9. Sınıf Edebiyat Konuları

Yazar:



9. Sınıf edebiyat konuları çoğu öğrencinin zorlandığı konular arasında yer alır. Birçok öğrenci edebiyat konularının ezbere dayandığını ve bu nedenle edebiyat sorularının en zorlu sorular olduğunu düşünür. Edebiyatın ezbere dayandığına inanılması, öğrencinin bu derse ilgisini kaybetmesine yol açabilir ve motivasyonunun azalmasına neden olabilir. Bir taraftan motivasyonun zayıflaması bir taraftan da 9. sınıf edebiyat konuları için çok geniş bir çerçeve çizilmesi nedeniyle, edebiyat konularına sadece edebiyat ders kitaplarını kullanarak çalışmak yeterli gelmeyebilir. Hatta kimi zaman sınıf ortamı da edebiyat konularının tam olarak anlaşılabilmesi ve kalıcı olarak öğrenilebilmesi için yetersiz kalabilir.



Tonguç Akademi, 9. sınıf Türk Dili ve Edebiyatı alanında daha kalıcı öğrenme süreci yaşamanız ve motivasyonunuzu hiçbir zaman kaybetmemeniz için videolu eğitim çözümleri sunuyor. Alanında uzman öğretmenler tarafından 9. sınıf edebiyat konuları için hazırlanan eğitim videoları, hızlı ve pratik öğrenme konusunda yardımcı oluyor. Video anlatımlarıyla sunulan; Türk Dili ve Edebiyatına giriş, hikaye, şiir, masal/fabl, roman, tiyatro, biyografi/otobiyografi/tezkire, mektup/e-posta ve günlük/blog gibi 9. sınıf edebiyat konuları, öğrenciler tarafından rahatlıkla ve keyifle takip edebiliyor.


Tonguç Akademi ile Artan Başarı

Tonguç Akademi MEB’in yeni müfredatı ile %100 uyumlu konu anlatımları ile öğrencileri hem okul sınavlarına hem üniversite sınavlarına hazırlıyor. 9. sınıf edebiyat konu anlatımı, “Türk Dili ve Edebiyatına Giriş” videolarından başlayarak her edebi metin türünün detaylı olarak incelendiği videolarla devam ediyor.

Her ana konu başlığı altında; alt konu başlıkları, bu alt konu başlıklarında kaç adet eğitim videosu yer aldığı ve bu videoların sürelerine ilişkin bilgiler bulunuyor. Böylece öğrenciler çalışmak istedikleri 9. sınıf edebiyat konu anlatımı modülünü açarken, çalışmayı bitirmek için ne kadar süreye ihtiyaçları olduğunu ve hangi konuların anlatılacağını kolaylıkla takip edebiliyor. Tonguç Akademi 9. sınıf edebiyat konu anlatımı videoları, müfredatla uyumlu olduğundan, öğrencinin sınıf başarısını da doğrudan hedef alıyor.


Sınav Denemeleri ile Kalıcı Öğrenme

Tonguç Akademi, 9. sınıf edebiyat konuları için hazırladığı videoların yanı sıra, 9. sınıf edebiyat yazılı soruları içerikleri ile de öğrenmenizi desteklemektedir. Örneğin 9. sınıf edebiyat 2. dönem 1. yazılı soruları, eğitim yılının 2. döneminde yazılı sınavda karşınıza çıkabilecek tüm soru tiplerini görmenize ve çözümlerini öğrenmenize olanak tanıyor. Tonguç Akademi videolarında her dersten konuların yer aldığı 9. sınıf edebiyat 2. dönem 1. yazılı soruları ve 9. sınıf edebiyat 2. dönem 2. yazılı soruları, öğrencilerin çalıştıkları edebiyat konularını kalıcı olarak öğrenmesine, eksikliklerini görmelerine ve problemli alanlarda tekrar yapmalarına da yardımcı oluyor.

Türk Dili ve Edebiyatı dersi, Tonguç Akademi’nin konu anlatım videoları ile problem olmaktan çıkıyor. Öğrenmeyi destekleyen, alanında uzman kişiler tarafından hazırlanan ve okul derslerine göre sıralanmış eğitim videoları tüm gereksinimlerinizi karşılıyor. Tonguç Akademi’nin eğitim içi dijital soruları, özel içerikleri ve yazılı provaları ile okul başarınızı arttırabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

İstatistikler

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim