CPanel'de Yandex Kurumsal Mail Ayarlarının Yapımı [Detaylı ve Resimli Anlatım]

Yazar:



Yandex Kurumsal Mail sayesinde mail gecikmesi, mail gitmemesi, maillerinizin spam kutusuna düşmesi veya gereğinden fazla spam mail almak daha birçok mail sorunun üstesinden ücretsiz olarak gelebilirsiniz.

Daha önceki yazımda Blogger gibi kısıtlı imkanlara sahip, hazır alt yapılı sistemlerde Yandex Mail ayarlarının nasıl yapılacağını anlatmıştım. Şimdi ise, CPanel gibi Plesk panel gibi daha geniş yetkilere sahip web kullanıcılarının Kurumsal Yandex Mail ayarlarını nasıl yapacaklarını adım adım anlatacağım.

1) Öncelikle 1 adet Yandex Mail hesabınız olması gerekiyor. Eğer Yandex Mail hesabınız yoksa ise, https://mail.yandex.com.tr/ adresine girerek öncelikle kendinize Yandex uzantılı bir mail adresi alın. Yandex Mail adresiniz var ise, direkt 2. adıma geçin.

2) Yandex uzantılı mail adresinize yine aynı link üzerinden giriş yapın. Sisteme zaten giriş yapmış iseniz, https://kurum.yandex.com.tr/domains_add/ adresine tıklayın.

3) Karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecek. bu ekrana kendi domaininizi yazın. Örneğin ben blogkafem.net yazdım.

4) Yandex, belirtilen alan adının bize ait olup olmadığından emin olmak için bizden, Cpanel’deki “File Manager” veya türkçesi ile “Dosya Yöneticisi” alanındaki “public_html” içinde bir dosya oluşturmamızı ve bu dosyanın içine de yine kendi belirttikleri kodu eklememizi isterler. Bu dosyanın adı ve içerisine yazılacak olan kod, birinci adımda Yandex tarafından belirlenmektedir.

Bakınız :


"Alan adının sahibini kontrol et" yapmadan önce üstteki ayarları CPanel üzerinden nasıl gerçekleştireceğimize bakalım. İlk olarak "File Manager" veya türkçesi ile "Dosya Yöneticisi"ne tıklıyoruz.


Sonraki adımlarda ise yapmamız gereken tek şey, Yandex'in bize vermiş olduğu bilgiler doğrulutusunda yapmamız gereken şey, "public_html" dediğimiz kök klasör içerisinden bir adet .html uzantılı dosya oluşturmak ve oluşturduğumuz bu dosya içerisine yine Yandex'in vermiş olduğu kodu yapıştırmak olacaktır. Oluşturmamız gereken .html uzantılı dosyanın adınaı, Yandex'in belirtmiş olduğu ismi vereceğiz. Aşağıdaki ekran görüntülerini takip ederek, gerekli işlemleri yaparak, alan adı doğrulama aşamasını aşmış olacaksınız.



Buraya kadar anlattıklarım, domaininizin Kurumlar Yandex üzerinde onaylanması işlemiydi. Son olarak, yine CPanel üzerinden MX ayarlarını yaparak, CPanel'de Yandex Kurumsal Mail Ayarlarının Yapımı işlemini tamamnlamış olacağız. Domain doğrulaması işlemini başarıyla yaptıysanız sonraki adıma geçebilirsiniz. Sonraki adıma geçmek için aşağıdaki "CPanel Üzerinden Yandex MX Ayarlarının Yapımı" yazısına tıklayınız


Bu aşamaya kadar aklınıza takılan yerleri aşağıdaki yorum formu aracılığıyla sorabilirsiniz. Konuyla ilgili elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışmaktayım.

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim