Tarayıcı Virüsü Nedir ve Nasıl Bulaşır?

Yazar:



Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari, Opera, Yandex Browser veya diğer adı pek duyulmayan tarayıcılardan hangisini kullanırsanız kullanın, tarayıcıya yerleşen virüslere illa ki bir kez yakalanmışsınızdır.

Tarayıcı Virüsü Nedir?

Aslında tarayıcı virüs denilen şey, bilgisayarınızın içinde gizlenen ufak programcıklardır. Siz farkında olmadan bilgisayarınıza bulaşan bu ufak programcık, direkt olarak tarayıcınız üzerinde yetki sahibi oluyor. Siz her ne kadar tarayıcınızda değişiklik yaparsanız yapın, bilgisayarınıza bulaşan virüs, tarayıcı ayarlarını yine kendi istediği ayarlara geri dönüştürecektir.

Tarayıcı Virüsleri Ne Tür Zararlar Verirler?

Tarayıcı virüsleri genelde size istediği arama motorunu kullandırmaya çalışırlar. Size kullandırtmaya çalıştıkları arama motoru ise virüsü yayan kişinin tamamen kendi geliştirdiği bir arama motoru olmaktadır ve son derece tehlikelidir. Eğer isterse sizin tüm kişisel bilgilerinize ulaşabilirler.

Ayrıca bu virüsler, siz hangi internet sitesine girerseniz girin, sürekli olarak size sağdan, soldan veya açılır pencere şeklinde reklam gösterimleri yaptırabilirler. Bu sizin için çok rahatsız edici bir durumdur ama virüsü yayan kişi için, milyonlarca liralık bir kazanç kaynağıdır.

Tarayıcı Virüsleri Nasıl Bulaşırlar?

Kaynağı belli olmayan, programın yapımcısını anonim olduğu programları kurmadan önce iyice bir araştırdıktan sonra kurmanızda fayda var. Bilgisayarınıza program kurulumu yaptığınız sırada size önerilen seçeneklere dikkat etmeden sürekli olarak "Next" yaparak program kurulumu yapıyorsanız eğer, kendi elinizle virüsün tarayıcınıza yerleşmesine izin veriyorsunuz demektir. Bu sebepledir ki bilgisayarınıza program kurulumu yapacaksanız, kesinlikle ama kesinlikle "Hızlı Kurulum" veya "Önerilen Kurulum" seçeneklerinden uzak durun ve her zaman "Özelleştirilmiş" veya "Custom" seçeneğini seçerek programları bilgisayarınıza kurun. Bu seçenekleri seçtikten sonra bilgisayarınıza ekstradan kurulacak programların listesi çıkacaktır karşınıza. Onların başındaki tik işaretlerini kaldırarak kuruluma devam etmelisiniz.

2 yorum:

  1. Slm portalsebetini nasl kaldirabilirz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. AdwCleaner adlı programı kullanarak kaldırabilirsiniz.

      Sil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim