Periscope (Periskop) Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Yazar:



Periscope, Twitter tarafından geliştirilen bir çeşit broadcast uygulamadır. Broadcast'ten kastım ise, birden çok kişiye yayın yapma veya canlı yayın yapma uygulaması diyebiliriz. YouTube veya Hangouts'tan yapılan canlı yayının mobil hali denebilir. Şu sıralarda yavaş yavaş trend haline gelmeye başlayan bir uygulama olduğunu söylenebilir.

Cihazınızdan canlı yayın yapmak için tek yapmanız gereken şey ise, cep telefonunuza veya tabletinize Periscope uygulamasını indirmek. Uygulamayı indirdikten hemen sonrasında ise sisteme giriş yaparak istediğiniz yerden, istediğiniz an canlı yayın yapabilirsiniz. Şayet eğer canlı yayın yapmak istemiyorsanız, sistemdeki istediğiniz bir canlı yayını açarak başkalarının yaptığı yayınları izleyebilirsiniz. İzlediğiniz kanalda, yayını yapan kanal sahibine mesaj gönderebilirsiniz. Attığınız mesaj, o yayını izleyen herkes tarafından da görülebilmektedir.

Bakınız :  Periscope Uygulamasını Nasıl İndirebilirim?

Periscope Uygulaması Nasıl Kullanılır?

Yazının başında da dediğim gibi Periscope, Twitter tarafından geliştirilen bir mobil uygulamadır. Bu yüzden de Periscope'u cihazınıza indirdikten sonra üye girişi yapabilmek için öncelikle bir Twitter hesabınızın olması gerekmektedir. Mevcut Twitter hesabınızı kullanarak sisteme giriş yapılabilmektedir.

Her ne kadar Twitter hesabı ile sisteme giriş yapılsa bile Periscope'ta takip ettiğiniz kullanıcılar ve sizi takip eden kişiler tamamen Periscope uygulamasına özeldir. Twitter ile Periscope arasında, takipçi olayı açısından bir bağlantı yoktur. Yani Twitter takipçileriniz ile Periscope takipçileriniz birbirinden farklı olmaktadır. Bu yüzden ilk başta Periscope uygulamasını kullanmaya başladığınızda sıfır takipçiniz olacaktır. Twitter sadece Periscope'a giriş yapmak için bir araç olarak kullanılıyor.

Uygulamayı yeni kullanmaya başlayacaklar için Blogkafem.net farkıyla bir görsel hazırladım. Kullanım açısından görselin uygulamayı tam anlamıyla özetleyeceğini düşünüyorum.


Periscope'un kullanımı işte bu kadar basit. Konu ile ilgili yorumlarınızı aşağıdaki yorum kısmına yazabilirsiniz.

1 yorum:

  1. sakin ol cek. bir agresiflik seziyorum yazından.............

    YanıtlaSil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim