Kullandığım Telefonlar Serisi - 2 : Siemens C55 ve Nokia 1112

Yazar:



Daha önceki yazımda kullandığım telefon serisini yazmaya başlamıştım.

Bakınız : Kullandığım Telefonlar Serisi - 1 : Motorola CD930 ve NOKIA 7110

Orada kullandığım Motorola ve Nokia telefonlarından bahsettikten sonra, bu başlık altında kullandığım telefonlar serisinden bahsetmeye devam edeceğim. Listemizde sıra Siemens'in C55 modeline geldi. Ondan sonra ise Nokia'nın klasikleşmiş telefonu Nokia 1112 geliyor.


3) SIEMENS C55

Bir telefon ancak bu kadar küçülebilir dediğimiz zamanlar. Yine bu telefonum da renksiz ekrandı. Telefonun piyasaya çıkış tarihi 2002 yılı. Bir önceki NOKIA telefon için saydığım tüm özellikler bu telefonda da vardı. Ondan farklı olarak ayrıca ses algılama özelliği vardı bu telefonun. Mesela telefona "Mesajlar" dendiği zaman, mesajlar bölümü açılabiliyordu yada "Ali" dediğin zaman otomatik olarak rehberde bulabiliyordu. Telefonun özelliklerinden bir tanesi de ses kaydı yapabiliyordu. O zamanlarda bir telefon için önemli bir şeydi tabi bu.

 Telefonun oyunları arasında ise "Prince Of Persia" diye bir oyun vardı. Renksiz ekran bir telefon için gayet güzel bir oyundu. Oyunun, girişinde veya bitimindeydi tam hatırlamıyorum ama çok hoş bir müziği vardı. Hatta müziği halen aklımda. Geçenlerde aradım ama o müziği bit türlü bulamadım. İnternette o oyunun bazı müziklerinin olduğu bir site buldum fakat yinede o müziği bulamamıştım.

Telefon 80 gr ağırlığında ve 700 mAh bataryaya sahipti. Renksiz ekrandı ama internette gezinti yapılabiliyordu. Hatta bir zamanların popüler chat uygulaması olan E-buddy aracılığıyla ile bu telefondan  MSN hesabınıza bağlanıp, arkadaşlarımla mesajlaşabiliyordum.

Yanıt vermek istemediğiniz bir telefon geldiğinde yıldız (*) tuşuna basarsanız, sadece o çağrı için telefonun sesinin ve titreşiminin kesilmesi gibi bir özelliği de vardı. Kendi küçük, faaliyeti büyük denecek türden bir telefondu. Telefon melodileri arasında ise hayvan sesleri vardı. Özellikle kedi sesi o kadar gerçekçiydi ki. Kedi sesini açıp bir yere gizlendikten sonra çevredeki kediler sese doğru gelirlerdi. Bunu şahsen denemiştim. :)


4) NOKIA 1112


Bir zamanlar çoğu kişinin kullandığı bir telefondu. Nokia'nın 2006 yıllarında  duyurduğu bir telefon. Halen kullananlar vardır büyük ihtimalle. Renksiz ekran. Nokia'nın piyasada ucuz bir fiyata sattığı klasik telefonlarından biridir. Hatta günümüzde de Nokia'nın bu tarz telefonlarına rastlamak mümkün. Tek fark ise ekranlar artık renksiz ekran değildir ve belli başlı sosyal medya uygulamarını da artık destekliyorlardır. Açıkçası pek de bahsedilecek bir telefon değil. Sadece konuşma ve mesajlaşma özelliği olan bir telefon. Alarm, kronometri gibi klasik özellikler de mevcut. Nokia'nın meşhur Snake oyunu yine bu telefonda da vardı.

Sıradaki yazı : Kullandığım Telefonlar Serisi - 3 : Nokia E63

Kullandığım telefonlar serisinin tamamı için buraya tıklayabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Zaman çok hızlı geçiyor, daha dün gibi bu telefonların kullanıldığı günler.

    YanıtlaSil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim