...Ve Uzun Bir Aradan Sonra Antakya'ya Kar Yağar

Yazar:




Kim bilir bir daha ne zaman yağar. Bugün için bir tarih atmak gerek : 22.12.2012...

Hatay'a aslında her sene kar yağar ama dağ tepelerine fakat Antakya'ya neredeyse hiç yağmaz. En son kar yağdığında bayağı küçüktüm. Eski albümleri falan karıştırdım. Tam bilmemekle beraber yaklaşık 10sene önce yağmış sanırım.

Sabahtan beri bloga bu konuyla ilgili birşeyler karamak istiyordum fakat; kar yüzünden elektrik telleri bayağı zarar görmüş Antakya merkezde. Malum, buralar kara alışık olmadığından yıllardır elektrik kablolarını da yerin altından geçirme gibi bir gereklilik hissetmemişler. Sonuçta akıbeti belli olmayan bir şekilde elektriksiz kaldık..

Blogumda bu konudan bahsederken birde orjinal bir resim olması sebebiyle bir kaç fotoğraf çekmiştim ama fotoğraf makinesinin şarjının bitmesi ve laptopun şarjının da bitmesi, bizi teknolojiden uzak kalmaya mecbur etti. Fakat neyseki telefonumdan da bir kaç poz çekmiştim. Neyse elektrik daha sonra gelir, diyerekten blog yazmayı erteledim. Neyseki üstteki fotoğrafı telefonumdan çekmiştim.

Şuanda 23.10 ve halen elektrik yok. Ben yatağıma uzanmış, cep telefonumdan bu yazıyı yazıyorum. Ne yazık ki telefonumunda şarjı bitmek üzere şanssızlık budur işte. Elektriklerinde bizim bulunduğumuz bölgeye ne zaman yeniden verileceği de belli değil. Coğu bölgede var. Şanssızlık bu ya, bizim bu taraflardaki elektrik direklerinin rotasyonunu yeni yapıyorladı ki kar daha erken davrandı.

...Ve uzun bir aradan sonra gelen kardan sonra bugünkü tüm programlarım alt-üst oldu diyebilirim. İçimdeki çocuk canlandı sanırım diyecem ama ben halen büyüdüğümü kabul etmiyorum. Tabii uzun bir aradan sonra gelmesinin heycanı da 7den 70e kadar herkeste vardı.

Geceden yağan karın sabaha kadar süreceğine kimse inanmıyordu. Hatta karın Antakya'ya yağdığına bile inanılmıyordu.

Örnek bir diyalog :
+Kar yağıyor!
-Ya ne karı görmüyor musun ince ine yağmur yağıyor.
+Baksana birikiyor ama.
-Doludur o dolu. Ne karı ya Antakya'da?

(biraz geçtikten sonra)

-Aaa.. Harbiden kar yağıyormuş. Ama yağmurla karışık ya birazdan durur. Sabaha kalmaz.

...Ve sabah 5.30da sebepsiz bir şekide uyanıp dışarı bakınca heryer kar! Bayağıda birikmişti. Öyle ki; evinde önündeki çamın dalı, daha fazla karın ağırlığına dayanamayıp kırıldığını farkettim. İnternete girip facebook'u dikizleyim dedim ama elektrik yok.

Evde kalınmazdı. Saat 6.00 kardeşimi uyandırıp evden çıktık. Birkaç poz etrafı çektikten sonra kar topu savaşı falan derken saat 08.30'u bulmuştu.

Eve girdik.

Bilgisayar yok.. Dolayısıyla wi-fi. Hemen günlük internet paketi aldım. Tonlakazan sağolsun. :)

Artık tüm gün interneti cepten takip etmek zorunda kaldım. İlk önce telefonu modem olarak kullansamda laptopun şarjı bittiğinden cepten bağlanmak zorunda kaldım.

Kahvaltı falan derken saat 13.00'ı buluyor. Daha sonra ise bir kardan adam ile kar zamanlarının vazgeçilmez sembolünü de yarattık. Öyle böyle geçti işte..

Daha önceden de olduğu gibi kar burda yine sürmedi.Yaklaşık olarak geceden beri 12 - 13 saat sürdü ama yinede bayağı kar birikmişti. Yağarken nede güzeldi ama yağdıktan sonra.. Her yer berbat!

Sonuç olarak pazar gününe denk gelmesi iyi oldu aslında. Farklı bir pazar geçirdik bayağıda yorucuydu. Bu yazıda burda biter ben yatmaya gider..

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim