Kablosuz Ağ Simgesi Sorunu ve Çözüm Yöntemi

Yazar:



Oh be! Aylardır çözümünü aradığım problemi sonunda kendi yöntemlerim ile çözdüm. Eğer sizde de kablosuz ağ sinyal simgesi kaybolduysa ve bu yazıyı okuyorsanız çok ama çok şanslısınız. Zira hiçbir internet sitesinde bunun çözümü yok!

Sorun tam olarak şudur :
İnternete kablosuz ağınız ile sorunsuz bağlanabiliyorsunuz fakat; buna rağmen sağ alt köşedeki internet simgesi kısmında kablosuz ağ simgesi değil de kablolu ağ simgesi ve üzerinde çarpı işareti simgesinin gözükmesi sorunu.

Bakınız şu ekran görüntüsündeki gibi :



Çözüm yolu oldukça basit arkadaşlar. Basit ama hiçkimsenin aklına gelmeyecek türden bir çözüm. İstediğiniz kadar sürücünüzü kaldırıp tekrar yükleyin. Hatta bir çoğunuzun bile aklına gelmeyecek türden yöntemler denedim. Forumlarda aramalar yaptım, konular açtım, yabancı forumları aradım fakat hiçbir yerde çözümü yoktu.

Yapmanız gerekenleri ayrıntılı bir şekilde ve adım adım anlatacağım...

İlk önce şunu bilmeniz gerekir ki... Kesinlikle ama kesinlikle "wifi driver"ınızı yani Türkçe ile wifi sürücünüzü bilgisayarınızdan kaldırmayınız.

1 ) Üstteki ekran görüntüsünde de görüldüğü üzer, bozuk olan ağ simgesine tıklayın ve sonrasında " Ağ Paylaşım Merkezi'ni aç " yazan kısma tıklayın.

2 ) Açılan pencereden, sol üst taraftan " Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin " kısmına tıklayın.

3 ) Kablosuz ağınıza sağ tıklayıp " Özellikler " yapın.

4 ) Yapılandır butonuna tıklayın.

5 ) En üstteki sekmelerden " Sürücü " yazan sekmeye tıklayın.

6 ) En alttaki " Kaldır " butonuna tıklayın.

7 ) Son olarak, bu adım çok çok önemli.


 " Bu aygıtın sürücü yazılımını sil " kutucuğunu boş bırakarak " Tamam " butonuna tıklayın.

8 ) Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve kablosuz ağ simge sorununuz kendiliğinden çözülecektir. :)

Konu ile ilgili yazacaklarım bu kadar. Konu ile ilgili soru ve yorumlarınızı aşağıdaki yorum formuna bırakabilirsiniz.

72 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Yazının faydalı olabilmesine sevindim. Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
    2. Abi ben 6. Adımı yaptım sonra herşey gitti kablolu bile bağlanmıyor kaldıra bastım hepsi gitti ben napvam şimdi

      Sil
    3. Konuda anlattığım işlemi yaparak aslında Windows'un, ağ sürücüsünü tekrardan ve otomatik olarak kurmasını sağlıyoruz. Belli ki senin ağ donanımına ait sürücüyü Windows otomatik olarak kuramamış. Bu durumda, bilgisayarındaki ağ donanımının (ağ kartı ve wifi alıcısı) markası ve modeli ne ise, o ağ donanımına ait sürücüyü internetten indirerek kendin kurman gerekiyor.

      Sil
    4. abi ben kutucuğu işaretlemişim napmam gerekli

      Sil
    5. İşareti kaldır. Tamam'a bas. Yeniden başlat. Düzelmezse eğer başka bilgisayardan, sorunlu olan bilgisayarına uygun wifi sürücüsünü internetten indirip, sorun yaşadığın bilgisayara kurmalısın. Bilgisayarının markasının internet sitesindeki sürücüler sayfasından bilgisayar modeline uygun sürücüyü bulabilirsin veya bilgisayarı alırken kutudan çıkan DVD içerisinde de wifi sürücüsü kurulumu olabilir.

      Sil
  2. Çok sinir bozucu bir problem, hayat kurtarıcı oldu

    YanıtlaSil
  3. Kardeşim olmadı başka yöntem yokmu yardım etsen :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu anlattığım haricinde kablosuz ağ aygıtına ait sürücüyü kendin yüklemeyi denedin mi peki?

      Sil
  4. Dediklerinizi yaptım ama hala o simge değişmedi kutucuk ve çarpı işareti hala duruyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Windows'un sürücüyü otomatik olarak yükleyemiyor olabilir. Sen kendin, wifi kartının sürücüsünü yüklemeyi denedin mi peki?

      Sil
  5. Arkadaşlar öncelikle Masa üstü pc nizdeki wi-fi Adaptörün driver muhakkak yüklü olması gerekiyorki.
    Admin arkdaşın anlattığı sorununda başarılı olasınız.
    aksi durumunda başarılı olamazsınız.
    Ben ayne anlatıldığı gibi yaptım.
    Oldu emeğine sağlık Teşekkür ederim sana Admin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Güzel yorumun için ayrıca ben teşekkür ederim.

      Sil
  6. paylaşım için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  7. Kardeşim ben eskiden Wi-Fi adaptör kullanıyorum pcnin kendi wifisi vardı ama ben adaptör kullanıyodum şimdi adaptörüm bozuldu ve köşede çarpı işareti var Wi-Fi yok ağ bağlantılarında da Wi-Fi yok yardım eder misin ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgisayarındaki ağ kartının markası ne ise onu öğren ve onun sürücüsünü bilgisayarına kur. Sürücünün olmamasından kaynaklı olabilir ağları bulmaması. Daha sonrasında ise simgenin bozuk olması sorun devam ederse, konuda belirttiğim adımları takip et. Simge sorunun da düzelecektir.

      Sil
  8. admin benim kablosuz bağlantı gitti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorununla ilgili biraz daha detay verebilir misin?

      Sil
  9. merhaba ben busorunu böyle cözdüm masa üstunde bilgisayarım sağ tıkla yönet tıkla cıkan menüde hizmetler ve uygulamaları tıkla sonra sagda en üstde hızmetleri tıkla cıkan menüde Ağ Konumu Tanıma hizmet. bulun üzerine tıkla otomatık yap pc yeniden başlat
    sorun çözülecektir

    YanıtlaSil
  10. Allah razı olsun arkadaşım işe yaradı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumun için teşekkür ederim Mali. Yardımcı olabildiğime sevindim.

      Sil
  11. Ali bey teşekkürler... Sayenizde sorunum çözüldü..

    YanıtlaSil
  12. w7 bilgisayarım wus 300 driveri yükledim sizin dediginiz gibi yaptım düzelmedi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru sürücüyü yüklediğin halde çalışmadıysa eğer bir de şunu yap. Başlat'a tıkla. Arama kısmına "Hizmetler" yaz ve hizmetler pencerisini aç. Daha sonrasında ise "Ağ Konumu Tanıma" hizmetini bulup, üzerine çift tıkla. Açılacak olan pencerede "Başlangıç türü" yazılı kısmı "otomatik" yap. Tamam butonuna basıp pencereyi kapat ve bilgisayarını yeniden başlat.

      Sil
  13. Abi yardim et lutfen ben lol oynarken internetin ustunde birden carpi oldu sonra senin dedigin seyi yaptim hala carpi var ne yapicam lutfen cevap ver

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Modeminde bir arıza yoksa ve durup durduk yere bozulmuşsa eğer, bilgisayarının wifi alıcısında bir problem olabilir. Harici bir wifi alıcısı tak bilgisayara. Eğer harici alıcı sorunsuz çalışıyorsa sorun senin laptopunun alıcısındadır. Bozulmuş olabilir. Eğer istersen sen yinede bilgisayarında virüs taraması yap. Ardından wifi alıcının sürücüsünü kaldır, bilgisayarının wifi alıcısına ait en güncel sürücüyü tekrardan bilgisayarına yükle.

      Sil
  14. Kardeş ben çok hızlı yaptım işlemleri tamamen okumadan oraya tıklama demossiniz tikla deyip sildim be ne yapcam ne olur acil yardim kardesim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgisayarındaki Wi-Fi alıcısının sürücü yazılımını (driver) tekrardan bilgisayarına yüklemen lazım. Yani Wi-Fi yazılımını. Bilgisayarının kutusundaki CD içerisinde onun sürücüsü olması lazım. Eğer yok ise, bilgisayarının markası ne ise, o markanın internet sitesine gir. Oradan bilgisayarının modeli ile uyumlu olan sürücüyü (driver) indir ve bilgisayarına kur.

      Sil
  15. Allah razi olsun sizden. Hangi yoollari denemedim ki. Sayisini unnuttum resmen. Bir tek bu duzeltti. Cok tesekkurler. Bir tek o sildigimiz yani kaldirdigimiz sey cokmu gerekliydi onu tam cozemedim. Ne oldugu hakkinda hic bir fikrim yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için ben teşekkür ederim. Aslında o kaldırdığımız şey gerekli bir şey ama düzgün çalışmıyor. Onu kaldırıp, bilgisayarı yeniden başlattığımız zaman Windows, o kaldırdığımız sürücüyü otomatik olarak sıfırdan tekrar kurmuş oluyor. Böylece o kaldırılan sürücü bilgisayara, düzgün çalışacak şekilde yeniden kurulmuş oluyor.

      Sil
  16. Kardeşim bende internet bağlantılarına çıkmıyor internet yerinde çarpı var hemde tüm herseyi izleyip denedim ama hiç bi şey olmadı benim önce internetim vardı ama bilgisayarı formatladim sonra oldu ne olduysa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek ki formattan sonra, bilgisayarına ait olan Wi-Fi sürücüsünü (driver) kurmamışsın. Windows'un kendisi de otomatik kuramamış belli ki. Sürücüyü kurduktan sonra sorunun çözülecektir diye düşünüyorum.

      Sil
  17. Abi ben yanlis taraftakini sildim ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlış taraftaki derken tam olarak neyi sildin? Windows'ta ön yüklü olan bir şeyi sildiysen, bilgisayarı yeniden başlattığında otomatik olarak yüklenir.

      Sil
  18. Ben söylediklerinizi aynen yaptım, ama yine de bağlantıda çarpı işareti var. Napıcam?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağ kartının sürücüsü bilgisayarına yüklü olmayabilir. Ağ kartının marka ve modeline uygun olan sürücüyü bilgisayarına kurarsan sorun çözülecektir diye tahmin ediyorum.

      Sil
    2. Tüm sürücüler yüklenmiş. Sorun kendi-kendine ortadan kalktı. Teşekkür ederim.

      Sil
  19. Hocam hangi sürücüyü yükleyeyim ki anlamadım pek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer laptop kullanıyorsan bilgisayarının marka ve modelini Google'a yaz ve arat. Bulursun. Örnek vermem gerekirse, "Lenovo Z580 Kablosuz Ağ Sürücüsü" gibi. Sen de bilgisayarının marka ve modeline göre arama yap.

      İkinci bir alternatif ise, bilgisayarın hangi marka ise, o markanın internet sitesine gir. İnternet sitesinde "Sürücüler" veya "Driver" gibisinden sayfalar olması lazım. O tarz bir sayfa bulursan gir. Daha sonrasında kendi bilgisayarının modelini seç. Karşına bilgisayarının tüm sürücüleri gelecektir. Onların arasından kablosuz ağ sürücüsünü bulup yüklemelisin. Daha farklı isimlerle de yazıyor olabilir.

      Şunu da belirtmemde fayda var ki bu dediğim her iki yöntem de laptop, notebook veya diz üstü bilgisayar kullanıyorsan geçerlidir. Toplama masaüstü bilgisayarlar için değil.

      Sil
  20. Cidden çok teşekkürler sizin sayenizde yaptım Yok komut listesine şunu bunu yaz diye söylüyorlar bir bok olmuyor

    YanıtlaSil
  21. sana helal olsun kardeşim.

    YanıtlaSil
  22. Internet yokken driver nasıl yukliycez

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Windows'ta bazı sürücüler ön yüklü oluyor. Bilgisayarı kapatıp açınca otomatik yüklenir bazı driver modelleri. Şayet yüklenmezse, interneti olan bir bilgisayardan ilgili sürücüyü (driver) indir. Flaş diske at. Daha sonra interneti olmayan bilgisayarına flaş diski tak flaş diskteki sürücüyü masaüsütüne attıktan sonra yükle.

      Sil
  23. Senim canıgı yerim usta cözdüm sorunu.

    YanıtlaSil
  24. binlerce teşekürler sorun çözüldü

    YanıtlaSil
  25. Sagolun ya walla hemen cozuldu

    YanıtlaSil
  26. eyvAllah kardeşim emeğine sağlık can sıkıcı bir durumdu
    dediğğin gibi sürücüyü kaldırıp pc yeniden başlattım sorun şıp diye düzeldi.. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  27. Sorunu çözülüp de olumlu geri dönüş yapan arkadaşlara, değerli yorumları için ben teşekkür ediyorum. Sizlere yardımcı olabildiğimi bilmek beni mutlu etti. :)

    YanıtlaSil
  28. Ya kardeşim dedigınin aynısını yaptım ama benim bilgisayarda kendi internet ağım gözükmüyor ama telefonumda internet var dier bilgisayarlarda da var kendi bilgisayarımda kendi internet agım gözükmüyor ne yapcam yardım

    YanıtlaSil
  29. Merhabalar ben bilgisayarımı win8.1den win7 e formatladım ve bu sorun çıktı bilgisayarımın içinde wifi var eminim fakat göstermiyor bile sorun çok benziyor fakat bağdaştırıcı ayar menüsünde gözükmüyor wifi :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Klavye üzerinden wifi devre dışı bırakılmış olabilir.

      Sil
  30. Teşekkürler admin başta bu yöntemi güvenli ve mantıklı bulmadığım için korktum açıkçası ama uyguladıktan sonra düzeldi emeğine sağlık ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mantıksız değil aslında. Bunun bir açıklması var. Biz bu adamları yaparken aslında sürücüyü otomatik olarak tekrardan bilgisayar yükletmiş oluyoruz. Çünkü çoğu sürücü Windows'ta önceden tanımlıdır. Bu işlemleri yaparken korkmanıza da gerek yoktu. Konuda, daha önceden bizzat denediğim bir yöntem olduğunu berlitmiştim zaten. :)

      Sil
  31. Admin pc de kablosuz ag baglantisi silinmis sadece yerel ag baglantisi var nasil yapabilirim kablosuzu ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgisayarının modeline uygun wifi sürücüsünü internetten indirmelisin. Hangi marka bilgisayar kullanıyosan, o markanın kendi internet sitesinde bulabilirsin. Eğer bilgisayarı alırken kutunun içinden çıkan sürücü DVD'sini kaybetmediysen onun içinde de bu sürücü yer alıyor olabilir.

      Sil
  32. T Ş K L E N D İ N İ Z 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumun için ben teşekkür ederim. :)

      Sil
  33. Konu eski ama söyliyim benim ağ bağdaştırıcı kısmında kablosuz ağ simgesi yok cevaplarsanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağ kartınla uyumlu kablosuz ağ sürücüsünü bilgisayarına kurmalısın Faruk.

      Sil
    2. Benim driverlerim yüklü saten tamirciye gittim sord bana bi tane cihaz verdi ve açalışyıyo internet

      Sil
  34. dediğiniz tüm adımları uyguladım fakat son adımdaki işaretlemememiz gereken kutucuk bende çıkmıyor bu yüzden kaldırmaya lorktum ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaldır, korkmana gerek yok. Windows onu tekrardan yükler. Şayet Windows otomatik yüklemezse, ağ kartınla uyumlu olan ağ sürücüsünü bilgisayarına manuel olarak da yükleyebilirsin.

      Sil
  35. teşekkür ederim bende oldu

    YanıtlaSil
  36. Hakkaten oldu :) cok yolunu denemiştim olmamıştı teşekkürler

    YanıtlaSil
  37. simgeye arada bakıp helal be Ali diyorum:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumun için teşekkür ederim. Yazının faydalı olmasına sevindim :)

      Sil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim