Wordpress "Can't use function return value in write context" Hatası ve Çözümü

Yazar:



Wordpress'te bildiğiniz üzere kullanılan tema ve eklentiler başkaları tarafından yapıldığı için, gelişen PHP sürümlerinde bu tema ve eklentilerde sorun yaşanmaması adına, geliştirici olan kişi ilgili tema ve eklentiyi düzenli olarak güncellemektedir.


Bazı tema ve eklentiler ise kullanışlı olduğu halde, ilgili geliştirici tarafından artık güncellenmeyerek gelişmesi veya güncel PHP yapısına uyum sağlayamaması sebebiyle belli başlı sorunlara yol açmaktadır.

"Can't use function return value in write context" dediğimiz sorun ise tam da öyle bir sorundur. Hata'nın tam metni ise şöyledir :

Fatal error: Can't use function return value in write context in /home/blogkafem/public_html/wp-content/themes/cosmica/header.php on line 24

Hatadan da göreceğiniz üzere ilgili PHP sayfasındaki 24 numaralı satırdaki fonksiyon içerisinde, geri dönüş değeri taşıyan bir fonksiyonun kullanılamayacağı uyarısı veriliyor.

Hemen hata aldığımız header.php sayfasını açalım Notepad++ tarzı satır numaralarını kolaylıkla görebileceğimiz bir kod düzenleme editöründe açalım ve 24 numaralı satıra, öncesine ve sonrasına bakalım.

İlgili satıra baktığım zaman şöyle bir kod ile karşılaştım :



Koda dikkatlice baktığımız zaman, PHP'ye ait olan empty() fonksiyonunu, geri dönüş değeri alan get_theme_mod() fonksiyonunu içerdiğini görebilirsiniz. Bu kodu aşağıdaki şekilde değiştirdiğimiz zaman sorunumuz çözülecektir.

Bakınız :



Bu hatayı veren tüm satır ve sayfaları belirttiğim şekilde düzenlendiğiniz takdirde sorununz çözülecektir.

Not : Kodlarda düzenleme yapmadan önce, orjinal kodları yedeklemenizi tavsiye ederim. 

Benim örneğimde hatayı empty() fonksiyonu veriyor olabilir fakat sizde hatanın sebebi başka bir fonksiyon verebilir. Bu yazıyı yazmamdaki amaç nokta atışı yaparak "bakın sorun bundan kaynaklı" demek değil, soruna sebep olan şeylerden birinin ne olabileceğini genel olarak göstermek ve size sorununuzla ilgili bir bakış açısı kazandırmaktır. Kolay gelsin.

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

İstatistikler

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim