İçin Çözüm Yöntemi

Dreamweaver kullanıyorsanız,  CTRL+J ile açılan sayfada, UTF-8 seçili olduğu halde, Bom ile Çalıştır kısmının seçili olmaması gerekiyor.

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim