Lenovo Bilgisayarlarda Klavye Değişimi Yapmak [Nasıl Yapılır?][Video]

Yazar:



Hemen hemen çoğu Lenovo laptopların en büyük sorunlarından biri de belli bir zaman sonra klavyenin problem yaratmasıdır. Durup durduk yere bazı tuşların işlev göremez hale gelmesi ile diz üstü bilgisayarınız için klavye değişimi kaçınılmaz olabiliyor.


Normal şartlarda 30 ile 50 TL arasında değişen klavye fiyatının üzerine bir de el emeği adı altında eklenen ilave ücret ile beraber, bilgisayar tamircileri 90 TL'den başlayarak 100 TL'yi aşan fiyatlarda kafalarına göre sizden klavye değişim ücret alabilmektedirler. Bu da yetmezmiş gibi bilgisayarınızı, iş yoğunluğu gerekçe gösterilerek birkaç hafta sonra teslim ediyorlar.

Kendinize güveniyorsanız ve birazda el beceriniz varsa bu basit klavye değişim işlemini kendiniz yaparak hem boş yere fazladan masraftan kurtulursunuz hem de haftalarca bilgisayarınıdan uzak kalmak zorunda kalmazsınız. Gittigidiyor ve n11 gibi sitelerden çok uygun fiyatlara, ücretsiz kargo ile dilerseniz taksit de yaptırarak klavye satın alabilirsiniz. Bahsettiğim siteler üzerinden 30 TL'den başlayan fiyatlarla, ücretsiz kargo seçeneği ile klavye bulmanız mümkün.

Lenovo klavye değişimi ile ilgili hazırlanan aşağıdaki video kaydını sonuna kadar dikkatli bir şekilde izlediğiniz takdirde siz de kendi klavyenizi kolaylıkla değiştirebilirsiniz.

Videoda ses olmadığı için ek açıklamalar (alt yazı)  seçeneğini aktif etmenizi tavsiye ederim. Video ekranının sağ alt köşesindeki çark işaretinden görüntü kalitesini ayarlayabilir ve eğer "ek açıklamalar" seçeneği aktif değil ise, aktif edebilirsiniz. 



Videoda klavye değişimi yapılan bilgisayar Lenovo Z580'dir. Lenovo'nun Z serisi tüm laptoplarının klavyelerini bu videoya bakarak değiştirebilirsiniz. Lenovo'nun benzer klavye düzeneğine sahip diğer laptop serilerinin klavyesini de bu videodaki işlemleri uygulayarak değiştirebilirsiniz. Buna karar verebilmek için ise videodaki bilgisayar ile kendi bilgisayarınızdaki vida dizilimlerinin aynı olup olmadığına bakmanız yeterli olacaktır.

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim