Asıl Kazığı İnternet Paketi Alırken Yiyoruz

Yazar:



Her zaman olmasa da farkında olmadan aldığımız paketlerden veya katıldığımız kampanyalardan dolayı bazen farkında olarak, bazende farkında olmadan cep telefonu operatörlerinden kazık yiyoruz aslında. Genelde de iş işten geçtikten farkına varıyoruz, o da ayrı bir durum. :)

Kazık konusunda, Turkcell'in adını genelde daha çok duyarız. Turkcell, bunu alışkanlık haline getirmiş diyebiliriz. Bir yere kadar haklılar belki. Hani en iyi hizmeti yıllardır onlar veriyorlardı. İyi hizmet ile kötü hizmet verenin farkı olacaktır elbet. Eskiden Turkcell şebeke konusunda en iyisiydi. Dediğim gibi işte, "eskiden" öyleydi. Şimdilerde öyle değil ama. Ben Vodafone kullanıcısı olarak hiç şebeke sıkıntısı çekmiyorum mesela. Hatta Turkcell'in çekmediği ve buna karşılık Vodafone'un çok iyi çektiği yerlere tanık oldum. Konuşma ve SMS paketlerinde fiyat olarak birbirlerine yakın olmalarını buna karşılık Avea'nın daha ucuz olmasını anlarım.

Asıl kazığı internet paketi satın alırken yiyoruz biz. Turkcell ve Vodafone'u da denemiş biri olarak, internet hızı arasında gözle görülür bir fark var. Ben Turkcelli iken 3 dakikada indirdiğim bir uygulamayı, Vodafonelu iken 7 dakikada indirdim. [Bu denemeyi kendi telefonuma aynı uygulamaları indirerek yaptım.] Bu gayet normal. Çünkü yapılan ihale ile en hızlı interneti Turkcell satın aldı. Ondan sonra Vodafone geliyor. Son olarak da en yavaş internetin Avea'da olduğunu operatörlerin kendileri de biliyorlar..

Bu devirde olmazsa olmazımız internettir. Teknolojinin gelişmesiyle beraber, bilgisayar ve internetin olmadığı ortamlarda mobile internet ile sanal alemi takip edebiliyoruz artık. Çok mesajlaşan biri degilim. İnternet olsun da, nasıl olurda olsun. İsterse biraz ağır olsun. O sorun değil.  Konusma yada SMS paketi yada hepsinin oldugu 19luk paket tarzında birşey de istemiyorum. Zaten telefondan çok mesajlaşan biri değilimdir.Sadece internet paketi olsun yeter benim için.

Operatörlerin internet sitelerini gezerken Avea'nın 100 MB cepten internet paketi için 8 TL fiyat biçmesine çok şaşırdım. Vodafone ve Turkcell'inde aynı fiyat olup ve her ikisinin de 9 TL olması ayrı bir olay. Her üç operatörün de internet hizmetleri arasındaki kalite farkı bariz bir şekilde ortada iken, fiyatlarının birbirine bu kadar yakın olmasıydı beni asıl şaşırtan. Hadi Turkcell yıllardan beri pahalı ve kazık atmayı alışkanlık haline getiren bir operatör de bari siz yapmayın be Avea ve Vodafone!

Turkcell kullanan adamla, Avea veya Vodafone kullanan adam, 100 MB için hemen hemen aynı ücreti ödeyecek ama Turkcelli bilmem kaç kat daha hızlı bağlanacak. Burada asıl kazığı Avea ve Vodafonelular yiyor ama Turkcelliler de kazık yiyor aynı zamanda. Okumaya devam et. Ne demek istediğimi anlayacaksın şimdi.




Hangi operatörden olursak olalım,  internet paketlerinden yediğimiz kazığın da asıl sebebi yine Turkcell. "Sizde iyice Turkcelli günah keçisi yaptınız." demeyin, mantıklı açıklamalarım var çünkü. Şöyle anlatayım..  Piyasa lideri Turkcell oldugundan dolayı, diğer operatörlerde paketleri ona göre ayarlıyorlardır büyük ihtimalle. Yani Turkcell 9 TL iken Avea/Vodafone gidip 10 TL ve 12-13 TL gibi bir ücret belirlemez, belirleyemez zaten.. Yani lider olan, nasıl davranırsa arkadakiler de ona göre davranırlar diye düşünüyorum.

Şaunda Turkcell'in 100 MB gibi düşük kotalı bir tarife için 9 TL talep etmeleri resmen soygunculuk! Turkcell bu fiyatı düşürse diğer operatörler de düşürür zaten de ama Turkcell almış başını gidiyor. Bu pakete bu kadar para ödeyen Turkcelliler de dahil olmak üzere, onu takip eden diğer operatörler de bir bakıma kullanıcılarına kazık atıyorlar aslında. Yani anlayacağınız hep beraber kazık yemekteyiz.

18 yorum:

  1. Çok fazla üç kağıt yapıyorlar. Koyun durumuna sokuluyoruz.

    YanıtlaSil
  2. @Newromance
    Evet öyle. Hakkımızı ancak BTK savunabilir ki eğer onlarda bu konular üzerinde gerekli incelemeleri yapar iseler..

    YanıtlaSil
  3. Yerinde bir tespit olmuş hocam hocam türkcellde sınırsız facebook diyorlar fakat her girişte 0.50 krş bizden kesiyor hani sınırsızdı diyor insan

    YanıtlaSil
  4. @Kesemdeki Kelimeler
    Ben Vodaofone kullanıcısıyım ama o dediğiniz durumdan şikayetçi olan çok arkadaşım oldu. Eskiden Facebook herkese ücretsiz olmasına rağmen Turkcell yine de 50 kuruş alırdı. Müşteri hizmetlerini aradığımız zaman ise, adamlar suçlarını kabullenmeyip bizim yanlş siteye girdiğimizi ima ediyorlardı. Ama Vodafone bu konuda daha iyimser. En azından hesabımdan boş yere giden TL'leri geri yüklüyorlar hattımıza..

    Yaklaşık 2 ay önce bu durumun benzeri Vodafone'da başıma gelmişti. Facebook + Twitter paketi ilk ay bedava olmasına rağmen hattımdan 5 TL gitti. Müşteri hizmetlerini arayıp izah edince, hesabımdan giden 5 TL'yi geri yüklemişlerdi.

    YanıtlaSil
  5. Yazıda belirttiğiniz gibi turkcell kazık atmayı alışkanlık haline getirmiş, daha 6 gb'ını kullandığım turkcell vınn 10 gblik kotayı doldurmuşsun diyor bana

    YanıtlaSil
  6. Operatörlerin alayı kazıkçı ne yazık ki :(...

    Vodafone 7.99 TL ye sınırsız internete bağlanıyordum adamlar zam koymuşlar 9.99 yapmışlar paket fiyatını bir de hızı
    da kesmişler artık 3 G+'yı hiç göremiyorum azami kotayı aşmamış olsam bile internet 3g+ çeken yerde EDGE hızında çırpınıyor sayfaları açacağım diye.

    Türkcell kazık ustası diğerleri de onun çırağı..

    YanıtlaSil
  7. Ne yazık ki halkımızı bu konuda aldatmak konusunda uzmanlaşmış üç firma ile karşı karşıyayız. Aynı konu evlerimizde kullandığımız internet paketleri içinde geçerli ne yazık ki..

    YanıtlaSil
  8. @liceli19 :
    Bunun gibi örnekler çokça var malesef ama hakkımızı aramayı bilmeliyiz. Müşteri hizmetlerini arayıp, durumu izah edin bence.

    @Hayalci :
    Yorumunun sonunda çok güzel bir tesbitte bulunmuşsun Hayalcin. Tebrik ederim seni. :) Durum gerçekten de öyle yani.

    @Murat Tekmen :
    Haklısın Murat. Haksızlığa uğradığımız durumlarda mutlaka müşteri hizmetlerini arayıp, hakkımızı savunmamız gerekiyor. Sessiz kalırsak, nasıl olsa ses çıkarmıyorlar diyerekten, adamlar daha da çok kazık atmaya heveslenirler.

    YanıtlaSil
  9. Güya 20 tl yüklettim avea dedeleri durduk yere 50 şer kuruş ala ala nerdeyse 2-3 saatte 18 tl ye indirdiler. nasıl oluyo bilemedim ki

    YanıtlaSil
  10. 12 aylık katlayan avantaj 250+250=500 dk. 22 TL/ay tarifesi bitmiş ve hiç bir bildirimde bulunmadıkları için herzaman ki gibi konuşmusum. gelen fatura 129,60 TL geldi. e posta yaptım ve 542 müş.hiz. aradım. her müş.tem. farklı anlatıyor. bildirimde bulunumadığı için 15 gün içinde fatura düzeltilecek diyor. gelen msj.larda hata yok diyor. aramalarımı video ya çektim, düzeltmezlerse nete yüklüyecem...
    mucitirfan olarak bulursunuz.

    YanıtlaSil
  11. @mucitirfan
    Konuyla ilgili yorumunuzu bizimle paylaştığınız için teşekkürler İrfan Bey. Umarım sorununuz en kısa sürede çözüme kavuşur.

    YanıtlaSil
  12. alayınınnn kazıkçı bunlarınn...!!111!!!

    YanıtlaSil
  13. Vodafonedan 4Gb'lik internet paketi aldim. Surekli edge'de. Henuz 3g'yi gormedim. Internet inanilmaz derecede yavas. Bu sayfayi bile acmasi dakikalar surdu. Bu durum suna benziyor. Sirketin biri bana bir havuz dolusu su satmayi taahhut ediyor. Ancak suyu sana ancak damla damla veririm diyor. Suyun tumunu 1 ayda teslim almalisin. Alamadigin su senin sorunundur diyor. 15 gunde 4Gb'lik paketi 200 Mb'ini bitiremedim diyim siz anlayin durumu. Devlet neden sirketlerin bizi soymasina izin veriyor? Ortami regule etme görevini ifa etmeyen devletten baska kimseyi suclamiyorum. Devlet vodafoneun 4 Gb paket satmasina izin vermemeli. Tuketici tamamen korumasiz. Yarin ilk is paketi iptal edecegim. Bundan once ne kullaniyordun diyenlere sirket hattinda turkcell kullaniyordum. Hiz genelde 3G idi, rahatlikla video seyredebiliyordum. Program indirebiliyordum. Ne odedigimize gelince sinirsiz konusma ve mesajlasma arti 4Gb internete 90 tl uzerinde bir meblag oduyorduk.turcell pahali ama en azindan paranin karsiligini aliyorsunuz. 4Gb'i bitiremedigim bir ay hatirlamiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son derece haklısınız. Devletin umrunda mıyız sanki. Sözde devlet bunun için, yani tüketiciyi korumak için, BTK adında bir kurum yapmışlar ama boş. Tüketici yararına dişe dokunur yararlı bir şey yaptıkları yok. İşleri güçleri GSM Operatörlirine ceza kesmek ama neye yarar. Paket fiyatları yine fahiş ve sürekli olarak da kendi kendileriyle çelişiyorlar. Kalkıp da şu paketlere müdahale etmiyor şu BTK denen kurum.

      Geçenlerde başıma geldi. Sınırsız Facebook dedikleri paketi kullanarak Facebook'a giriş yapınca hattan TL eksiliyor mesela. Yok öyle bir rezillik. Kullanıcılar hep mağdur. BTK uyuyor. GSM operatörleri sömürmeye devam ediyor malesef.

      Sil
  14. Bir onceki yorumu ben yazdim. İsim yazilmasini tercih ettiginizi sonradan farkettim. Kusura bakmayin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim Leyla hanım. Herkes dilediği gibi yorum yapabilir aslında ama tercihim, isim kullanmalarından yanadır. İnsanlara en azından hitap edebiliyoruz. Daha samimi bir yorumlaşma ortamı olabiliyor. Yorumlarınız ve düşüncelerinizi bizlerle paylaştığınız için tekrardan teşekkür ederim.

      Sil
  15. Abiler ben 17 yaşındayım o yüzden abiler dedim
    Ben Turkcell'den sınırsız 2gb paket aldım kota varken
    İyiydi ama bitince 56kbpsye düşüyor bunu artırmamın
    Bir yolu varmı teşekkürler şimdiden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bir şey olacağını sanmıyorum. Size büyük ihtimalle, paketin kullanım koşulları arasında "Sınırsız 2gb paket kotası dolduktan sonra hız 56kbps'ye düşecektir." şeklide bir ibare vardır. Siz dikkat etmemiş olabilirsiniz. Bu sebeple siz paketi alırken bunu da otomatik olarak kabul etmiş sayılırsınız zaten.

      Sil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim