No Such Partition Hatası ve Formatsız Çözüm Yöntemi

Yazar:



Windows'un açılması sırasında No Such Partition hatası ile karşılaştıysanız eğer, bunun sebebi Windows'un başlamasını sağlayan yazılım parçasının başka bir yazılım tarafından değiştirilmiş veya bozulmuş olmasından kaynaklanır. No Such Partition hatası olan bilgisayar, işletim sistemini boot edemez. Yani başlatamaz. Sonuç olarak bilgisayarınız açılmaz ise şöyle bir hata ile karşı karşıya kalırsınız :


Böyle bir sorunda panik yapmaya gerek yok. Bilgisayarınızda herhangi bir sorun yok. Sadece bilgisayarınız Windows'u başlatamıyor. Bu sorun, Ubuntu gibi Linux dağıtımlı bir işletim sistemini bilgisayarınızdan sildikten sonra karşınıza çıkar genelde. Çünkü siz Windows'un yanına başka bir işletim sistemi kurarken, bu işletim sistemi Windows'un başlatılmasını sağlayan Master Boot Record (MBR) üzerinde değişiklikler yapıyor.

Bu sorunu çözmek için ise, MBR'yi (Master Boot Record) fixmbr komutu ile onarmak gerek. Onarmayı gerçekleştirebilmeniz için ise işletim sisteminize uygun bir Windows DVD veya CD'si veya içinde Windows olan bir USB belleğe ihtiyacınız var. Aslında demek istediğim şey, bir windows format DVD veya CD'si veya format atabilen bir USB'ye ihtiyaç var ama biz format atmayacağız. Bu format DVD/CD'si veya USB aracılığıyla sadece Windows'u onaracağız.

Onarma işlemi yaparken kullanacağınız format CD'si veya USB'sine yüklü olan Windows'un, bilgisayarınızdaki Windows sürümü ile aynı olması gerektiğini unutmayın. Örnek vermem gerekirse, bilgisayarınızda Windows 7 Ultimate 64 bit yüklü iken, onarma işlemini gerçekleştirecek olan DVD, CD veya USB'de de Windows 7 Ultimate 64 bit olsun. Eğer ki Windows XP, 8 veya Windows 7'nin Home Basic versiyonu gibi bilgisayarınızda bulunan işletim sisteminden farklı bir işletim sistemi ile onarma yapmaya çalışırsanız, bilgisayarınızı onarma işlemi başarılı bir şekilde gerçekleşmeyebilir.

Windows CD'si veya USB'sini bilgisayarınıza taktıktan sonra gerçekleştirmeniz gereken adımlar ise şunlardır :

1) DVD, CD kullanıyorsanız bu DVD veya CD'yi, USB kullanıyorsanız USB'yi BIOS ayarlarından sanki format atar gibi  önceliklendirin. Yani bilgisayar açılırken takılı olan bu aygıtları bilgisayarınız görsün. Daha sonrasında ise bilgisayarı kapatıp yeniden başlatın.

2) Taktığınız aygıtı Windows gördüğü zaman sizden bir tuşa basmanız istenecektir. Sorulduğunda herhangi bir tuşa basın. Bu adımı yaparken seri olmanız gerekiyor.

3) Bilgisayarınızı onarın'a tıklayın.

4) Onarmak istediğiniz işletim sistemini seçin ve sonra İleri'yi tıklayın.

5) Sistem Kurtarma Seçenekleri iletişim kutusunda Komut İstemi'ne tıklayın.

6) bootrec.exe /fixmbr komutunu yazıp enter tuşuna tıklayın.

İşlemin başarılı olduğuna dair bir yazı ekrana gelecektir. Bu aşamadan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın ve kurulum DVD/ CD veya USB'nizi çıkarın ki bir daha onarma ekranı gelmesin. Aksi takdirde bilgisayarınız onarılsa bile onarılıp onarılmadığını anlayamayabilirsiniz. Altıncı adıma kadar her şeyi belirttiğim şekilde yaptıysanız eğer, bootrec.exe /fixmbr komutu büyük ihtimalle sorununuzu çözecektir.

Eğer bootrec.exe /fixmbr komutu işe yaramadıysa, komut isteminin açıldığı bölüme kadar olan işlemleri tekrarlayın. Daha sonrasında ise şu komutları yazın ve her komuttan sonra entera basın:
  • bcdedit /export C:\BCD_Backup
  • c: cd boot
  • attrib bcd -s -h -r
  • ren c:\boot\bcd bcd.old
  • bootrec /RebuildBcd 
Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve kurulum DVD/ CD veya USB'nizi çıkarın ki bir daha onarma ekranı gelmesin. Az önce de dediğim gibi eğer yeniden başlama sırasında DVD/ CD veya USB'nizi çıkarmadığınız takdirde bilgisayarınız onarılsa bile onarılıp onarılmadığını anlayamayabilirsiniz.

Konuyla ilgili daha fazla bilgiye ihtiyaç duyuyorsanız eğer buraya tıklayarak Microsoft'un sitesindeki açıklamalara da göz atabilirsiniz.

6 yorum:

  1. Teşekkürler arıyordum sonunda buldum ve işe yaradı gerçekten sağolun

    YanıtlaSil
  2. Allah razı olsun.

    YanıtlaSil
  3. Dvdyi boot olarak açmiyor? Tam calisir gibi oluyo isiklari yaniyor ve calistigini hissediyorum ama hemen ayni hata ekranina geri donuyor .sizce sorun nedir lutfen yardim :(

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık hocam çalıştı çok teşşekürler

    YanıtlaSil
  5. Kardeş bunu zaten biliyoruz flashsiz yapmayı göster

    YanıtlaSil
  6. Tşk kardeşim.2021 e girecez hala çalışıyor. 6.adımda çözüldü gerisini yapmaya gerek kalmadı.

    YanıtlaSil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim