İnternet Sitelerinin Geçmiş Hallerine Bir Tıkla Göz Atın

Yazar:



İnternet dünyasındaki milyonlarca internet sitesinin arşivini tutan Archive.org 1996 yılında kurulmuş sivil bir toplum kuruluşudur. Merkezi San Francisco'da bulunan bu kuruluşun amacı ise, internet sitelerini arşivleyerek çevrim içi bir kütüphane kurmaktır.

Archive.org sitesinin asıl yaptığı iş ise, internet sitelerinin belli zamanlarda ekran görüntülerini alarak kendi veritabanında saklamaktadır. Böylece yıllar geçse bile internet sitelerinin yıllar içerisindeki değişimlerini gözlemlemek mümkün olabilmektedir.



Gelişen teknoloji ve bununla beraber gelişen internet alt yapısı ile web sitelerinin arayüzleri de yıldan yıla değişim göstermektedir. Gelişen teknolojiye ek olarak gerek görsel programlama gerekse de back-end programalama konusunda insanların giderek kendini geliştirmeleri sonucunda yıllar önce çok amatör bir şekilde kurulan web sitelerinin, şuanda o eski hallerinden eser yok.

Dünya'da Facebook, Google başta olmak üzere ülkemizde de Milliyet, Shiftdelete, Sporx gibi milyonlarca tık alan internet sitelerinin ilk halleri eminim ki bir çoğunuzu şaşırtacaktır.

Günümüzde milyonlarca kişi tarafından tıklamalar alarak ün yapmış bazı büyük sitelerin amatör bir ruh ile kurulan eski halleri ve yıllar içindeki değişimleri :

Sizde Archive.org sitesine tıklayarak merak ettiğiniz bir siteyi aratarak geçmişine göz atabilirsiniz.

4 yorum:

  1. Sitelerin eski halleri ne kadar basitmiş.Gelişen teknoloji ile herşey zamanla değişiyor:)

    YanıtlaSil
  2. Açtığım blogların eski halleirne baktım baktım duygulandım :D çok iyi bir site :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir zamanlar ne acemiliklerle açtığımız o sitelerin ilk hallerini görünce insanın eskilere doğru dalıp gittiği doğrudur. :)

      Sil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim