Twitter Paylaş Butonu Türkçe Karakter Sorunu ve Çözüm Yöntemi

Yazar:



Bir internet siteniz var içeriklerinizi tüm ziyaretçilerinizin paylaşması için bir adet Twitter paylaş butonu eklediniz. Kodsal olarak her türlü denemelerinize rağmen, Twitter paylaşım butonuna tıkladıktan sonra, internet sitenizin içeriğindeki Türkçe karakterler bozuk görünüyorsa sorun muhtemelen tarayıcınızdan kaynaklanmaktadır.

Birkaç gün önce bu tarz bir sorunlar karşılaşmıştım. Başlarda sorunun kendi yazdığım kodlardan kaynaklı olduğunu sanıyordum. Sonrasında Mozilla Firefox ve Google Chrome'dan Twitter paylaş butonunu test etmeyi denedim. Mozilla Firefox ile yaptığım paylaşım içerikleri sorunsuz bir şekilde görüntülenirken, Google Chrome'dan yapılan paylaşımlarda Türkçe karakterlerin bozuk bir karakter olarak göründüğünü farkettim. Sorun ise tamamen tarayıcınızın içeriği kodlama ayarlarından kaynaklanmaktadır.

Mozilla Firefox kullanıyorsanız ve paylaşım sırasında içeriğinizin bozuk olarak göründüğünden şikayetçiyseniz, üst kısımdaki "Görünüm -> Metin Kodlaması" kısmından, kodlama çeşidini 'Unicod' olarak ayarlamanız gerekmektedir.

mozilla firefox encode settings - ayarı

Google Chrome'da ise ayar yapmak için birkaç şeyi değiştirmeniz gerekiyor. Bunları ise adım adım göstereceğim. Öncelikle Chrome tarayıcınızdan 'Ayarlar'a girin.

1) Ayarlar'da Ara kutucuğuna "diller" yazın. Açılacak olan sayfada ise aşağıdaki görselde yer alan ayarları belirttiğim numaralara göre adım adım uygulayın.
chrome dil ve giriş ayarları


2) Bu sefer arama kutucuğuna "özelleştir" yazın. Gelecek ona sayfadan "Yazı tiplerini özelleştir..." yazılı butona tıklayın. Sonrasında ise açılacak olan pencerenin en alt kısmında yer alan "Kodlama" seçeneğini Unicode (UTF-8) olarak ayarlayın. Aşağıdaki görselden de görebilirsiniz. Bakınız :
chrome encode utf-8 encode (ayar)

Benim bu konuda anlatacaklarım bunlardı. Konuyla ilgili yazmak istediklerinizi aşağıdaki yorum formu aracılığıyla bana iletebilirsiniz. Kolay gelsin.

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim