BLOGKAFEM 10 Yaşında! (Geçmişi ve Geleceği İle Blogkafem)

Yazar:



Blogkafem yayın hayatına 2008'in Ocak ayında başlamış bir blog sitesidir. 2008 yılından bugüne kadar sürekli kendini güncelleyen BLOGKAFEM, internetteki bilgi çöplüğüne ve kopyala-yapıştır blogculuğa tepki olarak ortaya çıkmış bir blog sitesidir.
Bu yazıda ise Blogkafem'in bundan sonraki sürecinin nasıl olacağına ve önümüzdeki zamanlarda ne tür değişimler veya yenilikler yapılacağından bahsedeceğim.

2008 - 2018 Yılları Arası Yayınlanan İçerikler ve Site Vizyonu

Blogkafem kurulduğu zamandan beri, insanların bilgisayar ve internet alanındaki sorunlarına özgün çözümler getirmeyi amaçlayan bir blog sitesi oldu.

Daha sonraları içerik yelpazesini genişleterek, bilgisayar ve internet içeriklerinin yanı sıra, gerçek hayat ile ilgili içeriklerle de insanlarda bir farkındalık oluşturarak yoluna devam etti. Bu sebeple "Her Telden Bir Blog" sloganını kendine özgü bir slogan olarak belirledi. İnsanlara her alanda özgün ve en önemlisi de genel geçerliliği olan bilgiler vermeyi kendine amaç edindi. Bu yıllar arasında bilgisayar, internet kategorilerine ek olarak ygs, lys, eğitim, öğretim, ödevler, sağlık, iş dünyası, kişisel yazılar, sosyal medya, teknoloji yazıları olmak üzere daha bir çok alanda faydalı olabilecek içeriklere yer verildi.

Blogkafem'in temel vizyonu ise her zaman, insanlara bir şeyler öğretmek ve bilgilendirmek adına, birçok alanda faydalı içerikler üretmek oldu.

Yıl 2018 ve Blogkafem 10 Yaşında

Blogkafem'in 10. yılı itibariyle artık içerik konusunda, genel içeriklerden uzaklaşılarak belli bir alana yöneleceğim. Bu alan ise, mesleğim gereği bilgisayar mühendisliği olacak. Bundan sonraki yazılarımda daha çok bilgisayar mühendisliği, yazılım, programlama, bilgisayar mühendisliği ile ilgili akademik içerikler, bilgi güvenliği, siber güvenlik, bilgisayar ağları, yapay zeka, bilgisayar mühendisliği lisans dersleri ile ilgili içerikler vb. Yani kısacası, bilgisayar mühendisliği ile ilgili genel bilgilendirmeler, bilgisayar mühendisliği çalışma alanlarıyla ilgili bilgilendirici yazılar ve sektör ile ilgili yazılar ağırlıkta olacak. Yani kısacası Blogkafem içerikleri bundan sonra "Bilgisayar Mühendisliği ile ilgili konular" ve "Diğer konular" olarak ayrılmış olacak.

Özetle, insanlara bir şeyler öğretmek ve okuyucularımı bilgilendirmek adına faydalı ve özgün içerikler üretme vizyonundan hiçbir değişikliğe gitmeden aynen yola devam edilecek. Blog içerikleri anlamında ise daha çok mesleki yazılara ağırlık vereceğim diyebilirim.

Böyle bir karar almamdaki temel sebep ise, "Blogkafem" denilince artık insanların aklında bir şeyler şekillensin istiyorum. Örnek vermem gerekirse bugün biri size "Instagram"dan bahsetse hemencecik aklınızda bir "fotoğraf paylaşım platformu" canlanır. Orayı kullanacağınız zaman da o amaçla kullanırsınız. "Swarm" dendiği zaman, aklınıza yer bildirimi yapmak gelir.

Blogkafem dendiği zaman ise insanların aklında çok fazla bir şey şekillenmemekle beraber ağırlıklı olarak "YGS, LYS, lise edebiyat ve dil anlatım ödevleri, Twitter teknik destek içerikleri, bilgisayar sorunları ve çözümleri" tarzında konular canlanıyor çoğu kişinin aklında. Kimisi için sıradan bir blog sitesi. Her insanın farklı şeyler düşündüğü bir blog sitesi değil de belli bir amaca hizmet eden bir blog sitesi olma yolunda bir adım atmış bulunmaktayım. Atmış aldığım bu adım ise, Blogkafem'in bundan sonraki süreçteki genel şablonunu belirleyecek.

BKN

Blogkafem.net ismini de bundan sonra zaman zaman kısaca BKN kısaltmasıyla da görebilirsiniz. Site adı aynen kalacak fakat, daha çok akılda kalıcı olmasını umarak içeriklerde BKN kısaltmasını kullanmayı düşünüyorum.

BKN Sosyal Medya

BKN'nin geleceği ile ilgili sosyal medyadan da bahsetmeden edemeyeceğim. BKN'nin sosyal medya hesaplarını geçmiş 10 senede pek aktif kullanamadım. Günümüzde ise sosyal medyanın önemi o kadar çok arttı ki. Artık sadece blog içerisinde yazılıp, sosyal medyaya verilen linkler kullanıcılar açısından tatmin edici olmamakta. Sosyal medya konusunda da elimde geldiğince yine blogun yeni hedefleri ile paralel olacak şekilde  bilgisayar mühendisliği ile ilgili genel bilgilendirmeler, bilgisayar mühendisliği çalışma alanlarıyla ilgili bilgilendirici yazılar ve sektör ile ilgili paylaşımlar yapmayı düşünüyorum. Bu düşüncem Facebook, Twitter, Instagram hesapları için olacak. Blogkafem YouTube hesabında, daha çok öğretici videolar paylaşmayı hedefliyorum. Umarım bu hedeflediklerim konusunda başarıya ulaşabilirim. BKN'nin sosyal medya hesaplarına aşağıdaki linkler aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim