iOS 9 iPhone 4S'te Yavaşlama ve Kasma Yapar Mı?

Yazar:



İlk olarak 9 Haziran 2015'teki WWDC 2015 etkinliğinde duyurulan iOS 9'u, ve Apple'ın iPhone 5 ve üstü cihazlara vermesi bekleniyordu. Fakat öyle olmadı. Apple çok şaşırtıcı bir hamle yaparak, iOS 9 güncellemesini iPhone 4S cihazlara da vereceğini duyurdu. Bu durum bir çok kesim tarafından şaşkınlık yarattığı kadar, akıllarda bazı soru işaretleri bırakmadı değil.

Bilindiği üzere iPhone 4S 2011 yılında çıkan bir telefon. Normal şartlar altında telefon üreticileri çıkan en güncel işletim sistemi güncellemelerini, 2-3 yıl önce çıkardıkları telefonlarına vermezler. Çünkü telefon üreticileri, donanım olarak eskiyen cihazlarının yeni çıkan işletim sistemini kaldıramayacağını düşünürler. Haklı olarak da eskiyen cihazlarının performans kaybı yaşamasını istemezler. Bu sebepledir ki 4 sene önce çıkan iPhone 4S'in, 512 MB Ram ve çift çekirdekli 800 Mhz işlemcisi ile iOS 9'da nasıl bir performans vereceği merak konusu oldu.

Her ne kadar iOS 9 ile güç tasarruf modu, baştan aşağı güncellenmiş Apple Music uygulaması, daha da iyileştirilmiş harita, siri, spotlight ve notlar uygulaması gibi belli başlı özellikler ile gelecek olsa da Apple'a yakın kaynaklar tarafından, iOS 9'un daha çok performans ve stabilite güncellemesi olacağı söyleniyordu.

iOS 9'un iPhone 4S cihazlara gelecek olması ile beraber iOS 9'un performans ağırlıklı bir güncelleme olacağı söylentisi kısmen de olsa dorğulanmış oldu. iOS'un en iyi performansa sahip sürümü olan iOS 6'dan itibaren çıkan iOS 7 ve iOS 8 güncellemeleri ile Apple'ın, bir türlü iOS 6'daki performansı iPhone 4S cihazlara getiremediğini bilinmekte.

Apple'ın müşteri memnuniyetine önem veren ve uzun süreli müşteri desteği sağlayan  bir şirket olduğu bilinmektedir. Ayrıca iOS 9'un da peroformans ağrılıklı bir sürüm olacağı da düşünülürse Apple'ın, iOS 9 güncellemesi ile iPhone 4S kullanıcılarını üzmeyeceğini düşünüyorum.

Özellikle iOS 8 ve sonrasında iOS 8.4'e kadar çıkan güncellemeler, performans açısından iOS 7'nin de gerisinde kalmıştı. Performans ağırlıklı olacağı söylenen iOS 9 ile beraber iPhone 4S cihazlar için bir çok senaryo üretilebilir.

Mesela en kötü ihtimalle iPhone 4S cihazlar yine iOS 8 gibi olurlar ama kesinlikle kasma veya yavaşlama yaşamazlar diye düşünüyorum. Biraz daha iyi bir ihtimali düşünecek olursak performans olarak iOS 8'den çok daha iyi olabilirler fakat bir tık iOS 7'nin gerisinde kalabilir. En iyi ihtimal ile iPhone 4S cihazlar iOS 7'deki performansını yakalayabilir.

Tabii hep ihtimalleri düşünerek bir takım varsayımlar yaptık. Önceki sürümlerinden daha iyi olabileceği konusunda şuanda kesin olarak konuşmak mümkün değil. iOS 9 şuan için beta aşamasında. Final sürümünün çıkmasıyla beraber neyin, ne olduğunu hep beraber daha iyi görebileceğiz. Şuan için performans odaklı olacağı söylenen iOS 9'un iPhone 4S cihazlarda kasma yapmayacağına kesin gözüyle bakılıyor.

116 yorum:

  1. Evet iPhone 4S kullanıcısı olarak iOS 9.0 beta sürümünü denemiş bulunmaktayım.Açıkçası aynen beklediğim gibi oldu.Daha da kötü olmuş :) Uygulamalar titreyerek takılarak açılıyor. Gözüme çarpan değişiklikler;font değişmiş,ayarlar kısmına arama çubuğu eklenmiş,Passbook uygulaması Wallet ismini almış :). 8.4 sürümünde değiştirilen müzik uygulaması iOS 9 da da aynı kalmış ve iPhone 4s için tam bir işkence. Açılma süreleri de oldukça uzamış.Tebrik ediyorum. Apple kendini batırmak için büyük çaba sarfediyor galiba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görüşleriniz için teşekkürler ama bahsettiğiniz sürüm iOS 9'un Beta-1 sürümü. Beta sürümlerinin performans açısından isteneni vermemesi gayet normaldir. Beta sürümleri arttıkça, final sürümlerine daha da yaklaştıkça, o bahsettiğiniz titremeler gidecektir. :) Hatırlarsanız eğer iOS 8'in de ilk sürümleri öyleydi. :)

      Sil
    2. İos 9 beta da iphone 6 larda bile kasma uzun süreli uygulama açma ve uygulamadan atma problemleri oluyor benim 5s imde öyle ve bu canımı sıktı ama bunu düzelteceğini düşünüyorum apple ın

      Sil
    3. Beta yada son sürüm.. Farketmiyor.. 4S'iniz var ise, IOS 9 yüklediysen, çok geçmeden yeni bir telefon alacağını da bilerek hazırlıklarını yapmakta fayda var. IOS9 + 4S = Çöp... SAKIN YÜKLEMEYİN

      Sil
  2. Zannetmiyorum düzeleceğini.Yoğun kullanımda iPhone 4S ler iOS 8 de donup kalıyor.Bu iOS 9 için de geçerli olacak. Öncelikle yazılım boyutunun düşürülmesi lazım. iOS 9 beta 1.62 GB. Tabi bu daha yüksek modeller için daha büyük boyut demek özellikle 6 ve 6 Plus için. Hayırlısı olsun diyeceğim ama bu Apple'dan artık bir şey çıkmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben iPhone 4S'te iOS 8.3 kullanıyorum ve herhangi bir kasma veya donma yaşamadım. iOS 8'in hangi sürümünü kullanıyorsun merak ettim. Ayrıca güncellemelerin telefon hafızadan çok fazla yemesi sorununun iOS 9 ile giderileceği yönünde söylentiler var.

      Sil
  3. bende iphone 6 plus var ios 9 yükledim hayvan gibi kasaıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz Beta 1'den bahsediyorsun. Beta 1'den sonraki güncellemelerde dediğiniz sorunlar büyük ihtimalle daha da azalacaktır. Final sürümüyle beraber donma ve kasmalar kalmayacaktır diye düşünüyorum.

      Sil
  4. iOS 8.3 kullanıyorum.Donma kasma yaşıyorum.Telefon seri kullanım gelemiyor.iOS 7 ile 8 arasında dağlar kadar fark var. iOS 9 dan umudum yok ama 8.4 finalden birşeyler bekliyorum çünkü 8.4 beta 4 çok kötü değildi. Bu arada iOS 9 beta 2 yi de denedim 10 mb kadar boyut düşmüş fakat çok ağır çalışması ve hatalar hala devam ediyor.

    YanıtlaSil
  5. Bilip bilmeden yorum yapıyorsunuzya pes dogrusu final sürümü yayınlanmadan anlamlı calışmadı normal degıl zaten apple oyuzden yayınlamadan DENEME sürümü vermişki iyileştirme yapıp FİNAL sürümü yayınlar öldürdün attın cihazı

    YanıtlaSil
  6. Uğur öztürk neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum.Yorma sen kafanı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kafamı fln yordugum yok KARDEŞ ayrıca SENDEN bahsettıgımı hatırlamıyorum bılıp bılmeden yorum sahsıma neden yapıyorsun neyın ne oldugunuda bılıp bılmemen sana kalmış KARDEŞŞ

      Sil
  7. iphone 6 plus kullanıcısıyım bugün yükledim ve titreme kasma geç tepki verme problemleri ile karşılaştım. Apple stabil sürüm yapabilmesi için geri bildirimleri alması şart. Bu yüzden yüklemenizi tavsiye ederim. Kaçarı yok...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullandıktan sonra gerçekten geri bildirim sunan kullanıcılar yüklesinler tabi ama sırf yüklemek için yükleyenlerin bir katkı sağlayacaklarını düşünmüyorum açıkçası.

      Sil
  8. Beta sürümü kullanıp da "kasıyor, donuyor" gibisinden yorum yapan arkadaşların halen anlayamadığı bir şey var. Arkadaşlar, beta sürümü bir test sürümüdür. Beta sürümlerden hiçbir zaman iyi bir performans beklemeyeceksiniz. Beta sürümlerinin amacı iOS'un gelişmesine yardımcı olmaktır. Gördüğünüz açıkları Apple'a bildirmektir. Beta sürümü kullanıp da "kasıyor, donuyor" demek, bisiklet kullanıyorum ama araba kadar hızlı gitmiyor demeye benzer. Final sürümü çıkmadan, performans falan beklemeyin. Zaten Beta sürümleri sıradan kullanıcılara yönelik değil daha çok iOS'un gelişmesine yardımcı olacak olan kişilerin yüklemesini tavsiye ederim ben. Yeni özellikleri test ederseniz iyi veya kötü dersiniz anlarım ama Beta kullanıp da "kasıyor, donuyor" demeniz pek doğru değil arkadaşlar. Bu yorumumu genel olarak algılamayın. Bu yorumum, Beta kullanıp da stabil ve iyi performans bekleyenler içindi sadece. Amacım "beta" sürümlerinin ne olduğunu biraz da olsun anlatabilmekti. Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aferim sana akıllı adamsın

      Sil
    2. Neden IOS 9 u korumaya calisiyorsun cikti ve hepimiz gorduk IOS 9lar 4S ler icin yapilmadi yani betalar biraz olacaklarida yansitiyor

      Sil
  9. Bende 4s kullanıcısiyim şimdiye kadar ciddi sorunlar yasamadım iOS 8.4 yüklü . iOS 9 U merakla bekliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sakın geçme kardeş... keşke imkan olsada ios 6 .0 da kalsa

      Sil
  10. Bende 4s kullanıcıyım iOS 8.4 yüklü büyük sorunlar yasamadım iOS 9 U merak la bekliyorum doğrusu ..

    YanıtlaSil
  11. Yanıtlar
    1. iPhone 6S'in çıkmasıyla beraber iOS 9 da iPhone 4S ve üstü tüm cihazlara gelecek. (iPhone 4S dahil) 2015'in Eylül veya Ekim aylarında gelir diye düşünüyorum Serkan.

      Sil
  12. Tamam saol ozaman yarın bi 6 alayım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer aklında 6S değil de 6 almak varsa ve 100-200 TL daha ucuza almak istersen 6S'in çıkmasını bekle. Çünkü iPhone 6S çıktığı zaman iPhone 6'nın fiyatı da büyük ihtimalle 100-200 TL civarı düşer.

      Sil
  13. Merhaba bende bir iphone 4s sahibiyim telefonu ilk aldığımda ios 5 idi.sonra ios 6 ya güncelledim ios 6 da hiç sorun yaşamadım ta ki ios 7 ye kadar ios 7 çok canımı sıktı ve apple inat olsun diye hala ios 7 deyim ama çoğu uygulamayı cihazıma yükleyemiyorum ios 8 e güncellemem lazım çok kararsızım lütfen yardımcı olun ayrıca ios 6 ya düşürmek istiyorum cihazımı ama apple izin vermiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Performansa önem veren biriysen iOS 7'de kal bence. Şuanki güncel sürüm iOS 8.4.1 sürümüdür. Bu sürüm, iOS 7 kadar iyi bir perfomansa sahip değil. Dediğin gibi iOS 8.4.1'e güncellersen, birçok yenilikten fayadalanabileceksin ama performanstan ödün vermek zorunda kalabilirsin. İstersen şuanda güncelleme. Yakında iOS 9 çıkacak ve iOS 9'un performans ağırlıklı bir sürüm olacağı söyleniyor. iOS 9 çıktıktan sonra onunla ilgili de yorumlarımı ve görüşlerimi ayrı bir blog yazısı olarak yazacağım. O yazımı okuduktan sonra ne yapacağına daha iyi karar verebilirsin.

      Sil
    2. 8 7 den daha iyi bence

      Sil
  14. Merhaba benim de iphone 4s im var bugün ios 9 u güncelledim aradan bir kac saat gectikten sonra telefonum dondu ve hic bir sekilde dokumatigi calismadı kapama tusuna basıp ekranı kilitledim biraz bekledim ama halaa acilmıyordu ben de ınternetten arastırdım ve güncelledıgım icin oldugunu anladım sürümü nasıl gerı düsürebılırım lütfen yardımcı olur musunuz servıse felan götürsem malıyetı ne kdar olur bılen varsa yardımcı olabılırmı ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güncellemeyi iTunes üzerinden değil de telefonun kendi içinden yaptıysanız böyle bir hatayla karşılaşmış olmanız normaldir. Benim size tavsiyem telefonu resetleyin. Yani telefonun kilit tuşuna ve telefonun ortasındaki tuşa aynı anda ve uzun süre basın. Taa ki telefon tekrardan açılana kadar bu şekilde basılı tutun. Düzelecektir. Eğer resmi mağazasına bu durumu iletmek istersen Türkiye'de sadece 2 mağazaları var ve ikisi de İstabul'da. Biri Beşiktaş Zorlu Center'da diğeri ise Üsküdar İstanbul, Akasya'da. Şu linkten de bakabilirsin : http://www.apple.com/tr/retail/storelist/

      Ama dediğim yöntemi yaparsan sorunun büyük ihtimalle çözülecektir.

      Sil
  15. ben 4s kullanıcısıyım dün ios 9 u yükledim her şey oldu sonra bir kaç adım yapıcaz dedi yaptım ama giriş yapılamadı diyo ve şu anda telefonu kullanamıyorum bir bilginiz var mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telefonunuzu iTunes'e bağlayın. iTunes telefonunuzu görmüyorsa elma logosu gelene kadar telefonun ön yüzündeki tuşa ve açma/kapama tuşlarına aynı anda basın. (eğer iTunes telefonu görürse bunu yapmana gerek yok)

      iTunes telefonu gördükten sonra ise, eğer bilgilerini telefonuna yada iCloud'a daha önceden yedeklemişsen "iPhone'a geri yükle" seçeneğine tıklayarak telefonunun açılmasını sağlayabilirsin. Telefonunu en son iCloud'a mı yoksa bilgisayarına mı yedeklediğin iTunes'te "Yedeklemeler" kısmında yazıyor zaten. En son hangisine yedekleme yapılmışsa onu seç ve ondan sonra "iPhone'a geri yükle" butonuna tıkla.

      Sil
  16. benim telefon 4s dün ios9 yaptım ama tel dondu kaldı hiçbirşey yapamıyorum lütfen bana yardımcı olun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telefonunuzu iTunes'e bağlayın. iTunes telefonunuzu görmüyorsa elma logosu gelene kadar telefonun ön yüzündeki tuşa ve açma/kapama tuşlarına aynı anda basın. (eğer iTunes telefonu görürse bunu yapmana gerek yok)

      iTunes telefonu gördükten sonra ise, eğer bilgilerini telefonuna yada iCloud'a daha önceden yedeklemişsen "iPhone'a geri yükle" seçeneğine tıklayarak telefonunun açılmasını sağlayabilirsin. Telefonunu en son iCloud'a mı yoksa bilgisayarına mı yedeklediğin iTunes'te "Yedeklemeler" kısmında yazıyor zaten. En son hangisine yedekleme yapılmışsa onu seç ve ondan sonra "iPhone'a geri yükle" butonuna tıkla.

      Sil
  17. Merhabalar, benim cihazımda İphone 4s 16gb. İOS 9'u yükledim fakat cihazı açtığım zaman apple kimliğim ile giriş yapmamı istiyor. Yapıyorum fakar bağlantı kurulamadı diyor. 2 gündür bu şekilde uğraşıyorum. Yardımcı olabilecek var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Apple kimliği veya parolanızı yanlış giriyor olabilirsiniz. Apple kimliğinden kastım ise, iCloud veya AppStore'da kullandığınız e-posta adresiniz ile şifreniz. iCloud'un internet sitesi olan www.icloud.com sitesine giriş yaparak Apple Kimliği ve parolanı sıfırlayabilirsin.

      Sil
  18. 8 gb i phone 4 s e kurdum bence gayet stabil i os 8 den kat kat daha hızlı tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  19. Iphone 4s 'ime İos 9 sürümünü yüklerken yükseltmek için sürükleyiniz kısmına geldiği zaman telefon donuyor ve dokunmatiği çalışmıyor. Sebebi nedir ve nasıl düzeltebilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aygıtınızı bir bilgisayara bağlayın ve iTunes'u açın. Aygıtınız bilgisayara bağlıyken, aygıtınızı yeniden başlamaya zorlayın. Uyut/Uyandır düğmeleri ile birlikte Ana Ekran düğmesini basılı tutun. Apple logosunu gördüğünüzde düğmelerden parmaklarınızı çekmeyin. Kurtarma modu ekranını görünceye kadar basılı tutmaya devam edin.Geri yükleme ve güncelleme seçeneklerini gördüğünüzde Güncelleme seçeneğini belirleyin. iTunes, verilerinizi silmeden iOS'u yeniden yüklemeye çalışır. iTunes, aygıtınız için gerekli yazılımı indirir. İndirme işlemi 15 dakikadan uzun sürerse aygıtınız kurtarma modundan çıkar. Böyle bir durumda yazdıklarımı tekrardan yapmanız gerekiyor.

      Sil
  20. 4 s kullanıcısıyım telefon güncellemeyi kabul etmiyor kullanamıyorum şuan geri dönüş nasıl yapılır bilen lütfen yardım etsin şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iOS'ta güncelleme yaptıktan sonra tekrar eski sürüme dönmek mümkün olmuyor. Bunu yapmanın bazı yöntemleri olsa bile veri kaybı yaşama gibi bir durum söz konusu. Siz en iyis iOS 9 ile idare edin. Önümüzdeki haftalarda iOS 9.1 çıkacak. Tüm sorunların iOS 9.1 ile çözülmesi bekleniyor.

      Sil
  21. Merhaba benim telefonumda Iphone 4s ve 16gb, bende telefona IOS 8 in en son sürümünü yükledim 2 hafta önce IOS 7 gibi olmadı hareketler yavaşladı yani telefon kasıyor artık. Sizce IOS 9 u yüklemeli miyim ya da 9 un ileriki sürümlerini mi bekliyeyim ?
    Yoksa hiç 9 sürümünü yüklemeyeyim mi ? İlginiz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer performansa önem veriyorsanız şuanda güncellemeyin. iOS 9'un ileriki sürümlerini bekleyin.

      Sil
    2. Evet, performansa önem veriyorum yani uygulamaların yavaş açılması oluyor değil mi ? O yüzden sizi dinliyorum ve yüklemeyeceğim.

      Sil
    3. Evet iOS 8'e göre uygulamalar, milisaniyelik farklar ile daha geç açılıyor iOS 9'da. Onun dışında mesaj yazarken takılmalar olduğunu farkettim. iOS 9.1 ile bu tür sorunların düzeleceğini bekliyor herkes. Beklemedeyiz. iOS 9.1 çıktığı zaman telefonumu güncelleyip, ayrı bir konu başlığı altında görüşlerimi yazacağım.

      Sil
    4. Teşekkür ederim, IOS 9.1 çıktığında ki görüşleriniz bu sayfada mı olucak çünkü nereden bakabileceğimi öğrenmek için soruyorum da ?

      Sil
    5. Merhabalar... Daha önceden sizlere iOS 9.1 ile ilgili yorumlarımı ayrı bir başık altında yazacağim demiştim ama öyle pek de bir ekstradan özellik gelmediği için yazmaya değer bulmadım ama kullandığım kadarıyla, elde ettiğim izlenimlerime göre iOS 9.1 stabilite olarak iOS 9.0'dan daha iyi. Ama uygulamaların ilk açılış hızı olarak halen iOS 8'in gerisinde diyebilirim.

      Sil
  22. Benim de 4S cihazım var. ios 9 yükledikten sonra tanınmaz hale geldi. Kendimi çakma ıphone kullanıcısı zannediyorum şuan. Çok yavaş ve uygulamalardan atıyor. Kasma dersen aşırı derecede var. Kesinlikle yüklemeyin.

    YanıtlaSil
  23. 4s'e kurayım mı? Kurmayım mı? kararsız kaldım şu anda memnunum telefonumdan ama insan olarak yeni güncellemeyi merak ediyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mesaj yazarken kasmalar oluyor. Özellikle Whatsapp'ta bunu daha çok görebiliyorsun. Onun dışında iOS 8'e göre herhangi bir uygulama milisaniyelik farkla daha geç açılıyor. Küçücük bir farkla uygulamanın biraz geç açılması öyle büyütülecek bir problem değil aslında. Kullanınca insan o ufacık farkı hissetmiyor bile. Bazı uygulamalarda ufak tefek takılmalar dışında pek de şikayetçi değilim ben açıkçası ama bu saydığım ufak tefek takılmaları çok fazla dert edenler de oluyor. Sen dert eder misin bilemiyorum. İstersen hemen şimdi iOS 9.0.1'e güncelle yada birkaç hafta daha bekle iOS 9.1'i yüklersin. Çünkü iOS 9.1'in çıkmasıyla beraber, şuanda iOS 9.0.1'de olan sorunlar giderilecek deniyor.

      Sil
  24. merhabalar benim telefonumda ıphone 4s bana da dun gece ios 9 uygulaması geldi şarj sorunum olduğu için hemen yükledim ama telefon hemen kasmaya başladı whatsapp gibi diğer uygulamaları açarken önce siyah bi ekran beliriyor ve 20 30 sn gibi bi sürede açılıyor. bunların düzelmesi için ios 9.1 mi beklemek zorundayız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef ki öyle Sevilay.. iOS 9.1 güncellemesini beklemek zorundayız.

      Sil
    2. iPhone 4S i iOS 9.1 bile kurtarmaz. iOS 10 çıkmadan önceki en son iOS 9 sürümü 4S te iyi olacak sadece (Aşağı yukarı 2016 Haziran). Neden böyle söylüyorum ona gelince: Apple iOS 9 un iOS 8 e nazaran daha performanslı bir sistem olacağını belirtmişti. Fakat görüyoruz ki son çıkan iOS 9.1 Beta 3 bile son derece ağır çalışıyor. Betalarda hata olur normaldir muhabbetini geçin çünkü Apple iOS 9 Beta 5 sürümünün sadece build numarasını değiştirerek önümüze final sürüm diye attı. Ne sorunlar çıktığını hepiniz biliyorsunuz. Kısacası artık Apple'a güven olmuyor kolay kolay.

      Sil
  25. Ulan performansı yüzünden iphone 6 aldımdı lanet olsun aldığım güne bu nasıl bir ios 9 samsung bile daha hızlı bundan bu sorun çözülemezse derhal iphone bırakır samsunga geçerim !!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ufak tefek takılmalar olsa da abartılacak derecede bir kasılma yok. Daha sonra çıkacak olan iOS 9 güncellemelerinde bu performans ve hata sorunları giderilecektir diye düşünüyorum. Çünkü iOS 8 ilk çıktığında da benzer sorunlar vardı ama iOS 8'in sonraki güncellemelerinde bu tarz sorunlar giderilmişti.

      Sil
  26. 4s 16 gb var bende. 7.1.2 sürümü yüklü sizce 9 u yüklemelimiyim 9 un beta sürümü 7 den iyi olurmu siz olsanız ne yaparsınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iOS 9'a güncellersen telefonunu, iOS 8 ve iOS 9 ile gelen tüm yeniliklerden faydalanabileceksin. Böyle bir avantajın olacak fakat; iOS 7.1.2 sürümü iOS 9'dan daha seri çalışıyor. Hız mı? Yoksa daha fazla ekstra özellik mi? Öncelikle bunun seçimini yapmalısın. Sürümler arası bu yazdığım farkları göze alarak bir karar vermeni tavsiye ederim.

      Sil
  27. ios 9 ve türevlerini sakın yüklemeyin! Ben iphone 4s kullanıyorum ve yazılımımı güncellediğimden beri bugüne kadar hiç yaşamadığım donma problemleri yaşıyorum. En sonunda telefonu fırlatıp parçalayacağım bir daha da Apple almayacağım. Şuan ki sürümüm ios 9.1 Allah cezasını versin!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. arkadaşım siz telefonları nasıl bu hale getirmeyi başarıyosunuz anlamadım ben de 4s e9.1 kurdum ve çok memnunum sarjım arttı telefon gayet stabil hiçbir donma kasma yok ... jb falan saçma şeyler yapıyosunuz temiz kurulum yapmıyosunuz sonra telefon kastı kasar tabi

      Sil
  28. bende iphone 4s var şuan ios 8.0.2 sürümünü kullanıyorum ios 91. sürümüne geçmelimiyim geçersem ne olur memnun kalır mıyım neler düşünüyorsunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iOS 9'a güncellersen telefonunu, iOS 9 ile gelen tüm yeniliklerden faydalanabileceksin. Mesela daha notlar uygulamasının artık daha çok özelliği var. Telefonun şarjı ise iOS 9'da, iOS 8'e göre 1 saat daha fazla dayanıyor. Ayrıca iOS 9 ile 'güç tasarrufu modu" geldi. Bu mod sayesinde telefonunun şarjı +3 saate kadar daha fazla süre dayanabiliyor. Daha bir çok ekstra özellik için Apple'ın sitesnine bakabilirsin. Yani kısacası iOS 9'a geçince böyle bir takım avantajların olacak fakat; iOS 8.0.2 sürümü iOS 9'a göre uygulamalarında ilk açılış hızı olarak milisaniyelik farklar da olsa daha hızlı açılıyor. Şuanda 2 seçeneğin var. Hız mı? Yoksa daha fazla ekstra özellik mi? Öncelikle bunun seçimini yapmalısın. Sürümler arası bu yazdığım farkları göze alarak bir karar vermeni tavsiye ederim. iOS 9'daki çok ufak da olsa uygulama açmadıki gecikmesi benim için öyle çok da önemsenecek bir durum değil, o yüzden güncelledim. Ama senin için önemliyse şuan için iOS 8.0.2'de kalıp, iOS 9.2'yi bekleyebilirsin. iOS 9.2 ile ilgili yorumlarımı yine sizlerle paylaşacağım.

      Sil
  29. iphone 4s ios 9.2 nasıl acaba ben güncelleyimi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iOS 9'un herhangi bir sürümünü kullanıyorsan, iOS 9.2'ye geçmeni tavsiye ederim ama; iOS 8 veya daha düşük bir iOS sürümü kullanıyorsan karar senin. Onun için bir şey diyemem. Çünkü iOS 9 halen iOS 8 ve iOS 7'deki performansı yakalayamadı. Yani iOS 9.2 sürümü, iOS 9'un önceki sürümlerine göre daha iyi ama iOS 8 ve önceki iOS sürümlerine göre performans olarak çok ufak farklarla geride.

      Sil
  30. kardesim benım makına 7.1 de nasıl 8.3 yapacağım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef ki güncelleyemezsin. iOS 8.3 sürümü ilk çıktığında güncellemen gerekiyordu. iOS 8.3 sürümüne güncelleme seçeneği kapandı. Jailbreak ile öyle bir seçenek var mıdır bilemiyorum ama şuanda güncelleme yaparsan eğer, telefonun en son çıkan mevcut sürüm hangisi ise ona güncellenir otomatik olarak.

      Sil
  31. KARDEŞ 8.3 kullanıyorum 9.2 yaparsam yavaşlarmı cihazım 4s 8 gb

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iOS 8.3 sürümü iOS 9'a göre daha seri çalışıyor. Eğer milisaniyelik uygulama açışlardaki gecikmeleri göze alıyorsan geç. iOS 9'a geçtiğin zaman telefonun ekstradan özellikler kazanacak ama performans olarak biraz daha gerileyecek. Benim diyeceklerim bunlar. Karar senin. Ekstra özellikler istiyorsan geç, uygulama açılış hızı daha hızlı olsun istiyorsan geçme.

      Sil
  32. merhaba,

    İOS 9 maalesef ki yüklenmiş 4s kullanıcısıyım ve hiç memnun değilim çok fazla kasıyor, ineternette gezinmeyi geçtim mesaj yazarken ben cümleyi bitiriyorum telefonun ekranında yazan bir harf dahi olmuyor hadi onu da geçtim telefon çaldığında açıyorum ortlala 10 saniye sonra ses geliyor, bunlar bir yana 2 akşam önce sarjı full ken kendi kendine kapanmış her ne denediysek açılmadı servise götürmeye karar verdik ki bu sabah ne hikmetse açıldı , çok berbat bir sürüm olmuş bunun bir altarnasitifi yokmudur ? böyle devam ederse eğer ipohone den vazgeçmek zorunda kalacağım...

    YanıtlaSil
  33. 4s 8 gb kullanıyorum 9.1 i yükledim kasmaya başladı 9.2 yi yüklemelimiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Madem 9.1'e güncellemişsin, 9.2'ye de güncelle. Çünkü 9.1'den daha da kötü olmaz. Eğer istersen 9.2.1'in final sürümü yayınlandığı zaman direkt olarak 9.2.1'e de güncelleyebilirsin.

      Sil
  34. abi ben ios 8.0.2 kullanıyorum arkadasın iphone 4s ise 9.2 idi hız testi yaptım benden 1 saniye geç açıldı sadece mesaj uygulaması benden önce açıldı güncelleyimmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Performansa önem veriyorsan güncelleme. iOS 9 ile gelen yeniliklerden faydalanmak istiyorsan güncelle. Seçim senin.

      Sil
    2. ios 9.2 güncelledim wifi katılamadı sorunu alıyorum neyapmam lazım

      Sil
    3. Telefonun üst kısmındaki açma/kapama tuşuna ve ekranın altındaki home tuşuna aynı anda bas ve ekrana elma simgesi gelene kadar da her iki tuşu da basılı kalmaya devam et. Elma geldikten sonra tuşlardan elini çekebilirsin. Cihaz açıldıktan sonra sorunun çözülüp çözülmediğini test et.

      Sil
  35. selam benimde iphone 4s 32 gb telefonum var ios 8.4.1 den ios 9.2 yatdım telefon donuor kendi kendine sönüyor ne yapmam gerek lütfen yardım edin ios 7.1 sürümünü yükleye bilirmiyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef Apple sürüm düşürmeye izin vermiyor. Size tavsiyem, telefonu iOS 9.2.1 sürümüne güncelleyin. Performans olarak iOS 9.2'ye göre biraz daha iyi.

      Sil
  36. Hocam şuan iPhone 4s 16 gb kullanıyorum ios 6.1.3 yüklü ama pil sorunu yasıyorum şarja yakınca yüzde 3 ten yüzde 22 ye yukseliyor ve kullanımda da aynı sorunu yasıyorum birden yüzde 20-30 düşüyor. iOS 9 yüklersem bu sorun kalkar mı sizce pil kendine gelir mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazılımsal bir sorun olacağı gibi bataryadan kaynaklı bir sorun da olabilir. Direkt olarak yazılımsal bir sorundur demek doğru olmaz. Öncelikle sorunun yazılımdan mı yoksa bataryanın kendisinden mi kaynaklandığını bilmen lazım. Mesela telefonunu ne zaman beri kullanıyorsun? Günde kaç defa şarj ediyorsun? Telefonu uzunca bir süredir kullanıyorsan ve günde birkaç kez şarj ediyorsan, bataryanın ölmüş olma ihtimali de var. Telefonun yeni olmasına rağmen bu tür bir sorun yaşıyorsan yazılımsal olma ihtimali daha ağır basar diyebiliriz, düz bir mantık kuracak olursak eğer.

      Sil
    2. hocam bende de aynı sıkıntı vardı zaten şarjım az gidiyordu 50 tl verip bataryayı değiştim şuan o sıkıntı kalktı neden böyle yapıyor dersen bu batarya yani bozulabillen birşey telefon çlçü miktarını batarya çürüyünce tam alamıyor artık sıkınto yok sende bataryayı değiştir derim

      Sil
  37. ben yeni iphone 5s alacağım ama aldıktan sonra cihaz ilk açılışında ben cihaza ios 8.4.1 kurmak istiyorum kurabilirmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telefon gelince büyük ihtimalle iOS 7 yada iOS 8 yüklü olarak gelir zaten. Eğer iOS 9 yüklü ise yine hiçbir sorun yaşamadan kullanabilirsin. Çünkü iOS 9, iPhone 5S'te seri ve stabil bir şekilde çalışıyor.

      Sil
  38. Arkadaş bende 4s kullanıyorum ve iOS 9.1 kullanıyorum ama donma falan hiç benim telefonda mı sıkıntı yoksa :)

    YanıtlaSil
  39. şuan 9.2.1 kullanıyorum pil performansım yaklaşık 3g arasıra açıp kapatıyorım yaklaşık dk falan kullanım oluyor genellikle wifi ile 42 43 bekleme 3,58 dk falan kullanım oluyor yoğun kullanımda 23,20 bekleme 4,10 falanda bekleme sizce iyimi eğer kötü ise yardımcı olurmusunz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha açıklayıcı yazarsan belki yardımcı olabilirim. 42 - 43 bekleme derken tam olarak neyi kastediyorsun. Ondan sonra 3.58 dk kullanım demişsim. Yani %100'deyken şarjın 3.58 dakika da mı bitiyor? Pek bir şey anlayamadım yazdıklarından.

      Sil
  40. telefonum 4S ve ios7 yuklu. ios9.2.1 yuklemek istiyorum fakat yukledikten sonra depolama alanim azalirmi endisesi var. acaba yuklersem muzik video fotograf vs. alanim yeterli olur mu? simdiden tesekkurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iOS 7 telefonunuzdan ne kadar hafıza yiyor bana bilgi verirseniz eğer, daha iyi bir karşılaştırma yapabiliriz. Mesela telefonunu iTunes'a taktığın zaman "Kapasite" kısmında kaç GB yazıyor?

      Sil
    2. ben ancak 5 GB kullanabiliyorum. neredeyse 3 GB isletim sistemine gidiyor galiba

      Sil
    3. 5 GB yaziyor. galiba isletim sistemi 3 GB alan kapliyor

      Sil
    4. Benim de cihazım 8 GB ve iOS 9.2.1 kullanıyorum. iTunes'te 5.3 GB boş alan gözüküyor. Demek ki iOS 9.2.1 sürümü 2.7 GB yer kaplıyormuş. Bu durumda telefonunu iOS 9.2.1 sürümüne güncellemen durumunda telefonunun hafızasında azalma olmayacak. Eğer istiyorsan güncelle, istersen de biraz daha bekle. Çünkü iOS 9.3 çıkacak ilerde. Ona göre bir karar verirsin.

      Sil
  41. 4ste 9.2.1 de hızlanma durumu söz konusu mu? Ha bire erteleyip duruyorum güncellemeyi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iPhone 4S telefonlar, iOS 9.1.2 güncellemesi ile beraber hemen hemen iOS 8 kadar iyi performans gösteriyorlar. Hatta iOS 8.4'ten daha iyi bir performans gösteriyor. Eğer telefonun iOS 8 sürümlerinden birine sahipse güncelle ama eğer iOS 7 kullanıyorsan ve performansa önem veriyorsan güncelleme. Çünkü iOS 9 sürümleri iOS 7 kadar performanslı değiller fakat; iOS 9 sürümleri, iOS 7'ye göre ekstra özelliklere sahip.

      Sil
  42. Meraba abi, ben Iphone 4 32Gb IOS 7.1.2 kullanıyorum. Ve Iphone 4S 8Gb IOS 9.1 ile takas yapmayı düşünüyorum. O yüzden de sizde bilgi almak istedim. Sizce takasedim mi yoksa bunu kullanmaya devam edim mi? Şuan ki kullandığım Iphon 4'te ufak tefek kasmalar oluyor. Ama memnunum çok şükür. Bazı uygulamaları yüklemiyo ama malesef. O yüzden de pek hoşnut değilim. Sizce ne yapmalıyım. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takas yapacağınz iPhone 4S temiz ve sorunsuz bir cihaz ise takas et bence. Sonuçta iPhone'un daha üst modelini kullanacaksın ve alacağın iPhone 4S'e iOS 9.3 güncellemesini de yükleyebilirsin. Takas yaptıktan sonra sadece telefon hafızası kısmında sıkıntı çekeceksin. Şuanda kullandığın telefon 32 GB hafızaya sahipken, takas edeceğin telefonun hafızası 8 GB olacak. 32 GB hafızaya alışmışken, 8 GB'a düşme durumuna alışman biraz zor olabilir. :) Çok fazla video ve fotoğraf çekme merakın varsa, telefon hafızasında yer açabilmek için sürekli olarak telefonun içindeki fotoğraf ve videoları bilgisayarına atmak zorunda kalacaksın. Çünkü 8 GB'ın 3 GB'ını zaten telefonun işlemtim sistemi kullanıyor. Geriye sana sadece 5GB alan kalıyor ama; çok fazla fotoğraf ve video çekme meraklısı değilsen bu durum seni rahatsız etmez.

      Sil
  43. 4S 8gb kullaniyorum. ios 9 yuklu ufak tefek kasmalar haricinde pek bi sorunu yok simdiki son surume guncellesem bi sıkıntı olur mu önerir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şuanda 9.3.1 var son sürüm olarak ve tavsiye etmiyorum. Sonraki sürümleri bekle.

      Sil
  44. şuan iphone 4s imde ios 9.2.1 kurulu 9.3.1 kurayımmı hız farkları varmı sizce hangisi daha performanslı ve hızlı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iOS 9.3'e güncelleme imkanı olsaydı kesinlikle güncelle derdim ama iOS 9.3.1'e güncellemeni tavsiye etmiyorum. Birkaç hafta sonra 9.3.2 çıkacak. Onu bekle.

      Sil
  45. iphone 5s 16 gb hakkinda ne dusunuyorsunuz? iphone 7nin cikacagi zamanda 5s i almak mantikli midir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telefonu ne kadar süre kullanacağına bağlı olarak değişir. Eğer telefonu maksimum 2 sene kullanacaksan, iPhone 5S işini görür. Çünkü iPhone 5S en az, 2018'in sonlarına kadar güncelleme almaya devam eder daha. iPhone 7'den sonra alırsan, fiyatı daha da düşecektir zaten. Alacağın telefonu 4-5 sene kullanmak gibi bir düşüncen varsa eğer, iPhone 5S değil de daha yeni model telefonlar almanı öneririm. Başta da dediğim gibi vereceğin karara, telefonu ne kadar süre kullanacağına bağlı olarak değişir.

      Sil
  46. İphone 4s 16gb ios 7.1.2 kullanıyorum ve ios 9.3.1 e güncellemeyi düşünüyorum. Sizin fikirlerinizi alabilir miyim. Doğru mu yapıyorum yoksa yanlış bir tercih mi olur güncellemek. Siz ne düşünüyor sunuz ne yapmalıyım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iOS 9.3.1'e güncelleme. Tavsiye etmem. Yakında iOS 9.3.2 çıkacak. Ben telefonumu iOS 9.3.2'ye güncelleyeceğim. iOS 9.3.2 çıktıktan sonra yorumumu yazarım.

      Sil
  47. abi teyzem telefonları değişelim dedi bende iphone 4s onda samsung galaxy j7 var sıfır yeni alındı sence iphone 4s ile değişeyimmi değişirsem kayıbım ne olur kazancım ne olur lütfen söylermisin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıfır ve yeni bir telefon kullanmak istiyorsan değiştirebilirsin. Sonuçta iPhone 4S 2011 yılının telefonu. Yani eski bir telefon. Telefon eski olunca bazı teknolojik gelişmelerin de gerisinde kalabiliyor. Mesela 4.5 G'nin iPhone 4S'te olmaması gibi. Yada yeni telefonlarda kamera teknolojileri gelişirken iPhone 4S kullanıcısı olarak sen halen 2011 yılının teknolojisine sahip bir kamera kullanmak durumunda kalacaksın. Bunların dışında ise, iPhone 4S'in Eylül 2016'dan sonra artık güncelleme almayacağı söyleniyor. Bu tür şeyleri düşününce Samsung J7 kullanılabilir diyebilirim senin için. Üstelik de sıfır olduğunu söylüyorsun. En azından farklı bir marka kullanıp onu da deneyim etmiş olursun. Ayrıca J7 şuanda Samsung'un yeni telefonlarından biri. Bunlar iyi yanlar olarak görülebilir.

      Eksi yanları ise, söz konusu Samsung olduğu için illa ki belli bir süre sonra kasma, donma yada güncelleme almama gibi sorunları olacaktır. Bahsettiğim bir süre sonrası ise 1 yıl da olabilir 2 yıl da olabilir. Yani 2011 yılında çıkan iPhone 4S halen sorunsuz bir şekilde çalışırken, belkide J7 daha çok başını ağırtabilir, 1.5-2 sene sonra. Tabii bu benim tahminim. Belki de daha uzun süre başını ağırtmaz. Söz konusu marka Samsung olunca işin şansa kalıyor. İstersen 1-2 hafta J7'yi test et. Beğenirsen devam edersin. Beğenmezsen iPhone 4S'e geri dönersin. Teyzene böyle bir seçenek sunabilirsin. :)

      Sil
  48. Ben iPhone 4s 16gb kullanıyorum. iOS 8.4 galiba ama ben 9.3.2 yi indirmek istiyorum sizce iyimi olur kötümü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telefonuna ekstra özellikle gelmesi açısından iyi olur ama ufak da olsa performansta düşüklük olacaktır. Bu iki durumu göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim.

      Sil
  49. Ali bey İOS 9.3.2yi denediniz mi ben güncelledim şuan telefonum çok berbat durumda facebook'a 10 saniyede instagrama 8 saniyede anca giriyo messenger ve watssap da çok yavaş giriyor, çok iyi internetim olduğu halde artık hayır gelmez galiba bu cihazdan :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen. Ben de kullanıyorum. iOS 9 başlarda iyiydi ama bu son güncellemeler telefonu performans açısından biraz geriletti diyebilirim.

      Sil
  50. abi iphone 7 çıktıktan sonra 6s in fiyatı ne kadar düşer tahminince?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 200 TL civarında bir düşüş olur diye tahmin ediyorum.

      Sil
  51. Selam ben 4s32 gb kullanıyorum 9.3.2 den sonra berbat oldu performans,Facebook 9 sn de açılıyor whatsap yada massenger da aynı sorun, birde batarya internet kullanımında yarım günde bitiyor,çaresi varmı Ali bey

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2011 yılında çıkan bir telefondan bahsediyoruz ve aynı sene çıkan telefonlar şuanda kullanılmaz hale geldiler. Şuanda iPhone 4S'in kullanılabiliyor olması bile şaşırtıcı diyebilirim. Aynı sene çıkan Android telefonlar ve hatta ondan 1 sene sonra çıkan çoğu Android telefona göre iyi ama; iPhone'da seriliğe alıştığımız için bu bahsettiğiniz saniyelik gecikmeler bile bizim için çok büyük bir sorun haline gelebiliyor. Ben de başlarda kafaya takmazdım ama dediğiniz gibi özellikle iOS 9'un son güncellemeleri bayağı bir can sıkmaya başladı. Bu durum için 2 çözüm yolu var. Ya Apple'ın yeni güncellemeler yollamasını bekleyerek bu sorunları çözmesini bekleyeceğiz yada telefonun iOS sürümünü düşüreceğiz. Başka yolu yok.

      Sil
  52. İphone 4s ios 9.3.3 de berbat 8.4.1 den gectim keske gecmez olaydim telefon kaplumba hizinda calisiyor apple bunu bile bile neden yapiyor derdi ne 4s kullanicisiyla

    YanıtlaSil
  53. merhabalar yeni telefon aldım eski telefonumda kayıtlı apple kimliğimi kapatıp yeni telefonumda aynı apple kimliğimi kullanmak istiyorum nasıl yaparım bilgilendirir misiniz şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eski telefonunda kullandığın iCloud mail adresin ve şifrenle yeni telefonunda oturum açarsan eğer, otomatik olarak eski telefonundaki Apple kimliğini yenisinde kullanmış olacaksın. Ayarlar -> iCloud kısmına gir. Daha sonrasında ise eski telefonundaki iCloud mail adresi ve şifren ile oturum aç.

      Sil
    2. eski telefonumda oturumu kapatmam gerekir mi?

      Sil
    3. Tabii. Eğer eski telefonunuzu siz değil de başka birisi kullanacaksa mutlaka oturumu kapatın. Aksi takdirde tüm kişisel bilgileriniz, fotoğraflarınız yeni telefonunuzla senkronize olarak eski telefonunuza da aktarılır ve eski telefonunuzu kullanan kişi belirttiğim kişisel bilgilerinize veya size özel olan fotoğraf, videolarınıza vs. erişebilir. Bu sebeple eski telefonu siz kullanmayacaksanız, oturumunu mutlaka kapatın.

      Sil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim