Laravel StreamBuffer.php line 265: Connection could not be established Hatası

Yazar:



Bu hatanın sebebi bir çok şeye bağlanabilir. Mail ayarlarınızı doğru bir şekilde yaptığınıza eminseniz ve denediğin her türlü yönteme rağmen halen sorununuz devam ediyorsa, muhtemelen bu yazıda anlatacağım çözüm yöntemini henüz denemediniz.

Hatanın çözümünü anlatmaya geçmeden önce, birkaç hatırlatma yapmak istiyorum. Şayet mail gönderme işlemini Gmail uzantılı bir mail üzerinden göndermeye çalışıyorsanız şu iki yazıyı incelemenizi tavsiye ederim. Bakınız :
Laravel kullanıcısıysanız ayrıca, şu yazı da işinize yarayabilir.

Ufak bir hatırlatmalardan sonra, "StreamBuffer.php line 265: Connection could not be established with host smtp.gmail.com" hatasının çözüm yöntemini anlatmaya devam edebilirim. Üstte belirttiğim ilk iki linke tıklayıp o yazılara göz attıysanız eğer ve ayarlarınızla ilgili yanlışlarınızı düzelttiyseniz sorununuz büyük ihtimalle çözülecektir fakat; ayarlarınız doğru olduğu halde halen aynı hatayı alıyorsanız yazıyı okumaya devam edin.

Çözüm:
Hatanın çözüm yöntemi oldukça basit. Bunu 2 adımda göstereceğim.

1) Proje dosyanızda yer alan StreamBuffer.php adlı dosyayı açın. Dosyanın yolunu bilmiyorsanız, proje dosyanızı açtıktan sonra, Windows'un pencere üzerinde yer alan arama özelliğinden yararlanarak ufak bir arama yapabilirsiniz. 

streambuffer hatası ve çözümü laravel

Arama yapmak ile zaman kaybetmek istemezseniz,  projenizi açtıktan sonra şu adımları takip edin :
vendor -> swiftmailer -> swiftmailer -> lib -> classes -> Swift -> Transport
Son olarak Transport dosyasını açtığınızda, karşınıza gelecek olan dosyalar arasından StreamBuffer.php dosyasını bulun ve açın.

2) Hataya dikkat ederseniz 265. satırda bir sorun olduğu belirtilmiş. O halde StreamBuffer.php dosyasında 265. satıra gelin ve aşağıdaki görselde kırmızı daire içerisine aldığım iki kısmı 264 ve 265. satırlara görseldeki gibi ekleyin.


streambuffer hatası ve çözümü laravel

Son olarak dosyayı kaydedin ve projenizi test edin. "StreamBuffer.php line 265: Connection could not be established " hatasının gittiğini göreceksiniz. Bizzat deneyip, test ettiğim bir yöntemdir.

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim