Eclipse : The selection cannot be launched Hatası ve Çözümü

Yazar:



Eclipse ile herhangi bir Java uygulaması derlerken bir anlık dikkatsizlikle karşılaşılması muhtemel hatalardan biridir. Özellikle Java'ya yeni başlayanların anlam veremedikleri bir hata olarak karşılarına çıkar.
"The selection cannot be launched and there are no recent launches." hatası genelde public static void main(String[] args) fonksiyonu yazılmadığında yada bu fonksiyonu yazdınız ama fonksiyonun içine String[] args parametresinin yazılmaması gibi dikkatsizkiler sonucunda karşılaşılan bir hatadır.

Java uygulamaları çalışmaya başlarken ilk önce public static void main(String[] args) fonksiyonu üzerinden çalıştıkları için tüm kodunuz hatasız olsa bu fonksiyonun yazımında yapacağınız bir yanlışlık, derleme sırasında size hata olarak geri dönecektir. Dolayısıyla Java kodunuz çalışmayacaktır. Bu yüzden, "The selection cannot be launched and there are no recent launches." hatasını giderebilmek için öncelikle public static void main(String[] args) fonksiyonunu doğru yazdığınızdan emin olun.

5 yorum:

  1. Meraba benim sizden ricam bu konuyla alakasiz olacak ama anti virus programlari hakkinda bilgi vermeniz dosyalarimizdaki virusleri taratip nasil temizliyebiliriz simdi den tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle bilgisayarınızda bir anti virüs programı yoksa Avast,Avira veya Antivir gibi ücretsiz bir anti virüs programı indirip bilgisayarınıza kurabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla bu saydığım ant ivirüs programlarında Türkçe dil desteği de var. İndirdikten sonra, bilgisayar taraması seçeneğinden bilgisayarınızı taratabilirsiniz. Herhangi bir dosyayı taratmak istiyorsanız eğer, virüs programını kurduktan sonra taratmak istediğiniz dosyanın üzerine mouse ile gelip sağ tıklayın. Karşınıza gelecek olan seçenekler arasında, virüs taraması seçeneğinin olduğunu da görürsünüz zaten.

      Sil
  2. Merhaba, ben C/C++ için olan Eclipsei indirdim ve üstüne PyDev eklentisini kurdum. Bir tane python projesi oluşturdum. Kapatıp açtıktan sonra bu hatayı verdi, şimdi hiç çalıştıramıyorum, ne yapabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konudaki hatayı veriyorsa yazılanları uygulamanız yeterli. Program hiç açılmıyorsa bir yerlerde bir yanlış yapılmıştır. Kaldırıp tekrar yüklemeyi dene.

      Sil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim